Bunul gust in romania. deja rad!

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
O plasma rotunda? Diametru 10 m?

Mai esti sigur ca nu ara cu diagonala? :p

Sint curios cum arata primaria comunei si eventual alte institutii publice si cum arata casa unor oameni mai simpli mai saraci, e imposibil sa nu fie si d-astia in zona.

Adica saraci fata de restul lumii de pe acolo, ca fata de noi....
 
Oricum CF Satu Mare Negresti Oas, trebuie facuta de pasionati. E frumoasa, au semnale mecanice (in functiune) etc..

Se pot vizita obiective din zona cu acea ocazie!
 
eporteka a spus:
Oricum CF Satu Mare Negresti Oas, trebuie facuta de pasionati. E frumoasa, au semnale mecanice (in functiune) etc..

Se pot vizita obiective din zona cu acea ocazie!


Hahaha, e faina dar cine mere cu trenu la Negresti?

Probabil ca o sa imping o deplasare in zona, pacat ca Certezele n-au gara.

Cred ca se facea trafic cu ciment, probabil adus direct in cimentare din Spania, Italia, piatra de Grecia.
Ce zici eporteka? :lol: :lol:
 
ma bucur ca va place topicul!

Hai sa ne uitam si la noi in ograda, la marea METROPOLA Cluj
vis-a-vis de autogara cu rate este multe chestii tari, cacare este!

Si-a facut un colorat o casa de neam prost cu coloane de beton rasucit-impletite prin imbarligare croshetata.

Pana aici, e ok, treaca-mearga...

Dar ghici ce are pe casa?


intrebare de bun gust, se accepta critica ofta.


Indiciu : Graficele BNR sunt fix pix.

PS: Ce dracu fac aia de la urbanism din primaria Cluj?
 
Obi,

Da-mi voie sa te contrazic aici: "aia de la urbanism" pot sa verifice doar corectitudinea executarii proiectului din punct de vedere legal, nu au voie sa comenteze si "aspectul artistic" al cladirii respective. Orice proiect trebuie intocmit si semnat de un arhitect cu drept de semnatura; deci chiar daca este urata cu clabuci, acea cladire, exceptand cazul in care a fost construita complet ilegal, trebuie sa fi fost autorizata conform legii, semnata de un arhitect, iar acel arhitect isi asuma in mod implicit si aspectul artistic al cladirii respective si implicit duce in spate povara hidoseniei acesteia. Nu degeaba se spune ca greselile doctorilor se acopera cu pamant, iar ale arhitectilor cu iedera!

Rezerva asta cu privire la aspectul artistic al cladirii este de altfel, privind la modul teoretic, benefica; fiindca altfel s-ar putea foarte bine ca un arhitect in varsta, cu pareri conservatoare, lucrand la Primarie, sa "blocheze" la nesfarsit, fiindca nu-i plac lui, proiecte indraznete si inovatoare produse de un coleg de-al lui mai tanar.

Poti sa-ti imaginezi si situatia inversa: spre exemplu in Constanta onorabilul primar cere in mod explicit ca toate cladirile sa fie vopsite in "culori vii", motiv pentru care au inceput sa apara prin oras fel de fel de stridente coloristice, cu binecuvantarea Primariei.

Singura modalitate legala de a bloca proiecte corect intocmite din punct de vedere tehnic, dar urate cu draci, este o asa numita "comisie de frumusete" intocmita printr-o hotarare de Consiliu Local. Practic, se constituie un grup de oameni de arta, arhitecti, artisti etc. care sa-si expuna parerea cu privire la aspectul artistic al cladirii respective, si prin faptul ca in respectiva comisie se voteaza deschis daca un proiect trece sau nu, se obtine un oarecare grad de obiectivitate. Bineinteles, si aici exista riscul ca TOTI oamenii din comisie sa fie conservatori, sau, din contra, "ultra-modernisti" si atunci se realizeaza o triere dupa criterii eventual nedorite.

Asemenea comisii de frumusete se desemneaza de obicei pentru zone speciale precum centrul istoric, acolo unde deja regulile jocului sunt deja strict delimitate.

