Tunning lights si NEM la Bo-Bo Fleischmann 4367

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

lokomoto

Active Member
2 Mai 2008
97
2
Arad
YAHOO
lokomotodcc
LOCATION
Arad
Salutare tuturor si nu numai,
dupa mai multe luni, mai precis de prin ianuarie 2008 de cand pasiunea pentru trenulete a inceput sa nu-mi dea pace din nou, iacata-ma ca mi-am luat inima in dinti si am zis hai sa postez si eu ca no fi foc.
Asa ca profitant si de oferta de locomotive Fleischmann 4367 pretabile la CFR-izari existente prin pravaliile de specialitate on line dar si de o oarecare dibacie in a manui pistolul de lipit m-am apucat de treba.
Bobicul de la Fleischmann e cam "chel" pe dinauntru vizavi de ce ar putea sa incapa asha ca m-am gandit ca iar sta bine cu o interfata NEM652 si niste LED-uri in loc de becurile de 16V varianta care mie persoal nu-mi prea place. ce a iesit va las pe voi sa judecati.[/img][/list]
 
Totul porneste de la o schema electrica sau electronica care se transforma intru-un cablaj

 
Montare cablaj pe sasiu si legaturi la periile colectore si motor



Atentie la faptul ca una din cele doua bornele ale motorului este conectata la carcasa motorului printr-un strap de pe cablajul motorului care trebuie intrerupt.
 
Si testele finale



Bine inteles ca exista loc de imbunatatiri si ajustari, imi cer scuze pentru calitatea nu tocmai profesionala a cablajelor insa este doar versiunea de weekend de test. Pe viitor s-ar putea sa existe si o versiune profi.
 
Salut LDH,
multumesc pentru apreciere,...Avand in vedere numarul de considerabil de scheme de decodoare DCC de tipul DIY (Do It Yourself) existente pe internet ma gandeam ca n-ar fi rau, avand in vedere ca spatiu suficient ar fi, sa inglobez si montajul de decodor pe aceasi placa. singurul impediment ar fi piesele electronice SMD care la noi se gasesc unpik cam greu (mai ales cele dedicate).
Ca si ajustare ma gandesc la o modalitate sa estompez lumina suparatoare ce patrunde in cabina prin transparenta pupitrului de comanda si lispa etanseitaiti intre pereti carcasei si cabina mecanicului.
 
buna,

asa cum s-a mai scris, desi admir talentul celui care a efectuat modificarea, nu inteleg de ce a "chinuit" asa bietul model de 1043 cu lumini pe care nu le-a avut niciodata, cand ar fi fost asa de simplu sa ilumineze cu rosu lumina originala...

biata 1043 cu lumini standard OBB albe care lumineaza rosu frizeaza asa kitschul... :(
 
buna,
va inteleg nemultumirea daca ar ramane OBB, insa testul acesta l-am facut pentru a preintampina urmatoarea faza,... CFR-izarea.
Lumina originala rosie la acest model Fleischmann este doar asha ca sa fie si nu este cand sunt aprinse becurile, adica doar o bulina de plastic rosu lipita pe carcasa.
Acest lucru ar fi insemnat sa fac o gaura in loc de bulina si sa introduc un LED lucru pe care eu nu-l agreez si apoi intentia mea a fost sa ofer o alternativa din punct de vedere al electronici ce poate imbunatati acest model fara interventii mecanice deformatoare.
Va salut cu respect!
 
buna,

locomotiva Fleischmann are si ea aproape 40 de anisori ca si cea reala, deci micile inadvertente se pot intelege ;)

in cazul in care o "ceferizezi", este logic sa nu fie nevoie sa gauresti carcasa pentru un far existent la IBB si inexistent la CFR... atunci asteptam cu interes etapa urmatoare! :D