colectia N a lui gamitzu

gamitzu

Well-Known Member
Trenulist
8 Feb 2010
690
5
galati
LOCATION
galati
:D Are deja Loksound din start, scrie mai sus.Nu ii trebuie nimic. O sa o pun zilele astea pe diorama, o sa fac un film si il urc pe you tube.
Pretul fara decodor 124$, da nu merita sa te chinui sa pui singur, e prea mult de munca si de setat.
https://www.modeltrainstuff.com/scaletrains-rivet-counter-n-30675-ge-tier-4-gevo-c45ah-union-pacific-2669-dcc-and-sound-ready/
Pretul cu decodor loksound din start 204$
https://www.modeltrainstuff.com/scaletrains-rivet-counter-n-30618-ge-tier-4-gevo-et44ac-canadian-national-3019-esu-loksound-dcc-and-sound-equipped/
Diferenta e prea mica, loksound select nu l-am gasit sub 80-90$ scris. Fara munca la cablat, injuraturile de rigoare si restu. :D :D :D l
 

gamitzu

Well-Known Member
Trenulist
8 Feb 2010
690
5
galati
LOCATION
galati
EMD F7A+F7B de la BLI. Au fost ultimele locomotive cumparate de la acest producator, dupa groaza de detalii picante si reclamatii despre cum sant constuite si cum functioneaza. M-am oprit la timp, dupa ce deja m-am parlit inainte cu modelul AC6000 care a avut probleme cu regulatoarele de voltaj arse pe cablaj datorita unor componente china neverificate. Cu AC6000 am scapat usor, garantia nu acopera decat USA Continentala, asa ca am scos decodorul si l-am expediat unui coleg din state care a facut schimbul cu cei de la BLI cu un decodor nou, testat. Locomotiva functioneaza acum, gustul acru a ramas inca. Eram gata gata sa iau si F3A+F3B, dar m-am oprit pana ma lamuresc daca merita investitia sau nu. Am deja peste 10 locomotive de la ei si sant multumit de partea de control si mecanism, precum si de gradul de dateliere si vopsire. Detalii despre bube aici: http://www.spookshow.net/loco/blif3f7.html
Despre cele doua F7, pana acum nu ma pot plange, le-am rulat si sant perfecte din toate punctele de vedere. Probabil sant din cele 10-20% care nu au nimic. Ramane de vazut in timp. Pozele vorbesc de la sine. Detalii la greu, aplicate din plastic sau fotodecupate. :lautar: :lautar:
IMG_0147 by Constantin Dac, on Flickr

BLI EMD F7A SANTA-FE #18 by Constantin Dac, on Flickr

BLI EMD F7B SANTA-FE #19 by Constantin Dac, on Flickr

IMG_0146 by Constantin Dac, on Flickr

IMG_0144 by Constantin Dac, on Flickr

IMG_0141 by Constantin Dac, on Flickr

IMG_0139 by Constantin Dac, on Flickr

IMG_0138 by Constantin Dac, on Flickr
 

gamitzu

Well-Known Member
Trenulist
8 Feb 2010
690
5
galati
LOCATION
galati
Dupa ceva vreme am reusit sa montez decodor cu sunet in ND2-ul de la Bachman si sa o fac sa arate asa cum trebuie exterior cu o patina a vremii. Decodorul Loksound al colegiilor de la Trains Addicted, carora le multumesc pentru suportul acordat suna perfect si lucreaza perfect. Nu am folosit difuzorul original care suna ok pentru ceea ce era. Am cumprat odata cu locomotiva un decodor chinezesc, produs de DigiSight, caruia cerusem sa ii fie scris sunetul de ND2, dar care suna total diferit. Ori tipul din HK a gresit, ori nu i-a pasat, ori este scris in decodor dar nu dau de el. Nu am gasit nici o documentatie pentru el, pe site-ul lor nu merg paginile. Ave in schimb o incinta acustica lipita la fire, din plastic neagru, cu un dufuzor de 13mm intr-o parte si iesirea in capatul celalalt. Sant convins ca este o incinta bass reflex, eram tentat sa o desfac dar este lipita bine. Sunetul m-a dat pe spate, am astupat cu degetul gaura pe unde ies sunetele si m.am tavalit e ras cum suna cu ea inchisa. Produce un sunet clar, cu bass excelent pentru dimensiunea ei. Asa am ramas cu o gaura de 80$ platiti pe ceva din care am folosit numai un difuzor. Daca reusesc sa fac un filmulet cu ea mergand, il pun pe Youtube. In poza arata si incinta si un difuzor de 23mm gen loksound, eu am pus numai incinta si mi-a ajuns.

Poze cu ND2-ul acum. Personal, eu le prefer murdare. Am folosit acrilice si pudra. Se spala cu o pensula cu diluant pt acrilice pana ramane ca noua, nu ataca vopseaua originala, asta in eventualitatea ca nu a iesit cum trebuie sau daca se vinde, vreun doritor o vrea scoasa din cutie noua. 

gamitzu

Well-Known Member
Trenulist
8 Feb 2010
690
5
galati
LOCATION
galati
Am gasit si ceva poze cu ea asa cum a intretinut-o nepotul lui MAO. Se pare ca nu prea le-a pasat de aspectul lor, nu neaparat e vorba de ND2 ci si de alte locomotive ale CRR. Cea din macara, gata de urcat pe vapor, dupa aspect pare gata de returnat inapoi in Romania pentru modernizare sau reparatie.


In ultima poza am vazut unde vin detaliile rosii pe care le-au pus in cutie si nu reusisem sa le dau de cap din reprezentarea grafica a pieselor componente

 

gamitzu

Well-Known Member
Trenulist
8 Feb 2010
690
5
galati
LOCATION
galati
Doua filmulete cu ND2 ruland pe o linie de proba. Am un oval pentru teste la viteze mai mari, luat doar entru ea, inca nu mi-am propus sa trec la HO de la N. Cu telefonul iesea filmarea buna da sunet prost, cu un Canon e cat de cat ok. Dupa ce voi aduna leduri smd rosii si albe, cand voi dispune de timp o voi desfacepentru a separa luminile si a adauga leduri rosii pe sens. Plus micro conectori pentru a putea separa carcasa de plastic de sasiu in eventulitatea unei revizii, momentan sant cositorite, nu se pot separa usor.

 

gamitzu

Well-Known Member
Trenulist
8 Feb 2010
690
5
galati
LOCATION
galati
Cateva locomotive PA1-PB1 au cazut in galeata cu praf, luciul plasticului din fabrica ma duce cu gandul la ceva mic, ieftin, facut in viteza. Nu am folosit aproape deloc rugina, dupa mine nu prea are ce a caute pe o masina exploatata corect, desi in pozele pe care le-am descarcat de pe net erau mult mai negre, ruginit si exfoliate.

 

gamitzu

Well-Known Member
Trenulist
8 Feb 2010
690
5
galati
LOCATION
galati
Doua filmulete cu locomotivele pe diorama la testele dupa murdarit. Am folosit aerografulpentru a stropi baza locomotivelor cu praf si mizeria aferenta culoarea pamantului si trebuia sa fiu sigur ca nu a ajuns aril pe colectoarele de curent. O sa mai trebuiasca setate Cv cu parametrii de franare, accelerare si restul, decodorul este doar cu adresa schimbata.