Al doilea motiv pentru care in orasele noastre pot sa apara asemenea monstruozitati este lipsa de precizie a regulilor urbanistice in amplasarea constructiilor. In alte tari mai "calde" decat Romania, arhitectului ii sunt impuse de la bun inceput reguli mult mai stricte privind felul cum va arata noua constructie. In Elvetia in unele zone se precizeaza foarte strict inclusiv orientarea coamei si unghiul acoperisului, motiv pentru care toate casele arata de parca ar fi "din aceeasi familie". In Germania se precizeaza foarte clar pana si gama de culori acceptata.

Nu in ultimul rand, totul este in functie de calitatea omului care realizeaza aceste lucruri, de nivelul lui de cultura, si de gradul de respectare a regulilor. Cam asta e problema Romaniei: degeaba avem reguli, daca nu le respecta nimeni...
 
de retinut aia cu iedera si pamantul. Antologica!
dar un raspuns la intrebarea mea: ce are pe cosmelie?
 
Victorian, da-mi si mie voie sa te contrazic un pic.Cu serviciu de urbanism al primariei Cluj avem periodic meciuri si refuzuri pe false motive estetice.Mai precis cu un anume arhitect, nu precizam numele domniei sale.Care are evident multe lucrari bune, pe care le respect.Dar si o serie de chifle, in contrabalans.As aminti asa, in viteza, expozorul de afise tip teava canalizare din ciment, ridicata in picioare pe Eroilor, zona de referinta pentru intreaga arhitectura si istorie a Clujului.Daca contribuabilul a platit zeci de mii de euro pt cimentul ala,asta mi se pare deja natural intr-o tara unde spaga, coruptia si " cunosc pe cineva acolo" fac legea.
In rest sint complet de acord cu cele spuse de tine.Asa ar trebui sa fie dar nu e.E loc de multa sicana in aceste comisii urbanistice, de cele mai multe ori pe motive de simpatie sau anitipatie personala.
PS.Chestia cu pamantu si iedera e superba , n-o stiam :D .
 
Salutare Alin,

Imi pare rau ca aveti meciuri cu unul dintre colegii de la primarie; pana la urma este exact ceea ce spuneam eu mai sus: Fiind in pozitia aia de control poti sa te mentii strict intre limitele legii si sa fii nevoit sa lasi sa treaca niste chestii care din punct de vedere tehnic sunt ok, din punct de vedere estetic sunt niste mizerii; sau poti sa faci exces de zel si sa pui "talpi"unor lucruri care ar putea sa fie ok, dar nu-ti plac tie. E greu de tinut tot timpul o pozitie perfect neutra.

Din pacate aceste comisii urbanistice sunt mereu foarte aproape de factori de decizie politica, asa ca adeseori oamenii sunt pusi in situatia de a accepta/respinge anumite lucruri din motive de simpatii sau antipatii politice.

Nici macar nu pot spune ca este "ca la noi". Si in strainatate lucrurile astea se intampla cam in acelasi fel, doar ca acolo de multe ori exista protocoale speciale create anume tocmai pentru a obliga pe toti sa le respecte si sa minimizeze riscurile subiectivismului.

E pacat ca dupa 1945, in timp ce Europa de vest isi lingea ranile si isi reconstruia sociatatea, tarile cotropite de "fratele de la rasarit", precum Romania, construiau socialismul in zbor. Daca va aduceti aminte, prin 1980 se zicea ca Romania este "pe drumul construirii societatii multilateral dezvoltate". Acum suntem inca "pe drumuri"

Ma bucur ca va place povestea cu iedera si pamantul. Mie imi plac grozav casele acoperite in iedera... ;-)
 
ALIN, expozorul are si un robinet prin care curge cultura?


poze noi cu COSMELIA TENEBRELOR!!!

azi am fost sa suprind fara R aspecte de slalom de candelabre puse invers, 4 metri inaltime, bai! pai daca ala cumpara trimmer, trebuie cu fir de diamant, ca haltfel se crapa...

afara, spre suprinderea mea, o masina modesta.
da cum dracu si-a permis ala contrastu?????????


pesemne ca nu era a lui, vreun decorator de hartie igienica cu filigran platinat incerca un buisnesssssssssssssssssssss...


punem poze?
 
Nu, Cosmin, inca nu ai castigat. E ceva si cu tabla, dar extraordinar de generos...

alt indiciu: valoare pe hartie.