060 DA scara TT, printată’

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Vreau si eu imprimanta 3D! :D
As putea sa imi printez o multime de lucruri pentru modelism si nu numai.
Spor in continuare! Sunt curios cum o sa iasa.
 
Daca reusesti sa faci un "delfin" la N, cred ca vei da lovitura, avand in vedere ca exista garnitura de vagoane Dacia Express.

Accepti provocarea? :)
 
La N am încercat o printare a unui LDH 1250 pentru Sogard2003, dar a fost un eşec parţial. Nu înţelegeam de ce şi m-au ajutat bă’ieţii de Robofun, de unde cumpă’rasem imprimanta, care sunt super ok, şi mi-au schimbat-o. Am s㒠încerc din nou când mai prind un pic de timp. Cu Delfinul accept provocarea doar c㒠trebuie să’-l iau de la zero, adic㒠trebuie să’-l proiectez. Dac㒠voi gă’si ceva planuri şi dimensiuni am să’-l fac. Toat㒠treaba se rezum㒠la timp pentru c㒠am serviciu. Din hobby nu-ţi poţi plă’ti facturile :D
 
Din hobby nu-ţi poţi plă’ti facturile - din pacate... iti dai seama ce tare ar fi sa poti :)

nu e graba cu Delfinul. cand ai timp.

Spor.
 
Observ ca puntea laterala a LDH-ului a iesit destul de fina . Ar merita incercat sa printezi pe bucati lateralele ca sa ai suprafetele plane si nu in straturi. Capotele poti sa le printezi separat pentru ca oricum ar fi necesita slefuire urmand sa le imbini ulterior cu lateralele. Ai putea sa scapi de multa munca de slefuit si de aranjat detaliile pe la usi.
 
Ră’mân la ideea c㒠e mult mai bine s㒠ai corpul printat şi doar s㒠şlefuieşti un pic, decât o gră’mad㒠de componente care trebuie lipite, chituite şi şlefuite.

Am s㒠schimb setă’rile pentru scara N dar trebuie s㒠am timp disponibil la imprimantă’. Deocamdat㒠am mai multe comenzi de onorat. :D
 
Sa inteleg ca datorita acestei imprimante 3D ( cu ajutorul ei ) poti scana un model existent la scara H0 si apoi sa setezi ulterior imprimanta 3D sa-ti reproduca modelul la scara TT ?
 
Toate modelele ce le-am printat au fost proiectate de mine.

Era mai uşor cu un scaner, dar un scaner cât decât bun e între 2000 şi 3000 de euro.

Modelele la TT le fac dup㒠ce le-am proiectat pentru H0. în programul Cura se aduce fişierul .stl şi se scaleaz㒠la dimensiunile dorite. Se pot scala şi în programul de proiectare.
 
salut,

când scalezi de la HO la N cam dispar din detalii. Deci clar la N trebuie proiectat㒠din nou şi fă’cute nişte compromisuri. Ca s㒠stau s㒠proiectez pentru N şi s㒠fac probe de printare c㒠o s㒠vrea cineva, exclus. La HO mă’car am ră’mas şi eu cu modele pentru mine. La TT am scalat pentru c㒠m-a rugat cineva şi a ieşit ok. Și aşa am ră’mas în urm㒠cu proiectele mele, pentru c㒠tot timpul cineva a vrut alt model :D .

Dac㒠fac şi EC-ul, am toate modelele romă’neşti :D şi niciunul finalizat complet :D
 
Pai de ce exclus ? Scaleaza-l , scapa de detaliile care nu se pot realiza si printeaza o cutie cu forma principala. Macar sa vedem ce iese , daca ai vreme. Eu platesc chiar si pentru teste .
Daca nu ai vreme , poate te ajut eu cu editarea desenelor daca mi le poti da (tot asa in limita in care am timp).
 
Este exclus pentru c㒠fiecare persoan㒠are alte gusturi, unii vor anumite detalii, alţii nu. S㒠stau s㒠proiectez mai multe versiuni nu am timp. Dac㒠vrei s㒠te bagi, atunci f㒠proiectul 3D iar eu m㒠angajez c㒠ţi-l printez. Dac㒠iese ok îl finisezi faci o form㒠de silicon şi te-ai scos. :D .

Și eu am de gând la modelele mele, dup㒠finisare, s㒠îmi fac forme ca s㒠le pot turna în r㒺ină’. Dar la partea asta trebuie s㒠m㒠documentez c㒠nu am mai fă’cut niciodată’. Singura şi marea problem㒠e timpul :D
 
Inca sunt interesat de subiect :)

Caut donator :) ce loko credeti ca s-ar potrivi pt sasiu, boghiuri si motor?