• Forumul este in proces de upgrade!

DE-ALE LUI DORIN

dac

Well-Known Member
Ridic si io 2 d.g.t. :
aaaa, decodoarele astea nu are ... garantie ? Pt. ca chestiile gen Van Der Graaf imi par a fi defecte de fabricatie... Zic si io...
 

sesamcave

Well-Known Member
Dorin a zis:
...am lasat locomotiva sa mearga. la inceput asculta bine la comenzi. apoi cind decodorul s-a incins foarte tare, locomotiva a scapat de sub control, a inceput sa mearga cu viteza mare cu intreruperi bruste de scurta durata.
neplacuta situatie.
nu mai am solutii.
Excat aceleasi semnalmente le-a prezentat si decoderul meu cand s-a stricat. Imi pare rau ca nu am citi mai atent. :grin:

@ Pcg,
Trenuie tinut cont ca la mine decoderul nu s-a ars pe o locomotiva "digitalizata", ci pe ..." automotorul " Blauer Blitz" de Piko ( pe care ai avut ocazia sa-l cunosti :grin: ).
Parerea mea este ca ,nush cum si nush de ce, dar decoderul se blocheaza si se supraincalzeste.Ori nu poate duce atat consum de curent la automotor ,ori.......
Cert e urmatorul fapt: dupa ce s-a ars V 3.0 ,l-am inlocuit ,pe rand ,si cu Piko 56122,si cu Digitrax DZ 123 D.
A functionat ok cu ambele decodoare,cu mentiunea ca decoderul Digitrax NU se incalzeste,pe cand Piko-normal-se mai incalzeste.
Repet,ambele decodoare s-au comportat normal. ( decodoarele au mers,fiecare,cam 5 min de "caciula".)
Oricum, cand o sa mai am bani ,o sa mai iau inca un decoder ESU V 3.0 si ,daca si acesta se arde.......... :grin: :grin: :grin:
 

pcg

Well-Known Member
@Sesamcave ,

Poate fi un caz izolat la tine. Daca decodorul este manipulat si montat corect nu are motive sa se arda. In 3 ani de digital , nu mi s-a intamplat si vorba aceea am montat si demontat destule.
 

DORIN

Well-Known Member
Am stat pina aproape la 3 noaptea si am ramas pina la ora asta ca sa mai fac citeva experimente. am ,,sacrificat" locomotiva cu abur PACIFIC de la MEHANO, am demontat-o si i-am luat decodorul. acesta este tot un LOC PILOT 3.0. l-am montat pe dieselul in cauza, locomotiva de la RIVAROSSI pe care am tinut-o sub tensiune pe sina 45 minute din care 15 minute functionare continua cu schimbari dese de directie si incercari frecvente ale farurilor.
locomotiva se comporta foarte bine. de aceea am si hotarit ca acest decodor sa ramina pe ea. nu imi place sa fitii decodorul de la o locomotiva la alta.
acum ca treaba asta am rezolvat-o, urmeaza sa amenajez cabinele locomotivei si sa instalez la bord un mecanic.

in alta ordine de idei, in dimineata asta am facut un cerc marisor de sine pe covor si de 25 de minute locomotiva merge continuu. am incercat-o la toate regimurile de viteza. acum de mai bine de 7-8 minute merge pe viteza a 3 a din 24. se comporta bine si nu am de ce sa ma pling. si e acelasi decodor de aseara LOC PILOT 3.0 luat de pe PACIFIC. nici macar nu am mai desfacut-o.
 

DORIN

Well-Known Member
a mers 40 de minute continuu. totul e OK. DECODORUL RASPUNDE BINE LA COMENZI. Ce s-a intimplat cu cel de dinainte acum e clar ca a fost doar o exceptie, un caz rar, un rebut. e normal sa existe si asa ceva.
Succes la digitalizare, tuturor!!! :grin:
 

DORIN

Well-Known Member
acum citeva poze cu luminile functionind:

azi am strins sinele in jur de oara 20.00. pina atunci am tot incercat locomotiva la toate regimurile de viteza. cred ca a adunat citeva ore de mers. sunt multumit de comportamentul ei. e OK.
 

DORIN

Well-Known Member
o noua intrebare pentru meseriasi in scopul unei noi digitalizari.....
cum se desface o locomotiva V 160 de la MEHANO? a mea e un model de start set dar cred ca are acelasi principiu de demontare ca una de sine statatoare. astept un mesaj salvator.
MULTUMESC!!!
 

lupul_alb

Well-Known Member
se da cu ea de pamant si garantez ca se desface singura.glumeam, desigur. in seara asta sunt pus iar pe poante.

poti sa ne arati o poza cu ea? nu o cunosc dupa denumire.
 

DORIN

Well-Known Member
il gasesti aici prezentat de LDH.....

http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=207&postdays=0&postorder=asc&start=30
 

laur

Well-Known Member
vezi ca are 4 suruburi pe burta doua scurte si doua lungi le desfaci tragi rezervorul jos apoi tragi de carcasa in sus si iese
 

DORIN

Well-Known Member
multumesc LAUR.... trebuia sa ma gindesc ca e la fel ca la BR 210 :| .
M-am gindit ca fiind de start set ar putea fi diferit!
 

DORIN

Well-Known Member
uite ca nu am desfacut-o pina acum dar probabil azi ii vizitez interiorul. sper sa am loc suficient sa o digitalizez. imi place foarte mult.
 

DORIN

Well-Known Member
un sobor de DIGITALE...... :grin: :grin: :grin: .....din aceeasi epoca.....


ultimul diesel venit in lumea digitala...... vedeta de la mijlocul coloanei..... 8)
 

DORIN

Well-Known Member
a demontat cineva pina acum bielele locomotivelor cu abur de la MEHANO?
AM O PROBLEMA! nu pare a fi ceva foarte grav dar sper sa ma puteti ajuta.
la locomotiva mea de la MEHANO - PACIFIC, contramanivela s-a slabit pe bulonul care o cupleaza la roata. din aceasta cauza in mers, la curbe biela culisei atinge usor biela principala. trebuie sa fac ceva sa rezolv problema inainte de a se agrava.
va rog sa imi dati o idee sau daca se poate sa ma ajutati direct. recunosc cu parare de rau ca nu am scule atit de fine ca sa intervin la bielele unei locomotive cu abur....
va multumesc!
 

mpursu

Well-Known Member
Nu am umblat niciodata la o aburoasa Mehano :grin:
Totusi, te rog sa faci niste poze cat mai detaliate ale rotii motoare principale buclucase; poate ca te pot ajuta daca vad care este situatia acolo.
 
Sus Jos