Colectia ICEfan (H0)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

ICEfan

Well-Known Member
5 Septembrie 2008
301
0
ARAD
LOCATION
ARAD
Va salut,

In continuare imi voi prezenta colectia de trenulete adunata pana in prezent. Este foarte mica in comparatie cu ce am vazut pe aici dar sunt la inceput de drum.

Am sa incep cu o locomotiva mai veche, un NOHAB belgian 204001 produs de PIKO acum mai bine de 20 de ani.






In prezent locomotiva a primit si un decodor. Am insa o problema cu ea.
De cand are decodor porneste cu zmucituri. Stie cineva sa imi spuna din ce cauza?


Aceasta locomotiva apartine unui start set, din care mai fac parte si urmatoarele 2 vagoane:





Urmeaza un vagon ROCO dintr-un start set la fel de vechi (peste 20 ani) weathering natural :) (Din pacate acesta este singurul vagon, care mai poate fi folosit momentan din acel set)



Poza de grup



Mentionez ca incarcatura este home made cu bucati de marmura rosie de la MONEASA. (Statiune din jud. ARAD).

De asemenea la aceasta garnitura se mai adauga si 3 vagoane gondola ROCO noi primite de la un prieten foarte bun de ziua mea.



O noua poza cu gondolele cu carbuni




Urmeaza cea de-a 2-a garnitura, care contine o locomotiva electrica BR 111 022 - 0 DB - AG





si 2 vagoane cu containere

unul simplu DB CARGO



si unul dublu DB



Bine inteles, la sfarsit am lasat piesa de rezistenta :)

ICE 1 DB





Aceasta garnitura contine momentan o locomotiva motorizata, una dummy si 2 vagoane cls 1, insa aceasta se va mari cu un vagon cls 2 si un vagon restaurant (in masura in care le gasesc).

Cam atat deocamdata despre mica mea colectie.

Pe masura ce vor aparea achizitii noi, le voi prezenta aici.

Pana atunci va urez o zi buna.
 
Spor la colectie.

ICE are lumini la ambele capete ? bip la inchiderea usilor ?

La vagoanele care le ai cred ca ar merge bine o locomotiva specializata pentru trenuri de marfa,( de ex 140, 151 , 185 etc ) 111 este folosita pentru trenuri regionale de pasageri, ar merge bine cu ceva " silberlinge " de ep.5 sau cu " doppelstockwagen "
 
vagoanele cu containere imi plc cel mai mult; intradevar BR111 ar merge cu niste vagoane etajate rosii,sau cu niste vagoane pt navetisti.
 
Multumesc pentru aprecieri si pentru sfaturi. Garniturile nu sunt inca definitivate. Pe masura ce colectia va creste voi incerca sa compun garnituri cat de cat corecte.

@hgdan

ICE are lumini alb / rosii in functie de sens la locomotiva motorizata si lumini alba la locomotiva dummy.

Bip la inchiderea usilor nu cred ca are sau nu l-am descoperit eu. Poate trebuie sa actionez ceva tasta de pe multimaus ca sa se auda bip. Stii cumva?
 
Daca dupa digitalizare locomotiva merge sacadat sau cu smucituri, trebuie reglati parametrii compensarii de sarcina ai decodorului (corelarea decodorului cu motorul locomotivei).
 
Salut, eu zic sa verifici mai bine la loco dummy pentru ca are si lumini rosii :| , deci ambele capete de ICE au lumini alb/rosii in functie de directia de mers, spun acest lucru deoarece am probat aceste tipuri de capete de ICE si au lumini alb/rosii ambele, atit capatul motor digital cit si cel dummy. 8)

In legatura cu mersul sacadat al locomotivei de productie mai veche digitalizata ar trebui sa iei legatura cu Michael pentru ca si el s-a confruntat cu aceast tip de mers sacadat si a rezolvat problema prin modificarea unor registi din cv.
 
@silviu20061

Referitor la locomotiva dummy, intr-adevar in momentul in care am desfacut-o am vazut si un led rosu, dar in timpul functionarii nu se modifica luminile la ea in functie de sens.

Trebuie sa mai sap :) sa vad daca nu e ars sau daca nu e deslipit vre-un fir.
 
Eu zic sa verifici daca dioda de schimbare a luminilor este ok, sa nu fie arsa cumva, deci sapa ca trebuie sa aiba lumini alb/rosii sigur, chiar azi am probat aceste capete de ICE de la Roco si se aprind alb/rosu in funtie de sensul de mers.
 
Ce fel de decodor ai folosit?
Cumva LOC PILOT BAZIC? Atunci se explica.....
pune un LOC PILOT 0.3 si zic eu ca problemele vor disparea.
toate cele bune!
 
buna,

privind mersul sacadat al venerabilei Nohab, acesta se poate regla din CV53-55, in functie de fiecare motor, atat la LokPilot Basic cat si V3.0 ! ;)

in Digital, daca capatul ICE1 fara motor nu este cuplat electric cu celalalt si nu are nici decodor pentru functiuni este normal sa luminezee toate becurile; trebuie montat un decodor tip LokPilot Fx 3.0 sau echivalent de la alta marca...
 
