Diferenta la digital intre piko si roco

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Dupa primele teste care implica digi1 si roco multimouse facute la trecerea in digital as putea spune ca din cele doua ideal ar fi o strutocamila.un multimouse roco dar cu infrarosu si pretul sa fie tot pe acolo.Senzatia de la multimouse este mai 'adevarata" deoarece invarti tu de un buton ,ai un control vizual asupra pozitiei in care este.Totodata si afisajul te ajuta chiar daca nu te uiti mereu la el ci la circuit si fiind mai in varsta si memoria lucrand mai incet nu trebuie mereu sa tin minte asocierea de a=br218 b=taurus c=... si tot asa.Oricum si piko are avantajele lui..nu ai un cablu care sa atrne dupa tine ,poti face actionari si stand comod in fotoliu .potiincurca telecomanda cu cea a dvd-ului sau tv-ului si sa nu stii de ce nu porneste tv-ul .Asta doar pt inceput..daca vrei oricum ceva mai complex te gandesti la solutii mai complexe si evident mai scumpe,
Sper ca nu am suparat pe nimeni si fiind la inceputuri poate chiar am spus prostii.
Stima!
 
blueicon a spus:
Senzatia de la multimouse este mai 'adevarata" deoarece invarti tu de un buton ,ai un control vizual asupra pozitiei in care este.

Acelasi buton incurca teribil cand comuti intre mai multe locomotive si nu mai stii care ce viteza are si in ce directie merge. :?
 
Da dar pot face o corectie rapida imediat ce am comutat.Vad ce locomotiva este selectata si pot sa trec in timp foarte scurt la stop sau directie opusa.Cu pico am mai spus ca trebuie sa tin minte care locomotive pe unde sunt asociate si zau cand ai 3 -4 locomotive care circula pe un traseu si el destul de mic daca mai ai si timp sa te judeci cam pe unde ai tu asociata locomotiva .Oricum sunt la inceput dar zau daca reusesc sa manevrez 3 locomotive fara sa fie nevoie sa apas butonul de STOP ca sa nu se intample o "nenorocire"Eventual unul dintre garnituri se plimba pe o linie principala si cu celelate 2 sa faci manevre,dar altfel..inclin spre un calculator unde am spus fiecaruia ce face si cum merge si nu mai simt nevoia de inca un mouse sau 2.Dupa ce termin si ceva automatizari la macaze atunci chiar sunt curios la felul in care pe un traseu de 1,6/1 cu o linie secundara daca poti manevra atatea fara sa ai accidente.Fericiti cei care isi pot face diorame de dimensiuni mari unde mai ai timp sa iei decizii.Iar la toate astesa cea mai mare placere este sa simt tu ca esti stapanul locomotivei si nu invers.
 
Statia Roco este gandita sa o folosesti cu cel putin 2 unitati mouse, de aceea are mufa pt. slave.Exista un cablu pentru extinderea numarului de unitati slave , Pentru a nu incarca pretul de la bun inceput se livreaza dor unul...Eu o folosesc cu 2 unitati si ma descurc bine. ;-)

Eu nu am avut statie PIKO , dar vreau sa intreb posesorii de PIKO cum activeaza functiile F5 ...F 10 :?: , toate loco cu sound au functiuni pe aceste taste iar vagoanele Roco cu decodor pentru iluminare au nevoie de F7 si F8. :!:
 
@hgdan
Telecomanda are si un buton F4 , deci daca vrei F7, apesi F4+F3
Cum se spunea si mai sus, sa rulezi odata 3-4 loco e destul de greu.
Dar adresele 1 , 2 , 3 si 4 au alocate butoanele de comanda rapida A, B , C si D.
Chemarea unei loco in acest caz, e mai rapida decat un scroll pe ecran.
Insa ce-i nasol la PIKO, din lipsa unui ecran este la comanda digitala a macazelor.
Si nu pot sa uit o intalnire, a unor colegi de forum, care n-au rulat decat cate o loco, caci aveau statia ROCO si aveau probleme cu reprogramarea.
La PIKO, programarea dureaza 15 sec. ;-)
rally
 
programarea statiei roco cu multimaus este f. simpla , meniu +1 :idea: te duce direct la meniul care schimba CV1 , samd , dureaza 10 secunde max , evident daca citesti manualul. :!:

Ok, am inteles cum facem cu F4 - F8 Inca nu am inteles cum selectez F9 :?:
 
am o intrebare : vreau sa fac o proba la o locomotiva roco digitala cu sunet, cum fac sa pornesc sunetul cu telecomanda piko :?:
 
am o intrebare : vreau sa fac o proba la o locomotiva roco digitala cu sunet, cum fac sa pornesc sunetul cu telecomanda piko
Apesi F1, sau citesti in prospect comenzile decodorului. ;-)

