Un vis care poate deveni realitate

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
aaa...si sa nu faci ferestre cu un singur "ochi" :p chiar daca sunt termopane...
de regula,ceva simplu (si traditional) are un efect placut.
 
Multumesc tuturor pentru sfaturi. Am sa tin cont de ele cad vor incepe discutiile concrete cu arhitectul. Dar cum nu as vrea ca acest post sa devina un post despre constructia unei case, voi posta rar pana in momentul in care va fi efectiv vorba de trenulete. Vroiam doar sa va impartasesc bucuria :)
 
acu inainte sa rasara soarele cateva sfaturi rapide pana nu vine noru' radioactiv de la Fukushima

1. eu nu as renunta la traseu dublu pe toata lungimea sub nici o forma, mai ales ca este o diorama de un singur nivel

2. clar linia moarta langa remiza is a must

3. as permuta pozitia fermei cu cea a depozitului de cherestea si as continua ideea cu linis suplimentara intre fabrica si depozit plus linia adiacenta in circuit catre depozitul de cherestea. se potriveste mult mai bine in dinamica peisajului (partea vestica fiind muntoasa/impadurita etc.)

4 linia fabricii as pozitiona-o in fata fabricii separata de un gardulet din ala frumos ca in macheta "dupa 20 de ani" si nu in curtea interioara

5. un DKW daca este instalat ca lumea nu are de ce sa puna mai multe probleme functionale decat un macaz simplu (mai ales ca este tillig si nu vor fi diferente de nivel)

srry da momentan scriu de pe telefon si nu prea merge cum trebuie.....


a si daca tot este teren. O diorama pe 16x9 e intotdeauna mai frumoasa decat una 4x4
 
Salut Americanu

Planul din paginile anterioare era pentru un alt spatiu. La momentul oportun , cand voi avea camera definitivata voi elabora un plan nou. Nu vreau neaparat o camera cu o diorama ci un "sanctuar" de trenulete :)
Adica o masa de lucru, rafturi cu scule de modelism, pe pereti vitrine cu trenulete, alte elemente trenulistice.
Oricum foarte probabil voi lucra la module standard pentru expozitii, eventual cu doua bucle provizorii. Dar pana atunci mai este.
Multumesc de sfaturi , care sunt utile in general pentru oricine incepe o diorama
 
Radu161 a spus:
Daca vrei sa-ti faci module standardizate, poate iti iei in calcul posibilitatea de a-ti face din ele o diorama pe langa perete si cand e nevoie de ele, le demontezi pentru transport.

Cam asta va fi ideea, un L cu module, in rest un birou de lucru, peretele cu usa.
 
a si daca tot este teren. O diorama pe 16x9 e intotdeauna mai frumoasa

Ai perfecta dreptate ,asta e si parerea mea in privinta dimensiunilor machetei ,mai ales daca ai posibilitati ma refer la spatiu,in viitor daca ne ajuta dumnezeu sa fim sanatosi,si sa mearga treaba si eu am de gand sa o mut pe a mea in noua casa si sa o maresc ,si cel mai important, sa am lumina naturala si nu la 1,98m h planseul,si as face extinderea cu un traseul lung doar cu relief si o gara mica intre dealuri un viaduct ,si un lac .
Acum fiecare cu placerea lui ma refer la dimensiuni ,mie mi-a placut intodeauna sa fie traseul lung si linia dubla,si sa plimb garnituri mai lungi. :!: