060DA-MTB Rompetrol

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

ALX

Well-Known Member
Trenulist
25 Octombrie 2016
815
719
Arad
YAHOO
alex2_ar
LOCATION
Arad
Vad ca a aparut si primul DA de rompetrol:
http://www.hgd.ro/HGD13002.html

Abia astept sa imi vina una :)
 
Cel MTB e facut de fabrica nu e revopsit etc... Eu zic ca merita, o am si pe cea albastra si imi place mai mult cum e facuta fata de Tillig. Cel putin pe partea de rulare e mai ok.
 
Fain facuta, dar tot nu am vazut vopsea si inscriptii facute manual sa semene cu tampografia de fabrica, pana acum.
 
Fain facuta, dar tot nu am vazut vopsea si inscriptii facute manual sa semene cu tampografia de fabrica, pana acum.

Asta ti se pare suficient? :) (este scara N, modelul are cam 6 ani, a fost prototipul executat manual pentru o serie LSM)



 
Vreau sa vad live ca pozele mai denatureaza :) de asemenea in timp care este rezistenta vopselei fata de cea de fabrica?
 
ALX,

am stat mult să cumpănesc dacă e nevoie să mai răspund, dar am zis că trebuie.
ce ne lipsește nouă românilor, printre altele, este și onestitatea

vorbești de fabrică, de parcă fabrica este ceva extraterestru.
în fabrică lucrează oameni, ca mine, ca tine, ca Horia, Dorel, Cosmin, Scristi, Radu, Lucian și alți pasionați.
Nu stau acum să amintesc de toți și scuze pentru acest lucru.

materialele utilizate în fabrică le găsim de cumpărat.

Nu cred că vrei să stăm acum să vorbim de calitate, nu te avantajează, chiar dacă modelul lăudat de tine e făcut de fabrica MTB, chiar și la rulaj.

Pe un forum ar trebui să existe experiența împărtășită între utilizatorii lui.

Altfel nu ar trebui să se numească forum ci site de promovare al produselor de fabrică.

Cum ai început tu acest topic, pare că ești un mare colecționar și te bucuri de ceva ce nu s-a mai făcut până acum.

Fac apel din nou la acel cuvânt ONESTITATE. Și cred că înțelegi ce vreau să spun.

Eu personal mă bucur că se fac modele românești. Eu ce fac, fac pentru mine și nu mă consider concurența cuiva.

Idei toți avem, de aceea e forum. Și eu am folosit ideile altora și alții ideile mele. Nu trebuie să fie nici o supărare.

De aceea am spus la prima postare că nu MTB a făcut prima dată schema de vopsire Rompetrol.
Eu am ales-o pentru mine pentru că mi-a plăcut contrastul dintre galben și negru.

Că a preluat-o și alții via MTB, e foarte bine, nu e nici o supărare, dar trebuie să fim onești și atât.


toate cele bune
 
Fabrica nu este ceva extraterestru. Dar ma repet eu nu am vazut in mana pana acum (am fost si pe la expozitii feroviare, nu multe ce ii drept) un model care sa se apropie de vopsirea de fabrica, cel putin la inscriptii. Nu contest munca depusa, niciodata nu o sa fac acest lucru dar la scara larga noi astia care nu avem chef de revopsiri nu pot sa aibe modelele dorite decat de fabrica. De asemenea ca tu ai facut schema la tine acasa/atelier e treaba ta, dar la productie de serie MTB in colaborare cu HGD a facut prima locomotiva DA060 varianta Rompetrol, asta este un fapt de necontestat.
 
Salut,
Vreau sa vad live ca pozele mai denatureaza :)

Daca fotografiile sunt insuficiente atunci poti sa cumperi un bilet de avion sau te urci in masina, bati 2000 de km, vii incoace si vei vedea. Daca te comporti civilizat poate primesti si o bere ca premiu. :)
de asemenea in timp care este rezistenta vopselei fata de cea de fabrica?

In cazul meu aceeasi. Nu lucrez cu enamel sau acrilice ci cu vopsele industriale, Nitroakryl 1K in general de la Spieß und Hecker procurate prin www.rst-modellbau.de. Adica exact vopselele folosite de catre fabricantii industriali si le aplic prin aceleasi metode. Atunci cand lucrezi cu ei de ani de zile inveti si tu de la ei, si ei de la tine.