@hgdan
Nu are decat maxim 8 functii, dar stiam ca si roco tot 8 functii are, ca si intelibox-ul, nu stiu la lenz. Ecoos are parca pana in 20 functii dar nu sunt sigur.
Sunt module de sunet si cu 12 sunete, dar astea le comanzi cu centrale mai smechere ;-)
rally
 
Salutare tuturor,

As indrazni sa te contrazic Rally, vis-a-vis de functiile centralei "ROCO" in sensul ca are mai mult de 8 functii si daca vrei sa mergi de la 9 in sus are tasta Shift+nr.5 si respectiv pe ecran apare nr. 15. Destul de usor de utilizat, parerea mea, aceasta statie si mai ales pt. inceput. Se poate reprograma si registri decodoarelor (eu m-am jucat putin cu asta) ramanand programat cu valoarea dorita, insa usorul dezavantaj este ca nu arata valoarea cv-urilor.
 
Apesi F1, sau citesti in prospect comenzile decodorului

pe F1 cred ca am apasat si nimic.....locomotiva are montat din fabrica decodorul si este ESU. are si prospect si de la decodor in cutia locomotivei,dar cred ca nu e prea clar pt mine
simbata i-am facut o proba,adresa locomotivei e A7, a pornit sunetul,de citeva ori a sunat goarna, cind apasam pe butonul stop = cel rosu ,sunetul cu motorul diesel a pornit cind am pus-o pe linie dupa o anumita perioada in care am testat alta locomotiva(un piko 218 digi din set--aceasta a mers bine)iar dupa nu a mai sunat deloc. deci vreau sa o fac sa sune cind vreau eu :!: si am observat ca merge foarte incet,cu greu am incercat s-o fac sa mearga mai repede sa-i cresc viteza dar nu vrea.(piko 218 e vitezomana---asta merge perfect si incet si tare) ...si doar doua sunete are o locomotiva care costa 292 euro :?:
astept sfaturi,ca sa ma duc sa-i mai fac o proba azi :confused:
 
Telecomanda Piko are butoane dedicate F1 - F4.
Pt. F5 - F8 se apasa mai intai tasta "f+4" apoi F1 - F4.
Interesant este faptul ca pe telecomanda exista si un buton "f+8" ce ar permite F9 - F12, dar am inteles ca functia lui nu este implementata.

Am sa ii intreb pe cei de la Piko daca se poate face ceva...

Canalele A - D au in mod implicit alocate adresele 1 - 4 dar se pot reprograma. Ideea acestor canale nu este atat comutarea rapida intre locomotive (desi este o posibilitate binevenita). Ideea este ca centrala Piko suporta comenzi simultane de la maxim 4 telecomenzi, fiecare cu canalul ei in IR.
 
Imi permit sa redeschid topicul dupa aproape 1 an jumatate si sa intreb cateva lucruri.

Am obsevat ca tendinta dezbaterilor Piko v.s. Roco se baseaza destul de mult de ce stie sa faca o centrala sau alta la nivel de functii, programare, adresari si fast switch; insa nu am vazut sa se dezbata si modalitatile de conectare unui set minim sau extins digital pe o diorama (module digitale, boostere, limite de alimentare per bloc).

Ca sa fiu mai explicit, mentionez manualul Piko care a fost prezentat pe thread. Manualul mi se pare destul de explicit si prezinta bine limitarile si avantajele sistemului digital Piko cand vine vorba de crearea schemei de control digital pe o diorama.
Pe scurt e vorba de un nucleu DIGI1 + un T3 care permite alimentarea a 4 locomotive pe un bloc. DIGI 1 se extinde cu maxim 10 DIGI 2 (cu limitare de conexiune intre ele de 2m) care pot alimenta 4 locomotive pe blocruile lor (daca au un T3 conectat). Nu discut de Digi Power Box si T4 deoarece o consider la alt nivel.

Tot rezumatul de sus e detaliat foarte frumos in manualul digital Piko. Mi-as fi dorit sa gasesc ceva asemanator si pentru Roco... Ce am gasit au fost manuale de instructiuni pt multiMouse si cam atat.

As dori sa stiu daca ma puteti directiona catre o descriere mai detaliata a componentelor Roco: unitati digitale/boostere + transformatoarele aferente si capacitatea lor de alimentare si modul lor de combinare(ceva asemanator cu ce au facut cei de la Piko, asta daca exista :) ).

Ma intereseaza aceasta comparatie si din punct de vedere finanicar. Pentru o schema digitala simpla Piko e alegerea optima. Componentele de baza sunt substantial mai ieftine decat cele de la Roco; dar... daca ridicam digitalizarea la un nivel mai sus, balanta se inclina in favoarea Roco cu multiMousePro(~400euro) sau Rocomotion(~216 euro) v.s. Piko PowerBox (~2200 RON).

Personal consider ca este foarte greu sa alegi Piko sau Roco cand deti doar jumatate de informatie.