Folosești un browser învechit. Se poate să nu afișeze situl acesta sau alte situri corect. Ar trebui să actualizezi sau să folosești un browser alternativ.
Sânt curios cum iese. Softul mi-a scos de la geamuri materialul de susţinere. în 2 ore va fi gata. Am pus o brichetă pentru a se vedea dimensiunea. Nu daţi cu pietre din cauza brichetei.
La N am încercat o printare a unui LDH 1250 pentru Sogard2003, dar a fost un eşec parţial. Nu înţelegeam de ce şi m-au ajutat băieţii de Robofun, de unde cumpărasem imprimanta, care sunt super ok, şi mi-au schimbat-o. Am să încerc din nou când mai prind un pic de timp. Cu Delfinul accept provocarea doar că trebuie să-l iau de la zero, adică trebuie să-l proiectez. Dacă voi găsi ceva planuri şi dimensiuni am să-l fac. Toată treaba se rezumă la timp pentru că am serviciu. Din hobby nu-ţi poţi plăti facturile
Poze de atunci nu mai am. Dar am ce am printat aseară la scara N.
Ceva mai bine, dar trebuie să mai reglez viteza şi să scot unele detalii care oricum dispar la scalare
Observ ca puntea laterala a LDH-ului a iesit destul de fina . Ar merita incercat sa printezi pe bucati lateralele ca sa ai suprafetele plane si nu in straturi. Capotele poti sa le printezi separat pentru ca oricum ar fi necesita slefuire urmand sa le imbini ulterior cu lateralele. Ai putea sa scapi de multa munca de slefuit si de aranjat detaliile pe la usi.
Rămân la ideea că e mult mai bine să ai corpul printat şi doar să şlefuieşti un pic, decât o grămadă de componente care trebuie lipite, chituite şi şlefuite.
Am să schimb setările pentru scara N dar trebuie să am timp disponibil la imprimantă. Deocamdată am mai multe comenzi de onorat.
Sa inteleg ca datorita acestei imprimante 3D ( cu ajutorul ei ) poti scana un model existent la scara H0 si apoi sa setezi ulterior imprimanta 3D sa-ti reproduca modelul la scara TT ?
Toate modelele ce le-am printat au fost proiectate de mine.
Era mai uşor cu un scaner, dar un scaner cât decât bun e între 2000 şi 3000 de euro.
Modelele la TT le fac după ce le-am proiectat pentru H0. în programul Cura se aduce fişierul .stl şi se scalează la dimensiunile dorite. Se pot scala şi în programul de proiectare.
când scalezi de la HO la N cam dispar din detalii. Deci clar la N trebuie proiectată din nou şi făcute nişte compromisuri. Ca să stau să proiectez pentru N şi să fac probe de printare că o să vrea cineva, exclus. La HO măcar am rămas şi eu cu modele pentru mine. La TT am scalat pentru că m-a rugat cineva şi a ieşit ok. ĂËi aşa am rămas în urmă cu proiectele mele, pentru că tot timpul cineva a vrut alt model .
Dacă fac şi EC-ul, am toate modelele romăneşti şi niciunul finalizat complet
Pai de ce exclus ? Scaleaza-l , scapa de detaliile care nu se pot realiza si printeaza o cutie cu forma principala. Macar sa vedem ce iese , daca ai vreme. Eu platesc chiar si pentru teste .
Daca nu ai vreme , poate te ajut eu cu editarea desenelor daca mi le poti da (tot asa in limita in care am timp).
Este exclus pentru că fiecare persoană are alte gusturi, unii vor anumite detalii, alţii nu. Să stau să proiectez mai multe versiuni nu am timp. Dacă vrei să te bagi, atunci fă proiectul 3D iar eu mă angajez că ţi-l printez. Dacă iese ok îl finisezi faci o formă de silicon şi te-ai scos. .
ĂËi eu am de gând la modelele mele, după finisare, să îmi fac forme ca să le pot turna în răşină. Dar la partea asta trebuie să mă documentez că nu am mai făcut niciodată. Singura şi marea problemă e timpul