In rest nu pot decat sa subscriu la 100% la ceea-ce a scris cornelTT mai sus. Un pic mai mult de bun simt in ceea-ce scriem nu ne-ar face rau.
 
Eu am cateva modele facute de STA, locomotive si vagoane, de care sunt foarte multumit de cum au iesit. Chiar am vazut modele de serie care sunt sub ce a facut STA.
Dar daca nu te multumesc pozele nu mai postez.

Apropo, pe lateral nu trebuia sa aiba niste inscriptii? Intreb, nu dau cu parul.
 
Horia, pozele postate de tine mai sus sunt rezolutie mica. Nu inteleg unde am gresit cand am postat faptul ca nu am vazut (ma refer stric la mine personal) sa arate ca de fabrica modelele revopsite. Am fost la expo la Arad si modelele inclusiv a lui Savin tot nu arata inscriptiile alea ca si cele de fabrica. Ma bucura ca apar modele de fabrica, nu inteleg reticenta impotriva lor.
 
Salut,

Asa cum spunea si Florin mai sus, este forum de discutii si nimeni nu da cu parul. Poti discuta cu argumente pro si contra fara a agita bata in mana sau a te supara la fiecare al doilea cuvant. Singurii care au voie sa se supere sunt cei din echipa de moderare. E unul dintre putinele noastre privilegii. :D

Nu vad unde ai remarcat o reticenta fata de "modelele din fabrica". Socotind ca am participat impreuna cu cativa prieteni efectiv la creearea multor modele CFR de catre producatori consacrati ma bucur cand acestea apar pe piata.
 
Si eu ca sa sustin efortul vostru am cumparat aproape toate modelele scoase CFR pe piata. Dar vad ca spuneti ca nu ma port civilizat. Nu inteleg unde este jignirea cand spun sincer ca eu cred ca modelele cu decaluri etc... nu sunt la fel de ok ca si cele de fabrica. Daca as merge pe logica aia ca se poate face acasa totul, ma voi duce maine sa imi asamblez un BMW seria 7 in curte cu ce mai am prin garaj. De parca o amarata de imprimanta 3D poate sa bata o matrita facuta cum trebuie de fabrica.
 
Hai sa nu mai batem campii, chiar daca o facem in mod simpatic :cool:

Daca intrebarea ta este "se poate face acasa la fel de bine ca o anume fabrica", raspunsul este da. Daca mai intrebi dupa aceea si daca poti fi mai competitiv ca pret, timp de executie, fiabilitate in timp ca produsul scos de fabrica, raspunsul este probabil nu. Atata vreme cat ne limitam doar la aspecte optice (calitatea vopsirii, vopsele intrebuintate, calitatea tampografiei, a imprimatului digital s.a.m.d. dupa caz) raspunsul este clar: da, se poate. Ceea-ce nu am vazut nu inseamna ca nu exista. :lol:

Daca intrebi "merita sa fac acasa cand pot cumpara de-a gata", raspunsul trebuie sa ti-l dai singur. Unii oameni au placerea lucrului realizat cu propriile maini, altii se multumesc cu ceva "de-a gata" sau nu au competentele necesare. Personal, ca sa raspund pe baza unui exemplu din lumea auto, am manufacturat sau remanufacturat piese pentru masini din anii 1960 unde acestea nu mai erau disponibile niciunde si unde BMW Classic ridica din umeri. Mai mult decat schite nu ne-au putut pune la dispozitie. Insa cand piesa exista si se putea cumpara am apelat cu incredere la BMW Classic.
 
Am găsit siteul http://mtb-model.com .

ALX nu trebuie să te superi.

Citeam un articol dintr-o revista străină. Acolo un "dinozaur" vorbea despre 3 categorii: producător, dinozaur (modelist-traditionalist), modelistul cu facilități (CAD-CAM). El zicea că imprimanta 3D a deschis noi orizonturi pentru cei ce nu au atâta experiență și talent modelisti, dar sunt motivați de ideea unui proiect.
Să fiu sincer pentru mine modelismul însemna numai scratch-build. Printre români categoria asta este foarte firavă, nu știu sigur de ce, probabil pentru că de stinge ușor ușor, probabil pentru că au apărut multe altele domenii hobby.
Ce face imprimanta 3D este simplu lărgește comunitatea modelistică cu noi adepți.