Diorama X de la C.A.P-Cluj-Napoca

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
LDH a spus:
d0ru_b a spus:
sau ramasitele unui u2 :p.

Unde ai citit asta cu U2 in DDR?
A iesit cumva filmul?

Imaginatie, imaginatie la o macheta dar nici chiar asa.
E adevarat ca exista ramasite de U2 dar sunt la sovietici si, zic gurile rele, unul prin Cuba (neconfirmat).

prefer sa nu comentez, astept niste scuze!
ma asteptam la alta reactia din partea unui domn cu reputatie de mare trenulist... sau poate ca primesti si dumneata rapoarte zilnice cu efectivele si rutele de zbor ale americanilor... oficial nici in Irak nu au pierdut mare lucru , nu?

LE:
http://www.answers.com/topic/u-2-spy-plane
pe la mijlocul articolului devine interesant.

LE2:
Mr. LDH ( asa e bine ? ai zis ca partea cu domnul e discutabila), te rog eu, nu mai strica threadul omului pt ca s/a straduit sa faca ceva fain. Daca ai complexe referitoare la Razboiul Rece te rog sa te manifesti prin PM-uri... nu ma deranjeaza sa fiu injurat sa stii. Cat priveste U2 ai zis ca nu a fost asa ceva in DDR (si asa cum te/ai exprimat s/a inteles ca nu a zburat niciodata asa ceva pe deasupra DDR, mai invata sa te exprimi...) Cat priveste partea cu prabusirea :ai fost acolo sa vezi ca nu s/a intamplat ce am zis eu ? Sau e din nou vechea "boala" a romanului: se pricepe la orice. Asa ca nu astepta scuze, nu le primesti, apreciez lucrarile tale dar sunt dezamagit de felul de a te comporta pe forum. Mult noroc.

ROG MODERATORII SA STEARGA TOATE MESAJELE MELE POSTATE IN ACEST THREAD, E PACAT DE MUNCA LUI SANDY SA CONTINUMA ACEASTA DISCUTIE STERILA... MR LDH ARE INTOTDEAUNA DREPTATE...
 
Ca sa ne lamurim si noi, cei de pe margine, unde este greseala lui LDH, sunt ceva elemente legate de U2 de care nu avem cunostinta ?
:?:
 
d0ru_b a spus:
LDH a spus:
d0ru_b a spus:
sau ramasitele unui u2 :p.

Unde ai citit asta cu U2 in DDR?
A iesit cumva filmul?

Imaginatie, imaginatie la o macheta dar nici chiar asa.
E adevarat ca exista ramasite de U2 dar sunt la sovietici si, zic gurile rele, unul prin Cuba (neconfirmat).

prefer sa nu comentez, astept niste scuze!
ma asteptam la alta reactia din partea unui domn cu reputatie de mare trenulist... sau poate ca primesti si dumneata rapoarte zilnice cu efectivele si rutele de zbor ale americanilor... oficial nici in Irak nu au pierdut mare lucru , nu?

LE:
http://www.answers.com/topic/u-2-spy-plane
pe la mijlocul articolului devine interesant.

Daca ai citit pe diagonala raspunsul meu, cu toate ca vad ca l-ai citat, este normal sa astepti scuze pe care nu ai sa le primesti deoarece tu esti acela care jignesti.

Reciteste-ti postul in care-l sfatuiesti pe Sandy sa puna ramasite ale avionului U2, avion de spionaj al CIA, in DDR.
Ti-am raspuns ca nu exista astfel de ramasite decat in fosta URSS si banuiala, CIA nu a confirmat, cel putin atunci, unul doborat desupra Cubei cu ocazia "Crizei rachetelor nucleare".

Ca sunt "domn" este de discutat.
Ca sunt "mare modelist" iar este de discutat.
Ca primesc rapoarte de la CIA, cu rutele pe care a fost folosit avionul U2, spun a fost folosit deoarece, de mult, i-a luat locul SR 171, este de discutat.

Ca tu datorezi scuze este o certitudine.
 
