Visul lui Haky

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Pute-ti sa ziceti ce vreti,sa-mi spargeti capul cu pietre,mie imi plac cladirile.Nu sunt perfecte dar sunt primele cladiri facute de mine in viata mea si eu zic ca au iesit bine. Si asta nu e tot,priviti aici:

http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/Visul%20lui%20Haky/?action=view&current=IMG_0033.jpg
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/Visul%20lui%20Haky/?action=view&current=IMG_0034.jpg
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/Visul%20lui%20Haky/?action=view&current=IMG_0036.jpg

Si aici mai am de colorat si de mascat distanta de la colturile cladirii
 
Imi pac la nebunie,sunt scumpe pentru bugetul meu,am facut-o cu ce materiale am gasit prin casa,nici ea nu e gata,trebuind finisata si vopsita: surpriza de care v-am spus: TURNANTA :D
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/Visul%20lui%20Haky/?action=view&current=IMG_0001.jpg
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/Visul%20lui%20Haky/?action=view&current=IMG_0004.jpg
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/Visul%20lui%20Haky/?action=view&current=IMG_0008.jpg
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/Visul%20lui%20Haky/?action=view&current=IMG_0007.jpg
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/Visul%20lui%20Haky/?action=view&current=IMG_0011.jpg
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/Visul%20lui%20Haky/?action=view&current=IMG_0009.jpg
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/Visul%20lui%20Haky/?action=view&current=IMG_0016.jpg

Acestea sunt facute de mine cu indemanarea mea de incepator.Au iesit bine,au iesit rau? Va astept parerea si eventual sfaturi pentru ca voi ati trecut prin asa ceva si aveti experienta.
 
Dupa cateva luni de schite,calcule,programe pentru asa ceva am ramas cu doua trasee de circuit pentru diorama mea:unul mai mare ( si mai scump ) si altul mai mic ca marime si cost.Dar cel mai drag imi este cel mare si spre bucuria mea eu am spatiul necesar,ba chiar mai mult.Locuiesc la bloc,la parter si am la subsolul blocului sub apartamentul meu amenajat un beci care are suprefata sufrageriei,cam 6 metri lungime pe 4 metri latime.Spatiu foarte mare,spun eu,pentru cineva care locuieste la bloc.Chiar sunt norocos in privinta asta,nu?
Iata si traseul meu cel mare:
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/?action=view&current=macheta3m.jpg

Iar aici este cel mic:


http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/?action=view&current=03-MACHETASIMPLACU1TURNZONAINDST1LI.jpg

Ce parere aveti?
 
Haky a spus:
Dupa cateva luni de schite,calcule,programe pentru asa ceva am ramas cu doua trasee de circuit pentru diorama mea:unul mai mare ( si mai scump ) si altul mai mic ca marime si cost.Dar cel mai drag imi este cel mare si spre bucuria mea eu am spatiul necesar,ba chiar mai mult.Locuiesc la bloc,la parter si am la subsolul blocului sub apartamentul meu amenajat un beci care are suprefata sufrageriei,cam 6 metri lungime pe 4 metri latime.Spatiu foarte mare,spun eu,pentru cineva care locuieste la bloc.Chiar sunt norocos in privinta asta,nu?
Iata si traseul meu cel mare:
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/?action=view&current=macheta3m.jpg

Iar aici este cel mic:


http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/?action=view&current=03-MACHETASIMPLACU1TURNZONAINDST1LI.jpg

Ce parere aveti?


Mi se pare mie sau ambele dioarame la un moment dat au numai o linie. Asta inseamna ca vei putea rula doar un tren o data. Nu e pacat de asa spatiu si atatea linii si de fapt sa trebuiasca sa stea toate trenurile si doar unul sa circule ? Ar trebui sa regandesti un pic acea curba sa ai cel putin doua circuite independente. Pe de alta parte vad ca e destul de maricica si ai ales varianta cu o placa. Oare nu mai bine , daca tot ai atata spatiu , abordezi o varianta modulara , cu module pe langa pereti (gen diorama de la Cluj). Asa nu ai probleme cu transportul daca o sa trebuiasca o data sa o scoti din pivnita (apropo, norocosule :p ) in plus o sa poti sa lucrezi pe rand la cate un modul, iar daca peste un an ceva nu iti place refaci un modul nu toata diorama.

Orice ai alege, avand in vedere ca deja spui ca o planifici de cateva luni, sfatul meu e sa te apuci. CUm zicea LHD intr-un post are un prieten care de 2 ani tot planifica si nici acuma nu-i multumit. E bine sa fie planificat totul dar trebuie sa iei si taurul de coarne si sa te apuci. O sa faci si greseli dar asa inveti.

Nu am dat cu pietre doar niste sfaturi , pana la urma e important sa-mi placa tie, si tu sa fi multumit si sa ai satisfactie.
 
Multumesc pentru sfat!Sa stii ca m-ai pus pe ganduri.Ai dreptate,daca tot am spatiu ar trebui sa-l valorific la maxim.Ii urmaresc pe cei de la Cluj si e minunat ce fac ei acolo.Varianta modulara e cea mai buna pentru spatiul care il am eu si crede-ma as lua doi tauri de coarne,dar totul se rezuma la bani,bani pe care deocamdata nu ii am pentru a incepe un modul macar.Am si un plan de treseu pentru intreaga incapere,dar nu e finalizat,iar costurile pentru a realiza asa ceva sunt mari pentru mine.Oricum nu e nici o graba si timp este.Ramane sa strang bani,nu?
 
