• Forumul este in proces de upgrade!

Idee de revista

shoppy

Well-Known Member
#1
Vad ca va miscati foarte bine cu sectiunea de poze si filme. Daca tot le scrieti asa, ce ziceti sa organizam o revista in format pdf? Cu ce s-a scris la acel subiect, cu ce au mai facut si modelistii, daca mai si scriem ceva, zic ca deja ar fi destule materiale pentru primele doua numere. Putem sa luam informatiile direct de pe forum, deci autorii nu mai trebuie sa scrie nimic inca o data (daca nu vor sau nu au timp).
Deci, pare o idee interesanta?
 

LDH

Well-Known Member
#2
Foarte interesanta ideea.
S-a mai discutat dar a murit in ... discutii.

Sectiunea de poze si filme s-a facut ca sa nu mai amestecam subiectele cu gari si instalatii de cale, lucrari de arta si altele cu galeria unde ponderea mare o detin foto cu material rulant in miniatura.

Daca poti, te asigur ca ai acordul celor care au pozat, poti face o "macheta".

Te asteptam.

Toate cele bune,
 

rally

Well-Known Member
#4
Eventuala revista in format PDF, se poate dowloada de la capitolul "Download", mai trebuie gasit un server rapid si rezistent ... in timp unde sa hostam fisierele.
rally
 

LDH

Well-Known Member
#5
Pai nu merge tot pe serverul pe care este forumul?

Nu trebuie sa se dowloadeze rapid ci repede ca doar nu suntem contracronometru (vezi forumul cartule-nu are viteza mare dar daca vrei un material esti invitatul lor :D )
 

rally

Well-Known Member
#6
Interfata forum nu are si posibilitatea de fisiere text, doar imagini si rubricile specifice.
La "download" se da un link catre galerie sau alt server (site). Dar cum e Photobucket, sunt si situri unde poti baga fisiere pdf sau text.
rally
 

LDH

Well-Known Member
#7
Am inteles. Ce este de facut in cazul asta?
O sa incerc sa vad daca merge la photobuket desi ma indoiesc.
Oricum o prezentare chiar in format jpg nu ar strica, sa vedem cam cum ar arata.
 

shoppy

Well-Known Member
#9
Studiind sectiunea de Poze si Filme, cred ca se pot desprinde usor urmatoarele articole :
1) Pe pasarela Garii Obor - robertanasa
2) Gara Cotroceni - robertanasa
3) Gara Oltenita - robertanasa
4) Gara Maneciu - C00bra
5) 150.1114 - C00bra
6) Locomotive si vagoane in Gara Brasov - C00bra
7) Cai ferate inguste la Hunedoara - Calin
8) Gara Curtea de Arges - lok
9) Depoul Sibiu - lok

Deci avem deja 9 articole, propun ca pentru primul numaru sa folosim articolele 3), 4), 5) 7) si 9) (restul raman pentru numarul 2). De asemenea ma inscriu si eu cu articolele Vagoane de marfa - Seria G, Foaia Feroviarului Filatelist si Site-ul lunii (vedem ce mai iese, pate mai baga ceva). Poate participa si colegii modelisti cu ceva. Acestea fiind spuse, cred ca avem destule materiale ca sa scoatem un numar 1 onorabil si sa fim deja pregatiti pentru numarul 2. De aceea ma gandesc ca pentru numarul 1 sa bag data publicarii 1 august iar pentru numarul 2 data de 1 septembrie.

Un posibil titlu pentru publicatie ar fi Trenuri Mari si Mici. (daca se poate, coelgii modelisti or sa dea substanta si cuvantului Mici).

Ce vreau sa subliniez este ca la o revista in format pdf nu conteaza cum se numeste sau de unde se downlodeaza, conteaza ca e scris in ea si continuitatea.

La publicatie ar putea participa oricine, trimitandu-mi direct articolul scris sau semnalandu-mi unde se gaseste el intr-un forum (sau altfel pe net).

O sa ma apuc de o macheta cu pozele din articolele alese.

