Modalitati de efectuare a vizitelor in Depoul Dej

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Florin-Dej

Well-Known Member
7 Mai 2011
390
3
Dej
LOCATION
Dej
Am fost nevoit sa deschid un nou topic pentru a face cateva precizari:
Incidentul de sambata l-am adus la cunostinta conducerii depoului. Pentru a evita orice alte evenimente pe viitor dupa ce ma voi intoarce din CM vom stabili o procedura de vizitare strict a materialului rulant expus sau in lucru. Cel mai probabil pe viitor nu va mai fi permis din motive de siguranta si protectie a muncii a accesului si fotografierii altor obiective decat cele stabilite si cel mai probabil va fi stabilit si un anume timp pentru vizita. Accesul in depou va fi permis numai cu avizul sefului de depou iar in lipsa acestuia cu cel al sefului de tura in prezenta unui insotitor.
Cu acestea polemica pe aceasta tema o consider incheiata.
 
Inca o precizare : in cazul in care se vor mai efectua vizite la Dej Nicu nu are absolut nici un fel de atributii in acest sens, el nefiind angajatul unitatii. Dealtfel am discutat si cu el aceasta problema.
 
Eu nu înţeleg de ce nu se face public, intrare cu taxă’, etc...ca în alte ţă’ri. Am o prieten㒠foarte bun㒠care a mers la DEJ şi vroia s㒠viziteze locomotivele. A întrebat şi nu ştiu cine i-a ră’spuns pe un ton sec c㒠nu se poate vizita c㒠doar 2 se pot vedea dar şi alea numai nu stiu cum, etc. Iar ea citise in ghidul turistic al Romă’niei despre muzeu...deci cineva s㒠le spun㒠la aia din ghid s㒠corecteze...c㒠nu e niciun muzeu acolo.
La fel şi eu am avut trecere acum vreo 3 ani pe acolo, nu ştiam pe cine s㒠întreb ce şi cum...şi la poart㒠am primit un refuz clar...ba chiar m-a ameninţat c㒠o s㒠cheme poliţia. Eu vroiam doar nişte poze cu prototipul diesel si 151. De atunci nu am mai îndră’znit s㒠pierd o zi în Dej pentru nimic...
A nu se lua ca şi o acuz㒠la munca pe care o desf㒺uraţi, tot respectul pentru asta...ci doar la managementul neclar şi dezinformare... Probabil c㒠un orar e binevenit...c㒠poate vin şi persoane care nu sunt pasionate, îns㒠vor s㒠vad㒠ceva interesant(cum era şi prietena aia a mea).
Seamă’n㒠cu situaţia de la Arad, la Să’geata Verde...c㒠şi acolo trebuie s㒠ai noroc s㒠intrii...sau s㒠fie zilele Aradului :))
Toate cele bune şi spor la munc㒠în continuare!
 
Salutare,
ar bine de facut o precizare, pentru a se intelege cum stau lucrurile.
Eu am intrat in incinta "muzeului" de la Dej anul trecut, nu m-a intrebat nimeni nimic, venisem pregatit sa le explic ca sunt pasionat si dornic de fotografie. E drept ca si comportamentul a fost unul civilizat, am fost 2 persoane care ne-am multumit a admira masinariile expuse si de a face fotografii. Dealtfel m-am achitat zic eu prin reclama facuta la cei din cercul meu de prieteni si specialisti.

As fi dorit sa reeditez o astfel de vizita, eventual in cadru extins daca se gasesc doritori. Asa ca intrebarea mea este urmatoarea: restrictia se refera la toata zona respectiva, sau la ceea ce tine de depoul functional propriu zis? Adica, va mai exista posibilitatea de a intra in incinta unde sunt exponatele respective?

Intreb pentru a nu face sute de km aiurea, pentru ca daca va fi vorba de intrarea cu pile, discutii, povesti, atunci nu are rost.

Problema este foarte simpla, daca mi se permite o parere. Orice comportament neadecvat se poate corecta, adica daca se gaseste vreun ciumpalac care se pisa prin zona, sau are comportament distructitv, acesta se supune regulilor generale, adica poate fi condus afara si amendat de organele abilitate aflandu-se in aceeasi situatie ca si in orice locatie publica. Pe de alta parte, pe mine nu m-ar deranja nici plata unei taxe, am spus intotdeauna ca platesc cu placere bilet pentru orice fel de muzeu sau activitate de acest gen, as plati si pentru curse turistice, dar din pacate acestea nu se fac, as plati si pentru filmari de tip cabview desi acolo problema e mai dificila din punct de vedere al regulamentelor.

Daca se ajunge insa la interdictie de vizitare, parerea mea este ca nu mai are rost sa conservam nimic, este ca si cum muzicienii ar comopune doar pentru ei si nu pentru public. Sper sa fiu bine inteles, nu este vorba de polemica, dar daca asta ne facem cu mana noastra ca natie, asta meritam.
 
