Diorama TT

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Salut, da ai dreptate. Nu numai c㒠sunt amplasate incorect, dar şi funcţionarea lor e incorectă’. Sunt cu faţa că’tre capă’tul din dreapta al dioramei, verde este pentru înainte, iar roşu pentru abă’tută’. Știu c㒠în realitate nu este aşa, dar mi sa pă’rut cel mai practic ca s㒠nu mai fac un panou de comandă’.
Nu ar strica indicaţiile sau criticile. Nu m㒠deranjează’, aşa mai învă’ţă’m câte ceva.

Mersi
 
capitele ar trebui sa aibe o forma asemanatoare unei pere paduretze. La stanci ai contrastul cam mare, trebuie atenuata trecerea brusca din negru+maro spre alb. Si ca sa nu o tin tot intr-o nota critica, trebuie sa stii ca-mi place gardul viu, este excelent! Deasemenea, imi p[lace ultima poza postata in 29 mai, aceea cu aria predominata de traseul de sine. Frumos!
 
Da am vă’zut că’piţe de fân de forma care ai specificat-o. Aici pe lâng㒠Bucureşti, din ce am vă’zut, cam asta e forma de că’piţe, cred c㒠e în funcţie de cum se aşeaz㒠fânul. Mie personal mi-au plă’cut mai mult forma asta la că’piţe. Cred c㒠o s㒠mai fac 2, 3 s㒠le cocoţ pe munte :D . Poate ai o poz㒠cu forma de care zici, ca s㒠m㒠inspir un pic. La stânci ai dreptate, dar acel contrast din poze e accentuat de aparat, pe viu diferenţa nu e chiar aşa mare. Oricum dac㒠observi, am vrut s㒠pun pe dioram㒠cât mai multe feluri de stânci: la munte predomin㒠gri cu alb, la tunelul deschis negru cu alb, pe dealul unde este al doilea or㒺el maro cu alb, iar pe partea dreapt㒠a dioramei am pus negru cu maro cu gri şi alb, adic㒠combinate. Partea de sus are contrastul mai mare, iar cea de dedesupt mai mic. Am zis s㒠nu fie toate stâncile la fel mai ales c㒠portalele şi zidurile sunt şi ele gri. Per ansamblu se vede foarte bine, dar în poze nu se vede la fel ca în realitate.
Mulţumesc de observaţii.
 
Jedi nu face riduri, acolo subliniam ca ale mele sunt aerodinamice, mai degraba interstelare :D

Sau presupunem ca erau tricotate dedesubt si trase sus sa nu putrezeasca 8)
 
Misto a iesit caruta, dar pune si tu bicicletele sa o traga (asta daca faci diorama made in romania, ca boii i-am mancat, si conform normelor ue nu poti sa pui oamenii sa traga la caruta, asa ca in dulcele stil mioritic punem biciclete :D).
 
Pe lâng㒠salcia de mai sus m-am apucat şi de ceva pomi. Am folosit 2 metode:

1 - Cră’cuţe de busuioc , aracet şi granule




2 - Sârm㒠plastificat㒠subţire vopsit㒠cu lavabil maro, presă’rat rumeguş dup㒠care cu pică’tura am lipit foliaj de la woodland scenic




Cred c㒠este ok, nu ?
 
Copacii arata ok, insa pentru mai mult realism ai putea sa incerci sa pui pe crengi vatelina resfirata (nu foarte multa) iar pe aceasta sa presari buretele acela macinat dar nu varianta mare de burete ci acela tocat foarte marunt.
 
Eu am lipit cu aracet diluat, intai imbibi fibra in aracet pe urma presari bureteii macinati. La final dupa ce se usuca aracetul dai cu fixativ de par strong. de cateva ori :D in doua trei randuri.
 
fibra ar trebui ceva mai rara...uite ceva sa te inspire :|

http://www.modelrailroadforums.com/forum/showthread.php?t=5015