Salutare,
In timp ce guvernele se schimba,oamenii sint inghititi de tsunami iar trenurile deraiaza mai des ca in India,eu imi vad linistit de treaba.
Atit de linistit incit,sincer ,nu mai am timp nici de poze.
Daca tot e granita,trebuie sa fie si vama,locul acela in care niste animale cu 4 clase iti spun:"Am venit sa vamuiesc".Depinde cum citesti
:D

Seful vamesilor si-a tras,din spaga ,un Jiguli:

Au mai aparut becuri,masini si multe altele care vor aparea intr-o ampla relatare saptamina viitoare :lol:

Pina atunci,toate cele bune!
s
 
Asta pica bine de ziua Chinei, acolo era parca o mare de rosu cu galben. Intre Cehia si DDR s-a interpus Beijing-ul? Inseamna ca au trecut prin Rusia si e prapad. Acum, serios, e superb!!!
 
Imi plac foarte mult aspectul sinelor, modul de inierbare, pavimentele drumurilor, gardurile, stalpii, pe scurt arata perfect, si spun asta dupa ce zilnic am petrecut ore intregi studiind alte diorame pe internet. Chiar are virtuti reale de foto-diorama. Daca poti sa ne descrii putin modul in care ai jonglat cu textura ierburilor pentru a obtine aceste pajisti mirifice. Pe multe diorame vegetatia pare artificiala, moarta, "din plastic", diorama ta in schimb freamata de viata, natura jucand expresiv dupa scenariul descris de configuratia generala a terenului.
 
Multumesc frumos!
Acum sint pe drumurile patriei dar saptamina viitoare voi prezenta un material mai amplu despre ce si cum fac.
In esenta nu e nimic iesit din comun-folosesc mereu tipuri diferite de iarba,uneori le amestec.
In plus,nu incerc sa construiesc o diorama ci o atmosfera si ma pasioneaza extrem de mult treaba asta.
Datorita faptului ca ma prinde noaptea atunci cind am timp sa fac poze,datorita luminii si expunerii,vireaza totul in galben-rosu.in realitate nu e asa.
Pe saptamina viitoare!
S
 
Salut,
Iata ca au aparut noi elemente pe diorama(povestea personajelor intr-un viitor foarte apropiat) :lol:
In luminisul din DDR a aparut camionul ZIL 157 cu radarul P10.Povestea si provenienta acestuia o puteti gasi aici:
http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6019
Masinaria e deservita de Serghei Ivanovici Plutonenko,Grisha Ilici Nureev si radio-operatorul Vitautas Melinkovici Bulibashov si apartine de divizia 43 a Corpului 98 al Armatei Rosii dislocat in Germania Democrata.Misiunea lor este sa intercepteze orice fel de comunicatii potrivnice propasirii si orinduirii socialiste.
Deocamdata doar imagini cu dihania:



Multumim din inima Partidului Socialist Unit German,in special tov.Erich Honecker ca ne-a tras instalatie noua de curent in sat:


Sus pe deal e casa lui Heinz Zieche,un mos simpatic si vaduv,a carui poveste o veti afla in curind :D


Si in final,citeva poze cu urme ale civilizatiei graniceresti pe paminturile rasaritene:


Noutati si din zona Cehoslovaca dar si povesti cu o sumedenie de personaje-in curind!
s
 
Asa cum ne-am "obisnuit" deja, aratos.Propunere: undeva sa gasesti un loc pt un magazin satesc din ala in care gaseai cizme de guma si guma de mestecat,sosete de flotir si Eugenii.Afara, coada de 20 de personaje, bagati unii in altii (asa era filmu`,da` era cool), pentru ca or bagat hartie igienica la liber.Un afis pe magazin de propaganda tipica de ex.cu un gagiu cu fata zambitoare , doua degete ridicate (pt Victoria proletara asupra porcilor de capitalisti, proprietari,intelectuali si alte jigodii pe care sistemu sprijinit de dorinta poporului l-o asezat cu botu pe labe).Gagiul are costumatie de muncitor si deasupra e un text in ruseste care lauda binefacerile stralucitului sistem socialist.Langa afis, bataie maxima la igienice .Cele doua situatii opuse, intrun echilibru deplin :(%): .Atmosfera autentica.
 
