Scania R620 6x4 Highline scara 1:14 - TAMIYA

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Da, dar cele de la ROBBE sau WEDICO.....TAMIYA nu cred ca tine 10 kg. Oricum, cred ca voi opta pentru o noua remorca, cea cu 3 axe, deoarece ar fi cam mult de modificat la cea pe care o am. Mi-a trecut prin cap o modificare mai ampla.... adica sa tai din remorca pe care o am, spatele, si sa o asez pe camion in asa fel incat sa iasa o utilitara.... iar din ce ramane sa formez o remorca cu 3 axe.
 
Am reusit sa mai fac cateva poze la lumina naturala.



si pe intuneric intr-o parcare neamenajata :D



...si dupa cum observati, am reusit sa-l zgarii putin.... si ma zgarii si eu pe ochi ca nu am fost atent. Era probabil, inevitabil.
 
shikanne felicitari, trebuie udat ;) n-am reusit sa ajung la tine, dar vorbim, eu zic ca tine remorca tamyia cu 3 axe 10 kg fara probleme la ce sasiu are, cat despre remorca ta nu cred ca merita ciopartita, ma bate pe mine un gand dar dupa sarbatori daca mai rabzi. Apropos kit-ul electric care l-ai luat in plus nu avea led-uri pentru proiectoare?
 
Din pacate kit-ul ala e o mare porcarie..... adica este dedicat pentru americane, nicidecum pentru europene. Tot ce este led(3mm) sunt galbene, iar cele pentru faruri sunt becuri(5mm) in loc de leduri si sunt albe clare.
Pai, ce ziceti voi?!... primul lucru a fost "noroc ca am cumparat in plus diverse" ca iau de acolo 2 leduri albe si le pun unde trebuie..... de unde, ca am verificat de vreo 3 ori toate ledurile si nici urma de leduri albe sa pot pune la ceata toate cele 4 leduri albe. Stiu ca nu prea da bine dar merge pentru anotimpul care vine, mai cetos, ca pana vine primavara am pregatit ceva modificari la camion.... si urmeaza un RK cu mai multe modificari.... dar toate la timpul lor.
 
Salutare tuturor,

Multumesc totusi pentru nominalizare in rubrica "Concursul Lokomotiv".... daca ma grabeam cu postarea noutatilor cred ca as fi avut mai multe sanse.... glumeam.
Interesant este ca "trenulisti" isi mai clatesc ochii si cu altceva din cand in cand si rubrica "alte categorii de modele" isi are locul foarte bine in acest forum.

Acum sa trecem la treaba. Cam ce am mai facut in ultimul timp, asa cand mai am putin timp, deoarece pustiul meu are grija de mine sa nu ma plictisesc prea tare fiind in preajma lui....

Cam la ce m-am gandit si ce a iesit....





As fi vrut sa fie mai lunga cutia, insa ar fi trebuit sa fac prea lung carligul de la remorca.... e bine si asa cum a iesit.

Urmeaza sa montez si remorca, sa prind cutia pe capul tractor si sa ma gandesc la o varianta de a construi acea osie care vireaza la o remorca, nu stiu cum se numeste din pacate.....

In urmatoarele posturi voi prezenta piesele pe care le-am achizitionat pentru "osia care vireaza" de la remorca.

Astept sugestii si ideii.
 
Dravos shikanne, ai muncit ceva, ara bine. Ar fi trebuit sa prelungesti sasiul la camion ..dar era complicat. sau sa comanzi alte sine de sasiu de king hauler si alt cardan si iesea belea. Rotile alea se cheama dolly asta ar fi varianta relativ simpla u rand de roti cu stanga in fata si cupla deasupra, iar ce rezulta nu-se mai numeste semi-trailer ci full trailer.

Asteptam vesti ca si eu sunt interesat de subiect, am in plan un merceds de la tamiya cu full trailer..dar remorca care ar fi wedico e mai scumpa decat camionul...
 
gigelm5m3 a spus:
Bravos shikanne, ai muncit ceva, ara bine. Ar fi trebuit sa prelungesti sasiul la camion ..dar era complicat. sau sa comanzi alte sine de sasiu de king hauler si alt cardan si iesea belea. Rotile alea se cheama dolly asta ar fi varianta relativ simpla u rand de roti cu stanga in fata si cupla deasupra, iar ce rezulta nu-se mai numeste semi-trailer ci full trailer.