Cred ca ar trebuii dat un anunt "oficial" ( :wink: ) in cateva zile, ca doar 1 august se apropie, poate se gasesc si alti care ar dori sa aprticipe cu un articol.
 

rally

Well-Known Member
#10
@shoppy
cu articolele Vagoane de marfa - Seria G, Foaia Feroviarului Filatelist si Site-ul lunii
Ultimul articol la ce se refera ? Situl lunii ?
Daca sunt romanesti , cu magazinele online de profil, le termini in 4 luni, dupa care se repeta :D :D :D
As propune o prezentare de diorama romaneasca in fiecare luna, e drept ca o sa le terminam si pe astea in vreo 6 luni, dar poate mai apar intre timp. :(
Cateva randuri de la autorii acestora ar fi binevenite :
Bogdan BV, GAM3, BADULESCO, 060-EA, PCQ, RALLY ( :D )
grupul de la CLUJ , etc.
rally
 

LDH

Well-Known Member
#12
@ shoppy

eu sunt pentru propunerea ta
poate nu ar trebui aruncate din primul numar o gramada de subiecte si poate mai pun ceva text baietii ca doar sa insiri niste poze nu prea merge iar la subiectele mai mari merge si cu (va urma)

oricum da-i bataie cu primul numar cu sau fara modelistii care vor sa arate ceva desi ma indoiesc ca o sa stea pe bara ca doar subiecte sunt (numai eu tin minte ca pentru unu m-am certat cu SSi :D ) ca sa nu le mai enumar si pe celelalte pentru care nu m-am certat

apropo modelistii care au scris la atelier si galerie cum au modificat sau transformat sau reparat modele!
se pot lua materialele de acolo si pune in revista?
aveti altele noi?

@rally

cu machetele nu se termina asa repede
ca doar nu pun pozele si spun "asta este, va place?"
trebuie povestita pas cu pas si asta dureaza si trebuie povestica ca sa fie si un fel de indrumar pentru cei care vor sa faca
 
L

lok

Guest
#13
eu nu stiu sa scriu povesti despre ce am pus la gari. nu am nici o problema ca pozele sa fie folosite si adaugat un text la ele. chiar voi pune la dispozitia celui ce va scrie textul atit informatii cit si pozele originale - e vorba de rezolutie.
 

LDH

Well-Known Member
#14
da lok dar daca se pune problema sa fie un articol despre remiza ta circulara sau, si mai tare, despre turnanta cred ca acolo ai ce sa spui
 

shoppy

Well-Known Member
#16
OK, atunci hai sa bag anuntul oficial ca sa nu stagneze lucrurile.

Pe data de 1 august se va lansa Numarul 1 al reviste in format electronic cu profil feroviar "Trenuri Mari si Mici". Acest numar va contine articolele Gara Oltenita, Cai ferate inguste la Hunedoara, Vagoane de marfa - Seria G si alte surprize.

Poate participa oricine cu articole. Aceasta participare poate lua doua forme : imi trimite-ti articolul scris de voi sau imi semnalati unde il pot gasi scris pe un forum. Articolele pot avea orice subiect care are legatura cu domeniul sau modelismul feroviar.

Special pentru autorii articolelor de aici, sa imi ziceti daca mai adaugati ceva, daca vreti sa rescrieti voi articolele sau doar sa iau eu ce mi se pare potrivit din subiectele voastre.
 

LDH

Well-Known Member
#17
pai domnule Redactor Sef asteptam sa ne spui ce trebuie facut
realizezi ca lenesii nu o sa vrea sa mai scrie nimic, bine ca are cine

abia asteptam primul spalt sa vedem cum este

zii cu ce te ajutam ca voluntari nu se ofera sigur
 

shoppy

Well-Known Member
#18
La articolele de aici, cam asa vad situatia :

gara oltenita - aici stam bine, avem si fotografii/inf istorie
gara maneciu - aici stam binisor cu pozele, dar nu avem informatii de nici un fel
150.1114 - si aici stam bine cu pozele dar nu avem informatii despre locomotiva (producator, date tehnice, serviciu, poate bagam si acea locomotiva de cale ferata ingusta fotografiata tot de C00bra, daca o identificam si gasim inf)
cai ferate inguste la hunedoara - aici e mai greu putin, ar mai trebuii o harta mai detaliata cu liniile inguste de prin zona
muzeul sibiu - aici merge, poate cateva cuvinte despre cum se ajunge la muzeu
 

Seby

Well-Known Member
#19
shoppy a spus:
cai ferate inguste la hunedoara - aici e mai greu putin, ar mai trebuii o harta mai detaliata cu liniile inguste de prin zona
Aici daca il rugam frumos pe CalinCBR, poate ne ajuta. Stiu ca a adunat ceva informatii despre liniile inguste de le Hunedoara si a pus cateva poze cu ce a mai ramas din materialul rulant
 
L

lok

Guest
#20
@shoppy

vezi ca am pus o poza aici:

http://www.forum.jucarii.com.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=14253#14253
 
Sus Jos