Diorama TT

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Toate şinele, macazele şi acţionă’rile lor sunt roco. Excepţie face un singur macaz din zona industrial㒠care este piko şi l-am primit cadou, împreun㒠cu Delfinul de la AF şi 2 vagoane de persoane herris. Nu m㒠pricep s㒠spun dac㒠r4 roco este r3 piko.

Am intrat acum pe e-mail şi am gă’sit comanda. Sşinele sunt acestea
Sina curba R4, 511,1 mm / unghi 30°, geoLine HO ROCO, 61124


Cele de pe traseul din mijloc sunt R3. Le-am gă’sit şi pe ele.
 
Cam asa e, roco is mai cu motz, vor ei sa fie mai altfel. Drept urmare cel putin la geoline (si probabil ca si la alte tipuri de sina de la ei) R3 geoline e aproape de un R2 piko si altii, R4 e aproximativ R3 piko, R2 aproximativ R1 (dar nu stiu sigur daca exista la geoline), iar de R1 n-am auzit si sincer nu prea stiu ce ar putea circula pe un R1 roco ... poate un br80 daca si ala.
Apropos, despre ce vagoane de persoane herris vorbesti ? cumva cele cuseta si dormit ? ca alte vagoane de persoane pe bune (aka clasa 1, 2) de la heris si cefere nu stiu sa existe.
 
R1 la Roco a fost la liniile de code 100,adica 2,5 mm inaltime...insa nu se numea R1,ci "industrial radius" :|
 
Da. Acele dou㒠sunt. Le gă’seşti la jucă’rii.com. în filmuleţ sunt trase de locomotiva pe aburi. Mi-am luat azi paleta de ţânţari. M㒠apuc s㒠fac un aplicator de iarbă’. S㒠vă’d dacă’-mi iese :D
Dup㒠o zi, lacul pe care l-am turnat la apa de pe dioram㒠a devenit incolor, arat㒠bine, dar cred c㒠trebuie s㒠mai torn un pic, s-a impregnat adânc şi am zone unde doar luceşte.
 
Comentez eu :D
Paraul imi place, forma lacului pare artificiala, prea multe laturi drepte, ceea ce nu prea vezi in natura. Ai putea s-o dregi un pic, cu ceva pietricele, si o cascada pe peretele ala abrupt intr-una din laturi.
 
Zidurile de sprijin si drumul sunt vopsite putin cam mult cu negru , poate o fi de la poze. Incearca sa mai ascunzi pentru ca e prea mult si prea uniform totul. Cred ca ai nevoie de ceva weathering pe acolo.
 
Urmeaza sa experimentez si eu ceva cursuri de apa in curand... lacul l-ai folosit nediluat ? in cat timp se usuca ? poate fi modelat cu foenul de exemplu ?
 
sogard_2003, am fă’cut eu puţin weathering prin unele zone de prob㒠dar oricum mai trebuie. Am tras tare s㒠o termin pân㒠de paşti dar cum e criză’, unele lucră’ri mai stagneaz㒠din lips㒠de fonduri.


brcosminp, lacul l-am folosit nediluat, se usuc㒠cum trebuie dup㒠48 ore. Cu foenul nu am încercat. Valurile care apar prin poze este de la fundul lacului ce l-am fă’cut din rumeguş de pal. L-am pus pe fundul râului, l-am aranjat cu degetele, cu pipeta am pus apa şi aracet. Dup㒠uscare cu l-am aranjat cu tempera şi apă’, şi restul, pietre, buruieni etc lipite cu ap㒠şi aracet. La final am turnat lacul în dou㒠straturi. Aş mai fi turnat dar îmi inunda plaja :D Grij㒠la lichenii de la Noch, am pus câţiva şi au ceva în compoziţie din care cauz㒠lacul devine albicios şi se întă’reşte cam în jumă’tate de oră’.
 
Mi se pare sau macazul Piko Y are profilul liniei mai inalt decat cel de la Roco Geoline ?
 
liniile Piko sunt cod 100 (2,5 mm inaltime) pe cand liniile de la roco ...roco line si geoline sunt cod 83 (2,1 mm).