Asteptam vesti ca si eu sunt interesat de subiect, am in plan un merceds de la tamiya cu full trailer..dar remorca care ar fi wedico e mai scumpa decat camionul...

Salut,
Da, este adevarat....ar fi trebuit un sasiu mai lung si era perfect, insa era mult de munca + cheltuieli mai mari... Sa tai din cutia remorcii a fost mai simplu. Nu exclud in viitor sa schimb sasiul capului tractor, dar m-am gandit sa o schimb cu una cu 4 osii - 2 care vireaza - si in locul cutiei sa pun un sistem hidraulic.
"Dolly" este in constructie, mai astept ceva piese sa soseasca. "WEDICO" e scump rau, dar e si mai calitativ.... din cate stiu eu este la scara 1/16, nu? crazi ca se potriveste cu MERCEDES-ul?
Ce ai rezolvat cu caroseria, ai dat jos vopseaua?
 
Salut Endo,
Deh.... fiecare cu pasaricile lui.... oricum nu se potrivea cu remorca model amricanesc..... Vedem ce iese la final.
 
:D pai eu tot adun de ceva vreme, la fiecare 5 luni am cca 100 de $ pentru asa ceva. din pacate boala mea nu se rezuma numai la trenulete, asta e sport de iarna si de ploaie cand nu merge sa ies afara cu deastealalte :D


. toate astea sant boli cronice, nu se vindeca cred niciodata :-?
 
Pai camionul a fost 300$, modulul de sunet si lumini cu controlerul inclus(adica le face pe toate) 350$ iar statia, un sky sport cu 4 canale 140$. rulmentii au fost 50$, mai multi decat necesari, da la oferta. De la www.rocousa.com, din Miami. Am inteles ca la www.etamiya.com, aia trimit si in rom, sant din hong kong,sau taiwan.aveau ceva la 700 si ceva complet montat si vopsit. L-am rulat fara sunet si crede-ma ca nu face 2 bani, arata a ordinarie cu telecomanda.Se aude ca la electrocare, un motor si atat. urmeaza trailerul care mai e si ala vreo 400$. :D
 
Salutare,

Mai sunt si alte locuri de unde poti cumpara putin mai ieftin.... ex: rcmart.com, de aici am luat camionul la 279$, mfc-ul adica kit-ul de sunet si lumini la 239$ plus 90$ transport.

De pe ebay am luat statia FUTABA la 119$ plus 35$ transport. Trebuie doar sa cauti mai mult....

etamiya.com mi se par destul de scumpi, la fel si rocousa.com... setul de rulmenti a costat 24$ - 32 buc. Preturi bune am mai gasit si la " http://www.rc-mushroom.com/index.php?cPath=342 "
 
Salut shikanne
tomi sunt din Satu Mare, As vreau sa cumpar si eu un camion Tamiya Scania R620, dar din pacate preturile la noi si in Ungaria sunt foarte mari pt buzunarul meu. Am citit in forumul tau ca tu ai cumparat de la rcmart. Am cautat la rc-mushroom.com si am gasit preturi OK, dar nu stiu daca firmele din Hong Kong sunt de incredere. Daca tu poti sa ma ajuti cu sfaturi la ce trebuie sa am grija la cumparaturi sau daca poti sa-mi oferi o firma de unde ai cumparat si tu. Daca aduci infara din UE nu trebuie sa platesti si vama?
Mersi anticipat pt ajutor!
 
acuma am vazut ca ai scrisul de pe remorca modificata si montata pe scania cu susul in jos. Mai vream sa intreb de ce nu ai respectat cartea cu vopsitul in varianta originala?
Tu ai vopsit pasajele de la rotile din spate cu rosu da ele in realitate sant din plastic si raman negre. Ma rog , aduce a putin tuning, important e sa-ti placa tie ce a iesit.
La plasticaria de la tamiya, eu nu am folosit niciodata primer, nu e nevoie. In schimb la 640 meu am dat 3 maini de vopsea de la tamiya pentru a ajunge la profunzimea vopselei metalizate, originale. Fara lac sau alte dracovenii.La parbriz ori iei spraiul cu negru fumuriu, ori iei o cutiutza cu negru fumuriu si ii dai cu aerograful 1-2-3 maini pana iti place cum se vede. Nu incerca alta varianta ca o sa plangi ca un amic de-al meu din state si o sa cauti sa cumperi alt parbriz. Sarmele alea se vad naspha.Uite o poza cu al meu.