Nu se va pune niciodata nici o restrictie in privinta vizitarii exponatelor. Tocmai de aceea pentru a evita pe viitor situatii neplacute dorim sa facem unele reglementari. Deocamdata nu exista cadrul legal ( si cred ca pentru cei care vin pe la noi este un lucru bun) pentru a emite bilete de intrare. Nu stiu cine a amenintat cu politia , dar probabil atunci la poarta exista o firma privata de paza care la un moment dat nu ne permitea nici noua la pauza de masa sa iesim pana la magazin pentru aprovizionare, ceea ce a cauzat la vremea respectiva un scandal destul de mare. Vrem ca tousi pe viitor sa evitam plimbarile in locuri cu risc mare avand in vedere ca totusi suntem un depou de locomotive unde se efectueaza activitati de manevra, se executa reparatii la materialul rulant si avem si noi depozite de carburanti, lubrefianti, zone in care accesul se face cu dificultate din cauza vegetatiei si in care pandesc tot felul de capcane cum arfi canale fara capace , santuri etc. Nu in ultimul rand nu vreau sa ma gandesc ce ati face in cazul in care dati nas in nas cu o patrula de la politia TF care in ultima vreme si-a cam intetit actiunile in zona triajului. Eu am mai scris aici inainte cel mai bine ar fi sa-mi dati un tel la 0741207112 si atunci pot sa va astept sau sa vin de acasa daca este week-end iar chiar daca nu pot o sa dau niste telefoane la tura sau la sefii mei pentru a-i instiinta, dar repet cu cel mai mare drag sunt asteptati toti cei care sunt pasionati de istorie feroviara.
 
Multumesc pentru raspuns,
este perfect, ar fi fost cu adevarat pacat ca munca celor pasionati care au reusit cu adevarat ceva frumos sa nu mai poata fi pusa in valoare.

Accesul in zonele functionale este normal sa fie restrictionat, asa se intampla in toate depourile din tara unde nu poate exista haosul unui dute vino al celor neavizati. Faptul insa ca ramane accesibila zona exponatelor muzeale este un lucru bun, inca odata ma bucur pentru aceasta, urmand ca in iulie sa aprofundez putin zona.
 
Florin Dej, toata stima pentru ce faci legat de trenuri! Citind randurile tale de mai sus ma intorc in timp acu' douaj'de ani si parca vad un mare sef de fabrica imbracat in halat care e pus de alt mare sef sa dea indicatii si sa dea drumul la punga cu restrictii. Nu-i frumos din partea mea, nu sunt insurat cu Traian, dar cred ca dintr-un incident minor s-a cam escaladat pana la torpilare. Atmosfera de la clubul din Cluj e destinsa, mai bem ceva, mai rulam una-alta, politica, curve , trenuri. Dar si lucruri serioase. Cand decidem ca lucram noaptea pentru expo sau facem eforturi pentru sustinerea clubului , nu glumim. Probabil ca Traian ti-a pozat in antipatic, poate reusesc si eu, desi n-am avut ocazia sa ne intalnim. Am rugamintea sa fim mai elastici, unde-s trenulisti trebuie sa avem marja mai mare de toleranta. Dar despre asta putem vorbi la o bere la club, sau chiar la un coniac livrat de Sandy ;-)

Stageexp, cred ca ai vazut prea multe filme cu Mircea Badea, parca de la el provine termenul cu care-l caracterizezi pe Traian. Mai avea el una, dar am si io: TRAIM IN rOMANIA SI N-AVEM NICIO SCUZA !!! Il cunosti personal pe Traian pentru a-l face cum vrei tu? Stii cat a muncit Traian la Club? Sau ce parere au membrii din Cluj despre baiatu' cu paru cret? Pacat ca folosim astfel de cuvinte, cred ca forumul asta e in viata pentru a coaliza, nu pentru flegme si restrictii. E?
 
Domnu obiwan,
inainte sa-ti dai cu parerea, bea un pahar cu apa si apoi glasuieste.

In primul rand eu nu am facut nici o remarca la adresa persoanei al carui nume il dai mai sus, am vorbit in general in contextul in care s-a spus ca anumite manifestari dubioase au dus la restrictii cu privire la accesul in incinta muzeului. Nu m-am situat de nici o parte a celor spuse, deoarece nu cunosc adevarul si nici nu ma intereseaza sa fac investigatii. Personal mi se rupe ca persoana in cauza se numeste traian sau decebal sau mai stiu eu cum. Indiferent de persoana in cauza, de context, ca face parte sau nu dintr-un club, eu am sustinut doar ca o manifestare de genul celei descrise in acest topic se sanctioneaza de o societate civilizata in general, nu neaparat intr-un depou.

Nu conosc nici un Traian, nici nu ma intereseaza sa-l cunosc, nu ma intereseaza ce a facut dumnealui la vreun club sau ce parere au altii despre el. Sincer nici nu retinusem numele. Iar in ceea ce am scris eu, nici pomeneala de "flegme si restrictii". Probabil ca anumite aspecte ti-au intunecat monitorul cand ai citit randurile scrise de mine, altfel nu imi explic aceasta reactie.

