Audiofilia

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Intr-adevar,asa cum spuneti si voi,radiourile comerciale care sint niste adunaturi de nemernici si care nu sint in stare sa fie niste trend-setteri ci doar sa puna muzica "pe target",se bat sa sune unul mai tare ca altul.
Pentru asta folosesc cit de mult piese maximizate pina le da(pieselor) singele pe nas.
Maximizarea este un proces dezvoltat de Pluckham si ultrior de Waves prin care are loc o "umplere" a benzilor de frecventa,conform principiului ca urechea functioneaza ca si un compressor iar creierul ca un expander( functia inversa compresiei).
Sunetul e tare, umflat pina la RMS- uri de -9-8 db dar devine steril si idiot iar faptul ca e pe 24/96 sau alte amanunte chiar nu mai conteaza.
Parerea me e ca muzica se asculta cu creuerul si sufletul nu cu enhancere si maximizere :p
Florin,eu as recomanda Sony Xplode pentru masina, daca iti place hip hop sau house pentru ca au un raspuns grozav pe joase.Ma refer la difuzoare.Device-ul asta in schimb e tare laudat si poate merita incercat.
Da' cum te stiu rocker, mai bine bagi bani in trenuri
 
Din ce am mai vazut si eu, calitatea sunetului depinde foarte mult de intregul lant audio, de la elementul care culege semnalul pana la boxe. Boxele de calitate, hi-fi sunt extraordinar de scumpe tocmai datorita tehnologiei care sta in spate, laboratoarelor care fac enorm de multe teste pana la obtinerea retetei de succes, precum si materialelor utilizate.

Eu prefer CDul unei inregistrari pe vinil, calitatea sunetului ma satisface, la nivel de amator, fireste la polul opus situandu-se melodiile in format mp3. Acestea sunt utile prin volumul mic ocupat (de memorie) ceea ce le face utilizabile pentru aplicatii de tipul nunti botezuri, unde calitatea sunetului este ultima problema, avand in vedere faptul ca lantul audio nu satisface cerinte hifi, ci doar cerinte de putere.

Amplificatoarele cu lampi, sau cele hibride, sunt utilizate astazi de profesionisti, si desi exista dezbateri ample, nici macar sunetul produs de tehnologia mosfeturilor nu se ridica la nivelul celui produs de un tub electronic. Sunetul este mult mai cald, dar parerea mea este ca in conditii normale, pentru un nivel mediu, de amator nu se pun probleme atat de mari.

Sunetul obtinut din placa de sunet este de slaba calitate, cu exceptiile date de placile de sunet profesionale, de regula cele externe, dedicate, care permit tot felul de manevre, inclusiv utilizarea unui canal pe post de monitor de sunet.
 
Florinn a spus:
Daca tot sunt atatia specialisti pe aici,
ce parere aveti despre acest produs:

Sony Xplod ?

Cred, de fapt sigur multe detalii gasesti la
http://www.hi-fi.ro/fhifi/index.php

La fel ca si la noi, sunt multi care le stiu pe toate, singura chestie e sa stii tu sa discerni informatia necesara pentru tine.

Eusebiu
 
eporteka a spus:
Florinn a spus:
Daca tot sunt atatia specialisti pe aici,
ce parere aveti despre acest produs:

Sony Xplod ?

Cred, de fapt sigur multe detalii gasesti la
http://www.hi-fi.ro/fhifi/index.php

La fel ca si la noi, sunt multi care le stiu pe toate, singura chestie e sa stii tu sa discerni informatia necesara pentru tine.

Eusebiu


Da, super tare forumul. Sa vezi la sectiunea Publicitate ce gaseti. :aplauze: