060-EA seria 45 Siemens - CFR [Amintiri Feroviare]

AdyAero

Well-Known Member
Trenulist
9 Septembrie 2008
516
294
41
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Modelul locomotivei seria 45 Siemens cu numarul 45-0318-1 este produs de catre Amintiri Feroviare si face parte din ultima serie lansata in 2019-2020.

Descrierea modelului:
Din punct de vedere al matritei, modelul este identic cu cele modelele produse de catre Amintiri Feroviare in prima serie.
EA060_10.JPG
Carcasa este realizata din plastic cu elemente aplicate din plastic sau metal. Barile, stergatoarele si manerele sunt aplicate fara probleme. Pe lateral se gasesc si scarite de acces care cred ca sunt metalice.
EA060_11.JPGEA060_12.JPG
Goarnele sunt turnate cam simplu, probabil o sa le schimb cu cele primite la LDE-GM-ul de la HGD care sunt goale si arata mai bine.
De la apropiere se poate vedea ca mascarea la vopsire pe farurile de sus a lasat putin de dorit. Grilele de pe botul locomotivei (care sunt caracteristice acestei serii de locomotive cu botul alb) sunt doar vopsite si nu sunt piesa separata.
EA060_13.JPGEA060_14.JPG
Plafonul este detaliat cu izolatorii, cablajele si pantografele si sistemul acestora de ridicat. Sub fiecare pantograf se gaseste cate o grila fotodecupata.
Interiorul modelului este vopsit cu verde, exista un scaun unde se poate lipi un mecanic, tot aici gasim si sistemul de control al turatiei ("roata" de pe clasicele EA).
Una dintre ferestre este vopsita astfel incat sa imite o plasa.
 
Ultima editare:
  • Like
Reacții: mpursu

AdyAero

Well-Known Member
Trenulist
9 Septembrie 2008
516
294
41
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Boghiurile sunt destul de detaliate, dar mi-ar fi placut ca arcurile sa fie realizate din sarma ca piese separate. Conductele de nisip sunt reprezentate si ele. Sunt cateva mici probleme la vopsire dar nu sunt atat de vizibile.
EA060_15.JPGEA060_16.JPG
Inscriptiile sunt realizate clar si sunt fine, inclusiv pe boghiuri se gasesc ceva inscriptii vopsite.
Modelul a venit cu un plug plin montat cu toate furtunele. Eu l-am dat jos si l-am montat pe cel care imi permite sa montez si cuplelele la ambele capete.
Portcupla nu are sistem cinematic, se poate insa roti cateva grade prin constructie. Dupa montarea cuplelor am observat ca este greu sa fac sa intre modelul la loc in cutie, trebuie sa am grija sa ridic cuplele ca sa nu le stric.
EA060_17.JPG
In punguta de accesorii se mai gasesc de asemenea si restul de furtunase (scurte si lungi) si oglinzile care sunt vopsite cu rosu pe ambele parti, inclusiv luciul oglinzii.:p

Functionarea modelului.
Modelul este dotat cu decodor cu sunet ESU 5.0 si ruleaza OK, fara balans pe sine si fara osii montate excentric insa este zgomotos si motorul a inceput sa suiere dupa aprox 45 minute de rulaj (inclusiv rodajul).:mad: Am vorbit la cei de la TrainsAddicted si mi-au spus ca au dat comanda de motoare ca piese de schimb.
Cei de la AF au montat un sistem powerpack dar se pare ca este prost dimensionat, cei de la TA au eliminat acest sistem.
Pe mine ma deranjeaza ca nu se poate aprinde lumina separat in cabina sau cel putin decodorul asa cum este el configurat nu permite acest lucru.
 
  • Like
Reacții: mpursu

AdyAero

Well-Known Member
Trenulist
9 Septembrie 2008
516
294
41
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Similitudinile cu modelul real.
Este suficient sa cautati pe net poze cu aceasta masina si veti gasi foarte multe insa atentie in ce varianta... Eu am gasit asa (pozele sunt gasite cu google, majoritatea de pe forum.metrouusor.ro)

Pre 2014 - cand a fost retrasa prima data
EA060_02_2011_06.jpg
Caracteristici: vopsire in rosu cu capetele albe. Pantografe in pozitia "normala" cu sistem de ridicat, culoare rosu murdar.
Inscriptii pe laterale (cu verificarile probabil) langa logo-ul CFR. Sub Logo-ul CFR se gasesc ceva urme ale inmatricularii 45-0318-1, probabil au fost eliminate candva (se vad foarte slab, urme de gri ori de la vopsire ori au fost aplicate cu autocolant si apoi date jos si a ramas lipiciul jegos.
Osii nu se stie ce culoare dar cu bandaje albe.
Plafonul este complet gri/argintiu. Goarnele sunt vopsite cu argintiu.