Asa ca in concluzie, ca sa intelegi si tu despre ce este vorba, eu NU L-AM FACUT NICICUM PE TRAIAN, CA DE ALTFEL PE NIMENI ALTUL, NU INTRU NICIODATA IN POLEMICI REFERITOARE LA PERSOANE, CI DOAR MA INTERESEAZA O STARE DE FAPT.

In acest caz m-a interesat strict posibilitatea ca EU si alti amici cu care obisnuiesc a sta de povesti pe acest gen de subiecte, sa putem vizita muzeul.
 
Stageexp, poti sa te adresezi si fara ''Domnu''.

"Problema este foarte simpla, daca mi se permite o parere. Orice comportament neadecvat se poate corecta, adica daca se gaseste vreun ciumpalac care se pisa prin zona, sau are comportament distructitv, acesta se supune regulilor generale, adica poate fi condus afara si amendat de organele abilitate aflandu-se in aceeasi situatie ca si in orice locatie publica''. Copiat de la tine, fara acordul tau.... Probabil ca elita se pisa numa' in locuri cu faianta parfumata, numa fraierii se pisa pe zapada in natura. Io zic sa punem capat, am vrut sa relev faptul ca nu-i frumos sa ne jignim . Mi-a placut aia cu ''Societate civilizata''. Am o intrebare: care xxxx mea societate, ca nu observ. Nemaivorbind de civilizatie...
Imi cer scuze pentru maniera academica de expresie, dar atata pot...
 
Fara suparare,
hai sa incetam aceasta polemica. Nu asta a fost scopul meu, si sincer m-a mirat reactia.
Ceea ce doream eu, a fost sa aflu chiar acest lucru banal, daca mai pot cheltui bani (destul de multi) pe benzina si cazare pentru a ajunge in locatia respectiva, ca urmare a unui scandal despre care se sustin diferite variante.

Domle, toata lumea are probleme fiziologice, depinde unde le rezolva fiecare. Ideea care aparuse, a fost ca din toata zona s-a gasit niscaiva material rulant pe care sa se indrepte actiunea.

De jignit, chiar nu era cazul, eventual de egoism as putea fi acuzat, pentru ca pe mine ma interesa doar marunta mea problema a accesuslui, in rest fiecare cum il taie capul. Societatea exista intr-o masura mai mica sau mai mare, acu depinde cum contribuim la ea fiecare.

in rest,
o seara buna
 
Salutare,

Eu nu am putut ajunge cu colegii in excursia de la Dej, deci nu am vazut " live" ce s-a intimplat, in consecinta nu pot avea o opinie obiectiva.
Dar, ca pasionat si ca presedinte al Trainsylvania Railway Club( acesta este numele corect) as vrea sa emit citeva idei:

1.Este indiscutabil efortul echipei de la Dej precum si abnegatia de care dau dovada in tot ceea ce fac. 
Totusi, un incident de o anvergura limitata, ca acesta, nu ar trebui sa umbreasca prin infinita mediatizare bucuria altor pasionati.
Si la expozitiile pe care noi le organizam cu multa truda si stradanii financiare se intimpla tot felul de incudente, unele foarte neplacute.
Asta nu inseamna sa ne rafuim si ne spalam  rufele in public intr-o asemenea maniera. Si nicidecum sa instituim masuri specifice anilor 80 sau sa informam conducerea :).
Dar, daca acestea sint deciziile luate la Dej, o sa le respectam.

2.Obiwane, ai gresit persoana- nu Stageexp a spus acele lucruri ci un alt coleg pentru care am mult respect datorita cumostiintelor sale feroviare.
Dar atit. Paralele cu crucea si credinciosii precum si atacuri ca cel la adresa lui Traian l-as ruga sa nu le mai repete pentru ca nu ii fac cinste.

3. Ca sa nu fie dubii, NU sint de acord cu atitudini extreme la niste fleacuri. Traian e colegul meu si oricare ar fi fost in locul sau i-as fi timut partea dupa ce in prealabil discutam DOAR NOI, in privat, despre gesturile comise.
Si
4. Obiwane, cred ca tu te uiti prea mult la Mircea Badea.si injuri cam des.
 Mai bine ai citi Karinthy Frigyes care scria pe la inceputul veacului   20 ca " sintem unguri si asta ne ocupa tot timpul".Deci nu a inventat Badea mersul pe jos.
No offense, era doar o novela umoristica.
Deci, surprinde-ti ficatul: bea niste apa:)

Cu acestea inchei si cred ca ar fi o chestiune de maturitate sa incheiem chestia asta, motiv pentru care va doresc toata pacea din lume.
Sandy
 
Pentru ca discutia a deviat iarasi de la titlul subiectului am decis sa inchid acest topic.

Daca @Florin-Dej doreste sa faca modificari la anuntul de mai sus, alte precizari, etc,
il rog sa se adreseze unuia dintre administratori pentru a face aceste modificari.

Multumesc.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.