PLanuri LDH

Acier

Active Member
Trenulist
7 Noi 2008
77
2
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salut!
Din pacate nu am planurile. Desenul e facut de mine dupa schitele si imaginile gasite pe net, n'am avut de lucru intr'o zi si m'am prostit nitel cu asta. Daca iti trebuie, sau altcuiva, vi'l pot da cu cea mai mare placere, vectorial (nu Corel Draw - n'am lucrat, nu lucrez si nu cred ca voi lucra vreodata in programul respectiv). De fapt ideea principala pentru care m'am apucat de desenat a fost crearea unei baze de lucru pentru amatorii de material rulant romanesc, adica isi da omul un print A3, baga foaia la buzunar si cand are timp mai alearga cu ruleta pe langa orignal si incet incet isi coteaza planul dupa care se face definitivarea. Mie mi se pare logic, cel putin eu asa procedez cu prostiile mele (altele decat cele feroviare).
Mai am sa'i scot vederea de sus, laterala cealalta, boturile complete cu plug, cuple si furtune dupa care o sa atasez un PDF cu toate gramada ca sa aveti ce planui pana la primavara :D
 

cosmin78

Well-Known Member
Trenulist
28 Apr 2007
5.831
5
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
ar fi excelent!ideal ar fi sa il aduci la dimensiunile 1:87,atunci cand ii dai print,pe foaie sa fie exact la scara
 

victorian

Well-Known Member
Trenulist
21 Oct 2007
2.229
3
Constanta
LOCATION
Constanta
Acier,

Planul este foarte frumos lucrat, felicitari si iti multumim! Chiar daca numai "te-ai prostit" nitel intr-o zi, rezultatul este remarcabil!

In ce vectorial lucrezi? Eu lucrez in Nemetschek, programul meu profesional, dar pot importa si .dwg-uri dupa standardul AutoCAD.

Sustin ideea lui Cosmin cu privire la niste planuri cu rezolutie mai buna, daca e posibil. In ceea ce priveste scara sugerata insa, m-as impotrivi putin: de ce NEAPARAT 1:87 si nu 1:40 (sau 1:80) care inseamna de 4 (sau 2) ori mai mare decat scara N sau de 3 ori (1.5) mai mare decat TT?

Fara suparare Cosmin, gandeste-te ca sunt oameni care lucreaza la diverse scari, nu numai la H0, dar si la TT sau la N. ;-)

De fapt, Cosmin, in vectorial se procedeaza invers: desenele mele, inclusiv automotorul CFPV sau gara de la Sinaia, sunt realizate intotdeauna la scara 1:1.

Asta, daca vectorialul respectiv "suporta" un desen atat de mare; vectorialul in care lucreaza LDH de exemplu nu poate asa ceva, si atunci el isi face desenele la scara H0, ceea ce pentru mine, ca sa import un desen de-al lui, implica un proces de scalare prealabil.

Daca vectorialul "suporta" 1:1, atunci doar "rezultatul" final, adica planul se printeaza la scara necesara. Deci odata ce ai planul final, e o joaca de copii sa-l scoti la orice scara doresti, fie ca este 1:87, 1:120 sau 1:160. Pentru ultimele doua insa, de preferat la un multiplu, tocmai fiindca ies prea mici...

De ce un plan mare? Intrucat oricate cote ai pune pe plan, ele nu vor fi niciodata suficiente. Asta este varianta cea mai buna: sa scoti niste planuri la scara mai mare, multiplu fata de cat ai nevoie si apoi prin simpla masurare si impartit cu cifra respectiva afli precis si rapid ce cota iti trebuie pe model. N-am inventat eu gaura de la macaroana, am observat doar ca modelistii cu experienta procedeaza astfel!
 

cosmin78

Well-Known Member
Trenulist
28 Apr 2007
5.831
5
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
victorian

mai sus a vorbit HO-istul din mine....dupa aia nu a mai vbit nimeni ca sunt paralel-departat de programe de desen si proiectare :p stiu decat sa ma uit si sa
interpretez desenul tehnic,si asta datorita modelismului si nu vreunei scoli sau mai
stiu eu ce minune....

cu planurile mari ai dreptate,se lucreza mai bine dupa ele,insa acum depinde de
Acier cat de binveoitor va fi sau ce timp va avea sa ne puna la dispozitie roadele
muncii lui,care nu este deloc usoara :)
 

Acier

Active Member
Trenulist
7 Noi 2008
77
2
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Eu lucrez in Adobe Illustrator. Nu este un program pentru proiectare, dar se poate face asa ceva in el. Suprafata maxima de lucru e un patrat cu latura de 5780mm, deci nu se pot desena locomotive la scara 1:1, dar cine are nevoie de asa ceva?
LDH-ul l'am desenat direct la 1:87 pentru a'mi face o idee de gabarit, dar se poate redimensiona oricat, oricand, fara nici un efort, si "la cererea publicului" pot crea un document PDF cu mai multe pagini cu epura la scarile uzuale N, TT, HO, 1:50, colorate, albe cu contur negru, dupa cum vrea "clientu". Gratis, normal :). Sanatate, timp si chef de munca sa fie. Sincer, ma cam deprima sa lucrez la planurile preliminare pentru ca mi se pare munca in zadar dar asta e, poate ca existand o baza cineva le va face corectiile necesare, ca eu nu prea am timp de mers prin depouri pentru masuratori.
Daca mai are cineva materiale legate de acest proiect, sunt binevenite (stageexp parca lucra la ceva documentatii).
Am pus pe transfer.ro o arhiva zip care contine desenul in stadiul actual, are 5 file: .ai si eps (adobe illustrator versiunea 8, format nativ), .dwg si .dxf exportate pentru AutoCAD 2004, 2005, 2006 si PDF editabil. Daca aveti timp sa o descarcati si sa incercati care ce si cum se importa in programele in care lucrati si eventual un feedback. N'aveti teama de virusi, lucrez pe Mac.
Toate cele bune!
arhiva (link-ul e valabil 10 zile):
http://s4.transfer.ro/storage/LDH1250-4e609.zip
 

