Imperiul Lupului

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
pai...uite cum am facut eu....am pus si putina imaginatie si ...a iesit ...sper nu o salata...voi vedea in curind!!!
masoara o usa,un geam...eu stiu...un perete...si il imparti la scara ce ai nevoie....
deci eu am 70mm lungime si 45mm latime...25 mm inaltimea usii...bineinteles ca inmultind cu 87 (eu am facut socoteala la 1/80 pt ususrinta) iti ies dimensiunile in realtate...
in cazul meu fiind vorba de un model imaginar,aleatoriu ma pot juca cu dimensiunile...chiar si pt N merita sa faci o incercare...
asa cum spuneam eu m-am apucat de facut turnul asa....fiindca nu aveam ce face...poate ca nu este perfect,ca nu este la matrita...dar imi place!!!
 
Ce am mai facut de un timp incoace.

1. Am pus terasament gri pe doua dintre module. Nu prea sunt multumit de rezultat. Cred ca trebuie sa gasesc o alta tehnica de stropire a terasamentului cu solutia de aracet. pana acum am folosit o sticla pet cu dopul gaurit cu un ac subtire. la H0 iese bine, dar la N pietrisul se imprastie la impactul picaturii. a trebuit sa curat sina de pietris dupa uscare si tot mai prezinta unele probleme. am decis sa nu mai pun terasament pana ce nu gasesc o solutie mai buna. ( am incercat si cu un pulverizator, dar am improscat mai mult peretii si dupa primele doua pulverizari s-a infundat pompita de la aracet).



va urma.
 
Daca ai arunca o privire aici, ai sa vezi metoda care nu da gres.
Am aplicat-o cu succes atat la H0 cat si la N.

Solutia de aracet nu se pulverizeaza cu un pulverizator.
Cu un pulverizator (sticla de stropit geamurile) se aplica solutie de apa cu sapun (eu prefer chiar solutia de stropit geamurile). DE CE? pentru ca se pulverizeaza foarte fin, ca o perdea subtire de lichid, in aer, aceasta cade apoi pe terasament si il umezeste, fara a-l misca. Atentie! nu se pulverizeaza spre sina/terasament, ci in aer, lasand "umezeala" sa cada pur si simplu pe terasament.

Apoi se foloseste:

- recipientul din dreapta,

un recipient mic cu peretii moi, pentru solutia apa+aracet. (cel din imagine este de la vopsea de par)
Se pune picatura cu picatura, de la o distanta foarte apropiata de terasament (1 cm), astfel picatura nu va misca deloc "pietrele" iar solutia apa+sapun pulverizata inainte va face ca aracetul sa intre peste tot.

Siringa nu este o solutie buna pentru ca are "jet incontrolabil", un recipient moale este mai usor de controlat.
Am folosit siringa + ac doar la macaze si in zone inaccesibile (tunel).
 
In mare parte, tot ce a scris Florin este foarte corect si testat chiar de mine.
- In primul rand detergentul diluat cu apa este esential pentru ca aracetul sa "isi faca treaba" de a ajunge prin tot terasamentul.
- In al doilea rand eu am diluat aracetul in masura de 50% apa 50% aracet. Iar de aplicat evident am folosit tot un pulverizator care nu s-a infundat datorita concentratiei scazute de aracet. Cu seringa este incontrolabil, ca sa il citez pe Florin.
- Avantajul unei solutii de aracet-apa in proportii egale consta in faptul ca daca ai gresit aranjarea liniilor vei avea mai multa manevrabilitate la desfacerea lor, si mult mai usor de curatat ce ramane lipit de traverse.

Succes.

PS: Lipeste muult celofan pe pereti, si pune ziare in jos pentru ca se scurg lichide, pe care oricum trebuie sa le stergi cu o carpa. Eu asa am facut si e "beton".
 
Vom incerca si aceasta metoda desi nu am incredere in siringa.

2. Cu ajutorul lui sogard si a bormasinii lui, am fixat ultimul modul de perete.



 
Imi place solutia propusa de Florinn si voi tine cont de ea. Chestia cu apa si sapunul nu o stiam. Eu aplicam solutia de aracet cu apa direct pe pietrisul uscat.
 
Era un fenomen numit capilaritate, fenomen ce caracteriza fluidele si lichidele. Intrucat Aracetul este foarte vascos il mai ajuti cu diluarea sa cu apa. Iar pentru ca el sa alunece si mai bine printre pietricele pulverizezi solutia asta de detergent de vase, ai vazut ca ea este foarte alunecoasa. dupa uscare totul se intareste.
 
3. Intre timp, am cladit si un dulapior de expunere al modelelor auto pe care le am la scara 1.72 si 1.87. Cum masinile si trenuletele sunt pasiunea mea, am zis sa am nebuniile mereu in fata ochiilor cand stau pe net. Cand obosesc sa ma invart cu trenul, ma odihnesc privind modelele auto. O sa urmeze in viitor a fi tapetat pentru a arata mai bine.

 
4. Am lucrat la modificarea traseului in zona de imbinare cu modulul de intoarcere si am eliminat cele doua macaze din zona. Astfel, linia moarta din margine a ajuns intre cele doua linii ale traseului si ea va face legatura cu traseul printr-un macaz plasat pe modulul de intoarcere.

 
4. O sa ai scutcircuit datorita faptului ca vei avea bucla inchisa. Trebuie sa izolezi sectorul de intoarcere fata de restul circuitului, dar nu stiu cum o sa faci cu polaritatea pentru ca rulezi in digital Pune te rog o schita, o sa o vad eu diseara cand ajung acasa. Ai PM.
 
nu am nici un scurt circuit. trenurile merg foarte bine. este exact acelasi lucru ca si inainte de interventie, numai ca am eliminat macazul care strica peisajul.
 
sogard_2003 a spus:
Era un fenomen numit capilaritate, fenomen ce caracteriza fluidele si lichidele.

Doar un mic comentariu OT,ptr corectitudine, fenomenul foarte bine descris este similar celui de "lichefiere" a solului in cazul alunecarilor de teren (perna de apa, tensiune superficiala amplificata de detergent, bla, bla....), pe cand, capilaritatea = Proprietate pe care o au lichidele de a se ridica sau de a coborî, fă’r㒠intervenţii din afară’, în tuburi foarte subţiri; ansamblu de fenomene care se produc (în tuburile capilare) la suprafaţa unui lichid. – Din fr. capillarité. (DEX)
:D no hard feeling