Imi plac mult dioramele pe teme industriale si am vazut ceva pe un site la americani,ceva la fel,parerea mea,de bine realizat ca treseul turcului pe care sunt convins ca il stiti toti.O sa pun cateva poze ca sa va faceti o parere despre ce au facut acei americani.Asa ceva as vrea sa fac:

http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/?action=view&current=anl1.jpg
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/?action=view&current=aji.jpg
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/?action=view&current=ajt.jpg
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/?action=view&current=abo1.jpg
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/?action=view&current=abk0.jpg
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/?action=view&current=amo.jpg
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/?action=view&current=ajw.jpg
http://s165.photobucket.com/albums/u49/Hakyy/?action=view&current=abn.jpg
 
Haky a spus

"Si,binenteles ca am facut si o gara :D ,la care geamurile nu sunt la scara H0 :oops: "


nu ferestrele sunt problema ci usa
cum este amplasata se pare ca intri pe la parter iar salile (birouri, casa de bilete etc) se afla la mezanin, undeva intre parter si etajul unu

partea de sus a usii se face la acelasi nivel cu partea de sus a ferestrelor, in general, asta daca cladirea nu are ferestrele pe doua nivele

http://www.jucarii.com.ro/produs.php?cod=b30

exista si exceptii, ca in poza de mai jos, numai ca intrarea in cazul acesta este accesul inr-un gang care da intr-o curte interioara, de obicei, iar din el se intra stanga/dreapta in cladire

http://www.jucarii.com.ro/produs.php?cod=b33
 
Haky iti doresc succes in ceea ce vrei sa realizezi. Totusi, ideea subsolului de bloc nu mi se pare excelenta mie personal. In primul rand, intr-un subsol de bloc este foarte multa umezeala, lipsa de lumina naturala si pe langa asta, poti fi sigur ca peste un an administratia nu-ti va cere sa parasesti spatiul acela? Si atunci ce ai sa faci cu toata diorama? Mai bine 2 metri pe un metru in propria casa.
Iar daca vrei sa te mandresti cu frumusetea de diorama la vreun prieten, il plimbi in subsolul blocului? Sau daca se va sparge vreo teava pe acolo si toate trenuletele or sa devina submarine? :-? Mai bine.... 2/1 ... in casa ta. :D
 
Inteleg ce vrei sa spui,dar acel subsol e amenajat,nu este pic de umezeala si e inchis cu usa de metal,iar la noi nu e ca la voi la capitala cu administrator,sunt asociatii de locatari cu sediul amenajat care cuprind cate un cartier din oras.
Acel subsol amenajat de mine il am,ca sa zic asa,de 27 de ani si nu au fost vreo data probleme,nici chiar cu inundatiile.E cel mai bun loc ca marime pentru a face o macheta si acolo nu e nici o problema ca lucrez la macheta si fac mizerie :D
 
salutare!
ma bucur ca ai un loc propice pentru o macheta mai mare. iti urez succes !!! asa e , e mai greu cu banii dar in timp, usor, usor, o sa poti sa achizitionezi piesele de care ai nevoie.
in ceea ce priveste realizarile tale, ai imaginatie si asta e bine. acum mai trebuie sa iti exersezi mina, sa te gindesti sa folosesti si alte materiale care sa te ajute sa faci lucruri mai fine, mai de calitate, sa experimentezi permanent si nu in ultimul rind sa citesti de pe forumurile de profil de unde poti invata multe lucruri extrem de utile.
se pot face chestii interesante si de bun gust si manual dar ai nevoie de rabdare, imaginatie si mult antrenament (experimenteaza mereu !)
SUCCES !!!
 
atunci e minunat daca poti fi sigur de acel spatiu de care dispui. iti doresc mult spor si sa realizezi ceea ce ti-ai propus. abea astept sa vad imagini cu realizarile tale.
 
Daca tot am ajuns in Arad in vizita la fratele meu am tras o fuga la depoul de locomotive din Arad pentru a fotografia o locomotiva cu aburi.Nu stiu ce model este dar mi-a placut mult.
PIC_0022.jpg
 
Iar cand o sa ajung inapoi la Petrosani o sa-mi fac timp si rost de un aparat foto ca sa pozez cele trei loco cu aburi din depoul de la Petrosani.
 
Iata ce am cumparat astazi din Selgros din Arad:un camion cu remorca Shell scara 1:87,firma Cararama,la pretul de 14 RON

PIC_0042.jpg


PIC_0046.jpg


PIC_0048.jpg


PIC_0044.jpg


PIC_0051.jpg


M-au surprins placut detaliile la acest camion,chiar nu ma asteptam!
 
Vad ca te-ai bagat in afaceri cu petrol :D Sa fie intr-un ceas bun
Baietii de la Cararama fac lucruri foarte frumoase dar pacat ca la 1:87 nu au decat tiruri.