Expo. in gara de nord - Summit-ul Zilele Feroviare 2008

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

cata

Active Member
Trenulist
14 Mai 2008
155
1
bucuresti
LOCATION
bucuresti
Expozitie de locomotive -GARA DE NORD
-DA-001 din lotul de sase din 1959 cu placutele elvetiene originale
- rama de 4 vagoane supraetajate din lotul "80 cu 3 osii pe boghiu de la DDR in varianta oranj REMAR ----Excelent
- LDH remade by REMAR
-etc.
 
cata a spus:
Sorry!!! A fost o surpriza totala!

Hmm... surpriza era anunĂžată de câteva luni... http://summit.clubferoviar.ro/index1.html

ExpoziĂžia mai Ăžine Âşi mâine. Vă dau câteva poze... restul.. mâine, că acum sunt RUPT (mă îndop cu Nurofen ca să rezist să scriu acest mesaj).

A fost prezentată Âşi noua locomotivă produsă de Softronic... este o locomotivă cu boghiuri pe 3 osii (nu un ,,bobic" cum umbla vorba), puĂžin (mai mult) asemănătoare ca design cu Taurusul. Boghurile sunt identice cu cele de 060-EA, dar sunt noi (deci... produse în 2008 după aceeaÂşi documentaĂžie din anii '60). Are o putere de 6600 kW, partea tehnică fiind destul de asemănătoare cu cea a locomotivei 47-1001. Numărul acestei noi locomotive este 40-2001-2.


060-DA-001:


474-010-2, al 10-lea 47 de la Marfă:


45-0328-0:


82-0586-6:


58-3201-9, cu alt design al botului, AC, scaune mai depărate unele de altele Âşi pereĂži din material plastic cu Âşuruburi care deja cad (nimeni nu s-a obosit să le înÂşurubeze):


Vagonul 20-49 001, modernizat de SIRV BraÂşov. Are 8 locuri în compartiment:


Garnitură TE modernizată:


Vagon de dormit (sau cuÂşetă?) nou, produs de Astra Arad. Are 3 paturi în compartiment, numai bune pentru unii de dimensiunea mea (1,80 Âşi 90 kg):
 
Uite pozele pe care le asteptam!
Cateva observatii!
-DA-ul dejan arata impecabil (sau cel putin asa reiese din poza), si m-as bucura sa ramana asa. Nu stiti, mai functioneaza?
- vagonul de la SIRV va avea in curand o clona. (ba chiar mai multe). Aceste vagoane vor bate sinele tarii pe post de accelerate lungi (gen 1745/1746)
- observ ca platforma "AVA 200" face legea la Astra. Nu e rau dar parca se simte nevoia unor compartimentate pentru trenuri de noapte. Chiar, ce era mai la vale de vagonul de dormit de la Astra? Cat despre vagonul de dormit cred ca merita o bulina alba desi nu e chiar o noutate. Prin 2004, tot la Zilele Feroviare, Astra a prezentat un vagon cuseta clasa I remarcabil (fotografiat de whitewolfcata, din pacate pozele nu mai sunt accesibile publicului larg), proiect al carui beneficiar era Iranul.
- Dragos a facut o confuzie in legatura cu locomotiva Softronicului: nu e prototipul faimos. Locomotiva din expozitie este un face-lift a electricei romanesti asortat cu infuzia de tehnologie IGBT. Prototipul o sa-l vedem la anul (si este chiar un Bo-Bo)
 
didinul a spus:
DA-ul dejan arata impecabil (sau cel putin asa reiese din poza), si m-as bucura sa ramana asa. Nu stiti, mai functioneaza?

Cred că da, am văzut că este dotată Âşi cu inductor... în plus, am văzut-o Âşi cu farurile aprinse...
didinul a spus:
Nu e rau dar parca se simte nevoia unor compartimentate pentru trenuri de noapte.
Acel vagon are compartimente cu 3 paturi.
didinul a spus:
Dragos a facut o confuzie in legatura cu locomotiva Softronicului: nu e prototipul faimos. Locomotiva din expozitie este un face-lift a electricei romanesti asortat cu infuzia de tehnologie IGBT. Prototipul o sa-l vedem la anul (si este chiar un Bo-Bo)
AÂşa am crezut Âşi eu... până la urmă i-am întrebat pe reprezentanĂžii Softronic ce Âşi cum. Mi s-a răspuns că locomotiva este NOUÃ, iar boghiurile, deÂşi identice cu cele de EA sunt NOI, realizate la Caromet în 2008 (după documentaĂžia celor de sub EA-urile existente). Cutia Âşi acĂžionările sunt realizate de Softronic, iar motoarele de Electroputere. Practic, este un 47 contruit de la zero (dar încadrat în clasa 41 :confused: ).
Iată un pliant de prezentare a ei:

sorin a spus:
Stii cumva unde pot gasi alte poze?Ma intereseaza locomotiva dar pe site-ul de la Softronic nu scrie nimic despre aceasta.
O să fie Âşi poze :)
florinn a spus:
Pe mine ma intereseaza in mod special EA-ul softronic. Boghiurile sunt noi. Restul?
Tot noi, vezi mai sus în mesaj.
elef a spus:
Deci am dubii foarte mari ca locomotiva era vopsita in felul ala.
Am o vagă bănuială că dungile alea turcoaz trebuiau să fie negre.
 
Un articol fain:

http://my.opera.com/mishu88/blog/

MulĂžumim mishu88