Salutare tuturor,

In continuare va prezint noile mele achizitii.

Este vorba despre o locomotiva BR 212 169 - 7 din gama ROCO PROFESSIONAL, dotata cu decodor. Aceasta are lumini alb / rosii in functie de sensul de mers, cauciucuri de tractiune pe o osie, si motor cu volanta.









In continuare va prezint o Locomotiva cu aburi (prima din colectia mea). Este o locomotiva BR 80 018 produsa de PIKO. Are o varsta considerabila, dar are sasiu de metal. Este in stare de functionare, are weathering natural, vopseaua rosie s-a cam dus iar in unele locuri are mici pete de rugina. Deocamdata este analog, dar intentionez sa ii pun decodor, daca reusesc.





Prezentarea se incheie cu un vagon cisterna de transport gaz, apartinand firmei VTG. Inmatriculare NS. Intentionez sa compun o garnitura de 4-5 astfel de vagoane. Pur si simplu imi plac.







 
Salutare tuturor,

Au aparut cateva noutati in colectia mea.

Am sa incep cu locomotiva cu aburi BR 01 1518-8 - Epoca III si provine dintr-un set care mai contine si 3 vagoane de calatori. Este produsa de PIKO. Imi place foarte mult.









Ultimele 2 poze sunt pentru a afla parerea "Stapanului bielelor" despre corectitudinea pozitionarii acestora. Dl. MPURSU, astept analiza si rezultatele. :D

In continuare va prezint vagoanele din colectia mea.

1. Un vagon care face parte din setul cu locomotiva BR01
Productie PIKO, ep. III cls 1 - 2



2. Un vagon care completeaza setul cu locomotiva BR01
Productie PIKO, ep. III cls 1 - achizitionat separat.



3. Un vagon cls 2 + restaurant face parte din set



4. Un vagon bagaje care face parte din set (scuze pt calitatea pozei, eram cam obosit aseara :D )





5. Un vagon cls 2 care face parte din garnitura.

 
In afara de omniprezenta problema a contramanivelei de pe partea stanga (inclinata inapoi), bielele sertarelor sunt fixe, facand corp comun cu glisierele capetelor de cruce si suporturile culiselor. Prima problema se poate rezolva cu putina atentie, dar a doua nu.
In rest, locomotiva este spectaculoasa, o adevarata incantare atat in mers, cat si stand pe loc :aplauze:
Micuta rugaminte: cu un subler, masoara pentru mine lungimea bielelor culiselor, intre centrele "suruburilor" din articulatii.
 
La Capetele de ICE este un raspuns simplu:

Nu are cum sa functioneze luminile in functie de directia de mers din moment de aceste vagoane au fost proiectate sa functioneze exclusiv pe analog.Cred ca scrie si pe site la Roco chestia asta.Asa ca indiferent de ce decodor vei folosi nu vei reusi decat pe analog sa le faci sa functioneze cum trebuie.

:(
 
diesellok a spus:
La Capetele de ICE este un raspuns simplu:

Nu are cum sa functioneze luminile in functie de directia de mers din moment de aceste vagoane au fost proiectate sa functioneze exclusiv pe analog.Cred ca scrie si pe site la Roco chestia asta.Asa ca indiferent de ce decodor vei folosi nu vei reusi decat pe analog sa le faci sa functioneze cum trebuie.

:(

daca instalezi un decodor pentru vagon ( setat pe aceeasi adresa ca si vag. motor )se rezolva problema, asa este si modelul ICE digital ( din fabrica )
 
Salutare tuturor,

A venit vremea sa va mai prezint cateva din achizitii.

In colectie a mai aparut un TAURUS PIKO digital impreuna cu un vagon cu containere MEHANO PRESTIGE.



Si asa am compus o garnitura tematica :D

TAURUS + Vagoane transport containere

 
Salutare tuturor,

In colectia mea, au mai aparut inca 2 garnituri:

Fiind ICEfan, urmeaza o garnitura ICE 3:

Este compusa dintr-un start set 57194 Analog, urmand sa primeasca decodor. Separat, a mai aparut un vagon cls.2

Astfel garnitura se compune din 5 piese si anume: (de la stanga la dreapta in prima imagine)

Vagon cls2 cu post de conducere + Vagon cls2 cu pantograf + Vagon BORD bistro (in care se afla motorul) + Vagon cls 2 simplu + Vagon cls 1 cu post de conducere si mecanic.

Cuplele sunt electrice, si are iluminare alb/rosu in functie de sensul de mers in analog, si mufa decodor cu 8 pini.







A doua garnitura despre care vorbeam este un TEE compusa din 4 vagoane + locomotiva E 114

Vagoanele sunt productie LIMA GOLD

2 bucati vagon cls 1 cu compartimente + 1 vagon panoramic Rheingold + 1 vagon restaurant

Locomotiva este ROCO model vechi.