Imperiul Lupului

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
ca sa vorbesc un pic de ideea horror de care pomeneam zilele trecute.

m-am trezit intr-o zi cu o idee. asta dupa ce montasem primul raft pe perete. m-am gandit sa fac doua module sau segmente, cu posibilitate de prelungire in viitor cand, poate ,as putea sa am si eu mansarda mult visata, desi e o cale lunga pana acolo.
aceste module sau segmente sa le prind de perete in acelasi mod ca cele doua rafturi. si m-am orientat in acest sens prin Bricolage dupa doua scanduri lungi de 2 m si late de 40 cm pe care sa pun patru linii. Ideea e in felul urmator. De-alungul peretelui, o lungime de 4 m si latime de 40 cm. O gara terminala cu patru linii si o lungime de 1 m ca sa pot pune granituri mai lungi de doua vagoane. Constructia simpla: fara polistiren si forme muntoase, fara ipsos si alte dracovenii. Constructii putine. Ma intereseaza o zona de campie. Pe alocuri o fabrica, o casuta ratacita. In rest, sine si vegetatie. Atat cat imi permite largimea scandurilor. macaze multe si in final totul digitalizat si computerizat ca la PCG.
Dar aici vine filmul horror. Trebuie sa renunt la vechea diorama care nici macar nu este terminata. Well, ce sa fac? Am doua optiuni. Sa o dau sau sa o demontez. Liniile de la ea nu mi-ar trebui. La cele doua scanduri as folosi linii flexibile. Caldirile ei ies din plan. Poate as putea sa scot gara si sa o transform in gara terminala. Are exact 40 cm lungime. Poate ,sa zicem, as putea sa utilizez un turn de control de pe ea si eventual turnul de apa, dar nu prea ii dau credit.
asta e decizia pe care trebuie sa o iau in urmatorul timp.
 
ca sa ma reintorc la rafturi. in seara asta se anunta inaugurarea primului raft. deja ocupantele vitrinelor si-au aranjat tinuta si isi asteapta locul. unele vor ramane temporar pana la primirea decodorului, iar altele ( cele vechi si fara putinta de digitalizat ) definitiv ( rareori scoase pentru o tura pe un circuit analog ).
poze de la inaugurare diseara.
 
Salut Lupule o sa le astept.
Am facut si eu o comanda de un raft pentru trenulete.
Pe raft trenuletele le pui pe sina intr-o cutie ori numai pe sine ori direct pe raft?
Ma gandesc cum sa fac si eu. :D
Distractie placuta la asezare.
 
pe un raft am asezat cutii luate de la Bogdan si in ele am pus locomotivele preferate pe sine cu terasament. pe al doilea raft am sa fac un suport in trepte pe care am sa fixez cateva sine flexibile, fara terasament, acolo voi pune vagoanele, automotoarele si restul locomotivelor, in special cele pe care le folosesc cel mai mult. e cam greu sa tot umbli la cutiile de pe primul raft.
 
fiindca veni vorba de o inaugurare. ct pe aci sa o ratez din pricina postei romane si a oficiului postal de care apartin: o coada ca pe vremea lu'impuscatu la ratia de zahar. dar cu rabdare si dorinta de a-mi vedea locomotivele cocotate la vitrina ca niste cucoane, am rabdat o juma de ora.

in sfarsit, am primit sinele cu terasament pe care le asteptam pentru a pune in functiune primul raft. stiind ca vin, mai devreme am dat o fuga si prin Bricolage de unde m-am intors cu trei prelungitoare si un ou cu rate, ornament pentru lumanari. asta pentru placerea mea. imi plac lumanarile si lumina lor.





in sfarsti cu sina in mana. insa socoteala din minte nu se potriveste cu cea din realitate si doua locomotive care trebuiau sa se prezinte la raft se intorc in cutiile lor lasand locul altora.
in final, in 11 cutii am introdus 12 locomotive. asta fiindca intr-una am putut sa bag cele doua locomotive de manevra de la Roco si Fleischmann.








cam asta ar fi. desigur, as putea sa mai lucrez un pic in spate si sa mai strang putin cablurile electrice ca sa nu mai fie atat de vizibile. dar ce ti-e cu lenea! ramane pentru episodul urmator.
 
Bravo Lupule felicitari.Este un lucru ninistitor sa stai sa te uiti la ele.
Sper ca o sa mai vat mai multe!
Felicitari pentru idee.
 
???

