Proiectul X

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Florinn

Administrator
Membru personal
Super Moderator
Trenulist
17 Ianuarie 2006
5.547
16
Cluj Napoca / Bucuresti
www.trains-addicted.ro
WEBSITE
http://www.trains-addicted.ro
YAHOO
bogdannf
LOCATION
Cluj Napoca / Bucuresti
Salut,

ce este proiectul X?

Impreuna cu Bogdan din Brasov si Florin din Iasi ne-am decis sa incercam sa scoatem la capat un proiect comun de diorame compatibile (fie ele NEM sau nu) care sa participe impreuna la o expozitie comuna.

Nu voi intra in detalii acum, rezultatul trebuie sa fie o surpriza la expozitiile din toamna, expozitii ce vor avea loc ca sigur cel putin la Cluj in septembrie si la Brasov in octombrie, de asemenea speram sa fie organizate expozitii si in Arad, Oradea.

Cine participa la acest proiect?

- Bogdan din BV si Florin din Iasi vor construi impreuna o diorama modulara
- Clubul Trainsylvania va construi o diorama modulara
- Clubul trenulistilor din Oradea va construi o diorama modulara bazata pe module NEM
- AR-rail Club Arad va construi o diorama modulara bazata pe module NEM

Pentru ca toate acestea trebuie sa fie surpriza nu veti vedea prea multe prezentate pe forum, practic mai nimic.

Termenul pentru finalizarea dioramelor este sfarsitul lunii august.

Daca sunt cluburi doritoare sa participe la acest proiect comun si se angajeaza sa termine diorama proprie in timp util, de asemenea se angajeaza sa depuna eforturi ca lucrarea lor sa ajunga la expozitiile comune care vor avea loc, sunt asteptate sa isi exprime dorinta in cel mai scurt timp pentru a primi informatii suplimentare.

Aceste fiind zise, urati-ne spor la treaba :p
 
Pai chiar va urez spor la treaba!

Frumoasa initiativa si ma bucur de ce intreprindeti.

O singura intrebare legata de
Florinn a spus:
incercam sa scoatem la capat un proiect comun de diorame compatibile (fie ele NEM sau nu) care sa participe impreuna la o expozitie comuna.

Ca organizatori ar trebui sa stabiliti foarte clar dimensiunile constructive ale plansetelor ca sa nu fie probleme la asamblare, sa stabiliti exact sistemele de aliniere ale modulelor intr-un cuvant nu strica o standardizare indiferent ca este NEM sau de conceptie proprie.

Spoor!

p.s.Am uitat sa adaug ca aceleasi reguli trebuie stabilite si pentru legaturile electrice intre module ca sa aveti acelasi tip de conexiuni.

:cafea:
 
(fie ele NEM sau nu)

Va doresc mult succes dar va sugerez ca sa respectati NEM macar in ce priveste modul de interconectare a modulelor. Asa va face competitivi si pe plan international.

PDI
 
Pai de ce sa nu intri in detalii?

Inteleg sa nu ne spui temele alese si ce material rulant o sa utilizati dar conditiile de participare legate de realizarea modulelor cred ca trebuie scrise.

Chiar daca nu exista un regulament de concurs cei care inca mai stau in cumpana daca sa vina sau nu au nevoie de un minim de informatii si cred ca este suficient daca le spuneti dimensiuni constructive minime ale modulelor si tot ce tine de partea de interconectare si nu in ultimul rand scara de constructie.
 
Pai pe scurt,

Tema - si-o alege fiecare, bineinteles ca discutam sa vedem cum "o potrivim" mai bine in cadrul proiectului.

Dimensiuni - la libera alegere, modulele trebuie sa fi compatibile NEM, dar pot avea dimensiunea dorita, exemplu, cei de la Oradea vor avea module de 100x120 cm.

Scara de constructie (am omis sa zic pentru ca am considerat-o evidenta) este 1:87 H0.

Tot ce tine de partea de interconectare sunt detalii care nu conteaza decat pentru cei care participa, am zis totusi ca respectam standardul NEM.

Nu am impus niste dimensiuni exacte pentru module, important este ca ele sa se poata cupla, nu sa fie identice.

Cam asta ar fi.
 
Felicitari pentru initiativa.
Este un lucru bun, pentru ca de regula din motive financiare (inclusiv de spatiu) nu se pot realiza diorame de mari dimeniuni. Daca se pleaca insa pe organizarea modulara a unui circuit, se poate ajunge ca la expozitii dedicate modelismului feroviar sa se obtina scene impresionante ca numar de linii, precum si ca numar de componente de material rulant rulate.
Un exemplu care imi vine mie in minte este un triaj de dimensiuni mari, cu multe linii, ca la Ronat Timisoara, Bucuresti, Calafat care la nivelul unui singur modelist este aproape imposibil de obtinut, pe cand printr-un aport multiplu deja devine realizabil.
 
Salutare,

vreau sa va amintesc ca proiectul X merge inainte si speram sa fie finalizat 100% pana la expozitiile din toamna.
Florinn a spus:
...
Cine participa la acest proiect?

- Bogdan din BV si Florin din Iasi vor construi impreuna o diorama modulara
- Clubul Trainsylvania va construi o diorama modulara
- Clubul trenulistilor din Oradea va construi o diorama modulara bazata pe module NEM
- AR-rail Club Arad va construi o diorama modulara bazata pe module NEM
...

Din pacate aici a intervenit o schimbare de plan, Clubul din Oradea a anuntat ca nu va mai participa la expozitie, Clubul din Arad nu mai realizeaza diorama din cauza mai multor motive "tehnice".

Sper totusi ca vom reusi sa facem ceva impreuna cu ocazia urmatoare.

La Cluj se vor construi in plus minim 2 module NEM pentru a umple spatiul gol.

Pana atunci, desi am specificat de la inceput ca lucrarile vor fi surpriza, doar dupa deschiderea expozitiei vor fi puse pe forum, va aratam totusi cateva imagini de pe modulele aflate in lucru.

La Cluj:



Baietii de la Brasov + Iasi au fost mai harnici:

m217lm6.jpg


m218hj0.jpg


Vreti sa vedeti ce e in afara tunelelor?

Va asteptam la expozitiile din aceasta toamna.