Din pacate pentru noi, cehii si nemtii n-au avut cozi. Pe ei nu i-au lasat rusii sa faca ce a facut Nicu pe la noi. Aveau nevoie de liniste din partea populatiei.
In schimb la nemti era plin de STASI in Trabi Combi, cate 5 pe scaune si un arestat in portbagaj. La cehi era si este si acum la mare moda a se lua o gustare undeva, la o dugheana, compusa din 2 carnati si o halba de bere (eventual sticla).
Totusi, am cauta pe net si n-am gasit nimic elocvent, dar la frontiera, intre nemti si cehi, erau niste bariere imense ca si grosime. In unele poze, pe Gogule Earth, am vazut ceva urme de soclu de la bariere.
Oricum subiectul e marfa. Pacat nu nu e granita ceho-RFG-ista, deoarece eram curios sa vad cum sapau cehii fugisti tunele pe sub fasie, sau zburau cu planoare... :)
 
Moshilor,va multumesc.
Asa cum glasuieste Eusebiu,nici la cehi si nici la RDG-isti nu erau cozi,in schimb ideea lui Alin nu e rea deloc si ma gindesc sa fac mai incolo si o diorama(mai mica,eventual un modul) cu Epoca de Aur 8)
Adevarul e ca tematica e generoasa si predispune la multa fabulatie :lol:
Problema cu barierele groase s-a mai pus,insa ,pe linga faptul ca cehii si nemtii democrati aveau multe proiecte comune si in nici un caz nu si-ar fi pus asa bete in roate cu ditamai barierele,nu as dori sa incarc tematica dioramei prea mult.
Oricum avem deja cam prea multe subiecte:atacul ursilor,zona de granita,alegerea lui Honnecker,Radarul P 10,sex in padure,povesti cu moshu Zieche....
s
 
Pentru Sandy, niscai-va poze din zone uitate de lume:

Prima situata la granita de nord a poloniei cu Lituania: http://www.panoramio.com/photo/12057788
a doua la intersectia a trei tari : Polonia, Lituania si Rusia la enclava Kalingrad:
http://www.panoramio.com/photo/17489042
http://www.panoramio.com/photo/17489101

si una in care am gasit barierele de care vorbeam, aceasta era intre Germani si Germania :)

http://www.thirdreichruins.com/B19Border1.jpg

Oricine cere primeste, si cine cauta gaseste:

http://static.panoramio.com/photos/original/20611029.jpg
 
Salutare,
Pe diorama au aparut lucruri si situatii noi pe care o sa vi le prezint in cele ce urmeaza.
Deci,
Universitatea agricola din Brno a decis ca cei mai merituosi 10 studenti sa plece intr-o excursie in Moravia de Nord.Bineinteles,pe cheltuiala Universitatii.

Studentii au luat cu ei corturile,s-au suit in autobus iar spre seara au ajuns la pensiunea "U Medvidku" situata linga Rumburk,la granita cu RDG.

Soferul autobusului,un individ pe nume Malek,i-a lasat pe studenti sa isi instaleze tabara si a plecat cu masina in Rumburk unde avea o amanta pe care o cunoscuse la Tirgul de Mileuri de anul trecut de la Prumysl.

Dupa ce si-au pus corturile,studentii au facut rost de ceva lemne de foc si au scos mincarea din pungile de 1 coroana.

La un moment dat ,Zdenek propune sa mearga intii pina la birt sa bea o Becherovka si o bere ca sa li se faca pofta de mincare.

Cum stateau ei si beau linistiti pe terasa,iar Poplacek se chinuia sa nu-l vada nimeni ca umbla cum mina pe sub fusta lui Polevka,se aude un raget infiorator:Ursul!!! Ursul!!! strigau ei ingroziti.

Intr-adevar,un urs asemanator cu cel care rinjea simpatic pe un poster din restaurant,simtind mirosul de mincare din cort,a si dat atacul sa infulece cite ceva.

Cu berile in cap,o parte dintre studenti se hotarasc sa alunge ursul dar se pare ca nu le-a iesit socoteala.

Ba mai rau,citiva au fost raniti si totul s-a tranformat intr-un episod al groazei.

Desi mai e de lucru la corturi si la alte amanunte,iata citeva imagini cu odioasa intimplare:




In alta ordine de idei,
A mai aparut vegetatie,lampi,lampioane,stilpi,becuri prin case precum si o mica remiza pentru intretinerea liniei:



In asteptarea brazilor,pregatesc un articol despre Moshu Zieche.
Pina atunci,inca vreo citeva poze din zona.In satul RDG-ist inca nu e definitiva lista de cladiri si anexe:



Succesuri! :D