• Forumul este in proces de upgrade!

Diorama din Sinaia

asalexx

Well-Known Member
Am tinut ont de la inceput ca eu vreu ceva elvetian.
Cel mai frumos relief acolo este, la fel si peisajul.
Bafta la lucru tuturor.
De joi ma auc sa fac ceva.
Incerc sa modific relieful in partea dreapta a dioramei.Vreau sa pun acolo un turn de castel si 2 ziduri vechi,ceva ruini.Pana acolo sa fie o poteca ,dar nu stiu ce sa mai pun pe ea.
Idei?Ce sa mai pun pe munte?
 

rally

Well-Known Member
Ce sa mai pun pe munte?
7 capre, un vanator, o capela pt acestia, poate sa li se ierte pacatele dupa ce au ucis caprele, o pasune cu vaci holshtein si un cioban beat, un elicopter rosu sanitar, care intervine din cauza comei alcoolice a ciobanului , padurea de toate alea, taiata cu nesimtire de unii ... si fanteziile continua la nesfarsit... :D :D :D
 

dRacus

Active Member
dar dace e peisaj elvetian iti trebuie musai vacute mov!
noroc ca nu e in ro... ca nu stiu unde gaseai iarba cu pet-uri, hartii, doze goale si pungi...
ca nochii aia ci ca fac "ca in realitate".... o fi la ei acolo :D
 

sandy

Well-Known Member
Prognosis a spus:
lol
cine ar reprezenta o gara din Romanica, plina de gunoaie pe diorama lui?
cu shutzii de pe peroane, cu electrocare jegoase si rapanoase, cu nationalitalile de rigoare purtandu-si fustele printre calatorii cu damigene in brate, cu cersetorii din capatul peroanelor, cu avizierele care arata numai intarzieri, cu stalpii fara becuri, etc..... aasta diorama!
Rizi,tu,rizi ,Prognosis dar exact asa ceva va fi reprezentat si la noi pe diorama de la Cluj.Si inca alte citeva surprize pe care inca nu pot sa le dezvalui :D
 

asalexx

Well-Known Member
O s le asteptam sa vedem cu totii.
Apropo consiter ca bolovanisul ala se sub pod prea se opreste deodata langa linie,ea neavand o podisca ceva.Ce se intampla cand vine apa mare?
Oricum ideile f bune.Bravo baieti. :aplauze:
 

Prognosis

Well-Known Member
asalexx a spus:
si nu stiu cum sa indoi terasamentul macela negru pentru tunele.Ce pot face?
Alex! E foarte simplu! Daca vorbesti de acest tip de terasament: http://trenulete.info/diorama/15%20Nov%202007.htm , apoi sa stii ca eu am procedat asa:
Deci cu linia montata, am luat din aproape in aproape, am dat cu aracet grosutz pe placa, apoi am pus capatul rolei, si am inceput sa bat tinte in linii la rand la rand, corectand intruna pozitia astfel incat sa ma mentin pe traseu. Sa stii ca initila am desenat conturul traseului trecand cu un marker negru pe marginea liniilor astfel incat sa nu ma abat din programarea facuta traseului!
La curbe, e mai enervant, dar, luam pozitia din aproape in aproape, curband terasamentul si batand tinta dupa tinta! Te cam enervezi dar merge!
 

asalexx

Well-Known Member
Salut la toata lumea.
Am cateva poze sa va arat cu schimbarea dioramei mele.
Acum le-am pus sa se incarce.
Imi cer scuze de claritatea lor, nu am avut momental altceva.
 
Sus Jos