Septembrie 2017 - locomotiva reactivata
EA060_03_2017_09.jpgEA060_04_2017_10.jpg
Caracteristici: Pantografe in pozitie "intoarsa", culoare rosu murdar, fara sistem de ridicat.
Osii de culoare rosie cu bandaje albe.

Noiembrie 2017 - locomotiva revopsita
EA060_09_2017_11.jpg
Caracteristici: Pantografe in pozitie "intoarsa", culoare neagra, fara sistem de ridicat.
Pe laterale lipseste inmatricularea de sub logo-ul CFR.
Benzile de prindere ale celor 2 rezervoare de aer comprimat sunt vopsite cu alb, alte element de sub cutie vopsite cu galben.
Rezervoarele de aer comprimat si suspensia sunt vopsite cu negru.
Osii de culoare rosie cu bandaje albe.
Farurile superioare sunt vopsite cu rosu, goarnele vopsite cu rosu.

2018 - Pana la retragere
EA060_09_2019.jpg
Pantografe de culoare rosie.

Amintiri Feroviare vinde locomotiva ca fiind din epoca V, deci probabil prin 2010 dar atunci locomotiva nu avea farurile superioare de culoare rosie si avea inscriptii pe laterale langa logoul CFR care nu sunt reprezentate. Asdar o combinatie intre un model epocile V si VI:rolleyes:
 
  • Like
Reacții: mpursu

AdyAero

Well-Known Member
Trenulist
9 Septembrie 2008
516
294
41
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
O caracteristica a seriei 45 Siemens o reprezinta interiorul, controlul turatiei nu se mai face din "roata" clasica ci printr-o maneta.
45-0365-2 09.08.2010 %287%29.JPG
Cei de la AF nu s-au obosit sa reproduca acest interior ci l-au trantit pe cel de pe clasice, vedeti pozele de mai sus.

Concluzii
Am asteptat cu nerabdare locomotiva electrica EA de la AF intrucat preturile modelelor din prima serie erau mari pe site-urile de vanzari second-hand. Macheta este detaliata dar nu respecta foarte bine realitatea.
Ca functionare, eu am nimerit un model cu probleme asa cum am inteles ca au fost multe din aceste loturi. Sper ca macar motorul sa se rezolve pe garantie fara probleme.

Planuri de viitor
Pe mine ma tenteaza foarte mult sa incerc sa obtin un model din epoca VI cat mai corect cu urmatoarele modificari:
Goarne schimbate si vopsite cu rosu.
Osii vopsite cu rosu, bandaje albe.
Sa sterg inmatricularea de sub logoul CFR.
Sa revopsesc elementele suspensiei cu negru, benzile de prindere alb, mici detalii cu galben.
Sa ii montez oglinzi cu prindere in 2 puncte.
Sa ii modific plansa de bord astfel incat sa semene cu cea real de la seria 45 Siemens.
Sa remontez pantografele in pozitia "intoarsa", adica sa elimin cei 3 suporti ai pantografului, sa construiesc altii noi si sa elimin sistemul de ridicare al pantografelor.o_O
Pentru clarificare, asa arata o locomotiva similara seria 45 cu pantografele "intoarse":
45-0320-7 Bucuresti Nord.JPG
 
  • Like
Reacții: mpursu

AlexDB

Active Member
21 Februarie 2019
93
50
39
R3 de la Roco ar fi un pic sub R2 de la Piko, am gasit un manual online pentru alt model, dar specifica numai raza minima pentru cuple scurte (450 parca).
Intentionez sa fac o mica diorama, simpla, si oscilez intre Piko R2 si Roco R3, nu vreau sa am genul de surpriza... sa dau bani pe o loco AF si sa nu ruleze din cauza razei.
 
  • Like
Reacții: mpursu

ALX

Well-Known Member
Trenulist
25 Octombrie 2016
747
589
Arad
YAHOO
alex2_ar
LOCATION
Arad
Acum ceva vreme am inregistrat la Brasov si un 45 asa ca, vom continua seria prezentarilor complete cu sunetul original al locomotivei 060EA clasa 45 modernizata siemens. + poze din locomotiva reala unde au avut loc anumite inregistrari[img=https://www.youtube.com/watch?v=5Aj9RGcJ-VQ]View: https://www.youtube.com/watch?v=5Aj9RGcJ-VQ[/img]
P.S. am vazut ca unele scene sacadeaza loco dar am pierdut multe cadre pe secunda la convertirea filmului ptr youtube, asa ca am inregistrat o varianta a miscarilor lente in 60 cadre pe secunda:
[img=https://www.youtube.com/watch?v=4qbGJDOkRog]View: https://www.youtube.com/watch?v=4qbGJDOkRog[/img]
 
  • Like
Reacții: AdyAero