<r>HMMM, da... la diorama ai renuntat, loco-urile in raft luminat le-ai cocotat, eu cred ca ti se prefigureaza un viitor de <B><s></s>colectionar<e></e></B> nu machetist<br/>
Nu ca ar fi ceva rau in asta, dar ai inceput bine cu diorama, stancile etc.<br/>
si-acu gata. <E>:(</E> <E>:(</E> <E>:(</E></r>
 
rally. cine ti-a spus ca renunt? vreau sa schimb ceva. nu renunt. dar nu sunt doar machetist. sunt, intr-adevar si colectionar.
 
Sa faci un traseu pe pereti, fara decor (ca nu mai ai unde) e bine pt garniturile lungi ca au unde sa alerge. Dar totusi la capat de drum, e bine sa ai o platforma de intoarcere cu satucul romantic la care visai , tuneluri, munti (dealuri :D )
si ce-ti mai trazneste prin imaginatie.
Pana la urma, aici e vorba si de tenacitatea fiecaruia de a finaliza o idee, un vis initial. Din pacate insa, foarte multi incep si extrem de putini termina. Si aici nu-i vorba numai de finante... :( sau lipsa de spatiu.
rally
 
rally pana la urma nu demontez diorama. renunt la ce am facut pana acum fiindca nu ma multumeste cum a iesit. pur si simplu, o iau de la capat.
 
treaba e simpla, ca o regula generala.
Cand ai terminat prima diorama, ai capatat destula experienta, ca sa nu-ti mai placa ce ai realizat. Abia atunci o desfaci si te apuci de alta. Adicalea, vreau sa spun ca trebuie sa termini intai ce ai inceput, altfel vei fi... vesnicul incepator. Ce te face sa crezi ca ai acumulat destula experienta , ca urmatoarea sa fie ceea ce vrei... asta daca stii ce vrei :D
Ca exemplu, daca cineva se apuca acum de 3 module de 2x1 m, si le face pe rand, deja cand a finalizat al treilea modul, primele 2 i se par "puerile". Dar daca se apuca din nou de ele... satisfactii GARANTATE ;-)
Sa fie clar, nu ma refer doar la cazul tau, care in esenta, e ca un refren in lumea modelistilor .
rally
 
pana la urma, nu inteleg de ce esti atat de pornit impotriva mea? nu sunt supermachetistul. caut si eu o chestie care sa-mi placa. si daca toata viata am sa demontez diorama si am sa o incep mereu....., poate ca asta imi da o satisfactie mai mare.
 
Nu cred ca rally are ceva impotriva ta. Chiar a specificat ca vorbeste in modul general. Si are dreptate, tot timpul a doua diorama va fi mai buna ca si prima si vei fi dezamagit de prima. Ce vrea el sa spuna (cred) este ca ar fi bine sa incerci toate tehnicile pe aceasta diorama care e compromisa (zici tu) si abia pe urma sa te apuci de diorama urmatoare in care vei aplica tot ce ai invatat.
De exemplu te-ai oprit la pus de stanci. Mai bine ti-am face mana si ai incerca sa vopsesti stancile sa vezi cum iese, sa pui un pic de iarba, ceva licheni.
Altfel la a doua diorama, cand vei ajunge la fazele astea nu o sa ai experienta si iar o sa ti se para ca nu iese frumos...

parerea mea...
 
Mai baieti,eu tot am spus ca prima data este bine a se construi o diorama de proba (cu mijloace si bani mici .....) Iar in timpul acesta se poate invata technici ,se acumuleaza experienta etc.Fiecare viseaza la inceput ceva mare ,iar pe urma vede ca mai putin este mai mult (deci ceva mai mic ,dar de calitate mare).
 
Lupule, felicitari pentru rafturi !! Iluminarea este de efect, cel putin la nevasta-mea a avut, doar-doar m-o convinge si pe mine sa-i las spatiul de diorama (si asa prea mic) :D
In ceea ce priveste decizia ta cu diorama, sunt de acord cu tine sa faci asa cum simti si cum iti place mai mult. Voi proceda la fel si eu, adica dupa gustul si cheful meu de a imprastia fondurile :p . Ca va fi vitrina, ca va fi un simplu modul liniar, ca va fi o diorama mica cu tot cumparat de-a gata, fara pic de personalizare ori totul gandit si realizat de mine, voi vedea... :roll: Sunt multi factori care ma vor forta sa renunt la unele si sa ma eschivez de la altele.

Abia astept sa vad ce mai apare nou pe la imperiu :D !!!
Eu unul sunt sigur ca o sa fie OK ;-)