 
Salut,

Sunt nou pe acest forum si cred ca topicul asta e cel mai bun loc unde sa pun si eu 2-3 intrebari, desi vad ca din iunie nu a mai postat nimeni nimic pe aici. Ma tenteaza sa incep si eu activitatea de automodelist cu un camion care sa copie cat mai fidel atat aspectul cat si comportamentul unuia real. Din ce am citit, camioanele de la Tamiya par a fi cele mai indicate dpdv a banilor pe care ii dai pe ce primesti. M-am uitat la multe filme cu astfel de camioane si daca din punct de vedere al aspectului sunt foarte aproape de cele reale, cred ca la capitoul comportament mai e mult de lucru. M-ar interesa pentru inceput cateva lucruri de la posesorii de astfel de camioane:

1. Cauciucurile sunt suficient de moi ca atunci cand trec peste un obstacol mai abrupt (cum ar fi o bordura la scara 1:14 de exemplu) sa se deformeze?

2. Motorul si cutia de viteze care vin in kitul original au puterea si raportul de reductie in treapta I suficient de mare ca sa porneasca camionul de pe loc cu o viteza extrem de mica si nu brusc, asa cum am vazut in filmulete ?

3. Ce servo ati recomanda pentru directie, in asa fel incat sa o pot controla foarte precis si sa aiba si destul torque ? Am inteles ca de exemplu pe mocheta directia nu ar merge f bine cu un servo 'default'.

4. Suspensia din kitul original mi se pare cam tare. As vrea sa realizez cumva efectul de inertie, la pornirea, oprirea sau schimbarea directiei camionului. De exemplu, cand camionul porneste as vrea sa vad cum partea din fata a sasiului se ridica de la sol putin. Credeti ca e posibil sa realizez efectul doar din mecanica ? Eu ma gandesc ca nu, pentru ca ar trebui ca si grutatea camionului sa respecte raportul de 1:14 pentru a-l face sa se comporte 'natural', ori cele 4 kg ale lui sunt departe de a fi 1:14 din greutatea unuia real. Ma gandesc ca ar fi interesant de simulat efectul inertiei cu ajutorul unui soft care sa controleze niste servo-uri care ajusteaza suspensia cu ajutorul unui accelerometru. Aveti idee daca a implementat cineva asa ceva ?


Deocamdata atat. Am inca multe intrebari in cap dar nu vreau sa va stresez prea tare, mai ales acum de sarbatori.
 
salut

1. - nu chiar
2. - oarecum , puterea si forta exista, restu depinde de indemanare
3. - exista servo standard de 11kg - MG996 - dar e consumator mare de curent , dupa mine nu se merita. Chiar si cu acest servo este posibil ca stand pe loc camionul sa nu vireze maxim, in schimb deplasandu-se vireaza corect cu orice servo
4. - suspensia e ok mai ales la incarcatura maxima , camionul la plecare de pe loc chiar se ridica putin. In schimb la frana efectul ar fi mai vizibil doar dac a camionul ar fi echipat cu frane pe rotile din fata.

Am postat un filmulet cu camionul meu aici:
http://www.youtube.com/watch?v=fX-JBDJgc1A

Comportamentul camionului mi se pare destul de realist.
Pentru ceva mai bun decat Tamiya mai trebuie pus un zero la pret in euro si se poate cumpara de la ScaleArt.
Referitor la scara, nu se poate reduce chiar totul la 1/14.
De ex cum ar suna motorul daca am reduce si frecventa sunetului tot de 14 ori? :)
Nu mai vb de duritatea, daca ar fi redusa la 1/14 , nu cred ca am putea purta modelul in brate.
 
Vaska, ms mult pentru raspunsuri. Cateva comentarii:

1. Nici macar cu bolovanul de 8 Kg din filmuletul tau nu se muleaza cauciucurile pe obstacole ?

2. Tind totusi sa cred ca motorul si cutia de pe Tamiya nu permit plecarea usoara de pe loc si mai ales mersul continuu peste obstacole, fara poticniri.

M-am uitat putin la filmuletul tau. Sunt convins ca indemanara nu iti lipseste, dar camionul tot se poticneste si porneste prea rapid, cu acceleratie mult mai mare decat cea pe care ar obtione-o modelul real.

Uite aici un link: http://www.youtube.com/watch?v=nfvi00bpiv8&feature=channel:

Un camion care imi place cum merge. Intr-adevar, daca nu ma insel e un ScaleArt.