Horia_Radulescu

Moderator
Membru personal
Super Moderator
Moderator
Trenulist
14 Feb 2008
5.335
1
Mulhouse, Alsacia
LOCATION
Mulhouse, Alsacia
multumim mult, Acier!

asta imi aminteste de niste V56 sau V59, de un Ik4 si de alte "bunatati" de acelasi tip! ;)
 

stageexp

Well-Known Member
Trenulist
14 Ian 2008
1.260
0
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Salut,
am documentatie, de urmatorul tip:
planse mari, formate A0 si A0 extins, scanate pe bucati, A4 (asta am avut la dispozitie) in format original (adica culoarea ozalitului in fundal) si curatate de mine digital (deci cu fundal alb) dar acestea din urma partial, nu am apucat sa le termic chiar pe toate.

Pentru LDH sunt disponibile:
- LDH 25 motor MAN
- LDH 825 CP ansamblul boghiului
- LDH ansamblu
- LDH ansamblu general
- LDH ansamblul boghiului
- LDH capota lokomotivei
- LDH rama boghiului
- LDH 760 mm

Pentru cine este interesat o adresa de mail, si le pun pe transfer.ro.
 

stageexp

Well-Known Member
Trenulist
14 Ian 2008
1.260
0
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Ca o completare la cele spuse anterior, se pot cred lipi desenele in format digital, eu nu am incercat asta. Am printat fiecare pagina, dupa care am facut un "paste" manual cu scoci pe ambele fete :D , profitand de faptul ca se suprapun partial, rezultatul fiind satisfacator pentru ceea ce vreau eu sa fac.

Am inceput de altfel adunarea de materiale, urmand a posta cand voi demara procesul pentru proiectul mai amplu pe scara G, cu care am dus de altfel discutii prealabile cu un pasionat din tm, Montalbano, urmand ca pe viitor sa se vada si rezultatele.

numai bine
 

cosmin78

Well-Known Member
Trenulist
28 Apr 2007
5.831
5
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
:D :D :D

cutiile de posta de la O.P. de pe vremea cand cantam "trei culori cunosc pe lume".

mai Acier, ia goleste-ti sacul cu surprize :p
 

Montalbano

Well-Known Member
Trenulist
3 Mar 2008
529
0
Timisoara
montalbano.nasol.ro
WEBSITE
http://montalbano.nasol.ro
YAHOO
mihaipetrescu2008
LOCATION
Timisoara
@Acier : Frate, ne uimesti cu surprizele !
@Multumiri lui Stageexp care cu bunavointa sa obisnuita si bunele sale intentii mi-a pus la dispozitie o parte din arhiva personala profesionala,atat ca si planuri explicite dupa cele de ozalit cat si electronic, cu care am inceput lucrul.
Cine doreste sa apeleze la schemele sale, sunt in detaliu,cele de LDH chiar in desene" originale",nu spun mai mult.
Apelati la Stageexp, inainte de viitorul concurs modelistic...
 

stageexp

Well-Known Member
Trenulist
14 Ian 2008
1.260
0
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Monta exagereaza, el fiind un tip foarte politicos :D .
Ideea de baza este ca la fel ca si in alte zone de prin tara, si in tm noi am hotarat ca este momentul sa construim cate ceva de la zero, si am luat-o in ordinea logica a documentarii si necesarului de materiale.
Oricum, la fel ca si orice proiect schratch build, este un mare consumator de timp, dar o sa incercam sa realizam un itinerar logic pentru a constribui la ceea ce se mai intampla in aceasta lume modelistica.
 

sogard_2003

Well-Known Member
Trenulist
19 Ian 2016
3.570
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
@Cosmin ai rabdare pana la Craciun cu sacul... :D :D
@Stage am consultat documentele tale si nu am gasit nimic despre LDH.le-am studiat inca de atunci cand le-ai postat prima data pe un server de la fellipe.
@Montalbano " sunt in detaliu,cele de LDH chiar in desene" citatul tau la care LDH se refera?
Fratilor m-ati pus in ceata....
 

stageexp

Well-Known Member
Trenulist
14 Ian 2008
1.260
0
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Salut sogard_2003,
cred ca este o eroare. Nu mai stiu ce am trimis, am desene pentru mai multe tipuri de loko.
Retrimite-mi te rog o adresa de mail, fisierele sunt inca disponibile pe site-ul transfer.ro, si iti trimit imediat un mail cu linkurile respective.

Reamintesc, sunt scanari A4, pe bucati ale unor planse format A0, uita-te pe indicatoare pentru a vedea ce reprezinta fiecare grup de fisiere (deci fiecare plansa in parte).

Last edit: iti trimit pe privat lista fisierelor (linkurilor).
 

sogard_2003

Well-Known Member
Trenulist
19 Ian 2016
3.570
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salutare, are cineva poze cu sasiul locomotivei ? Vreau sa imi fac o idee legata de dispunerea traverselor interioare precum si a lonjeroanelor principale... multumesc