Peron intermediar home made

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Peron intermediar home made
Executat din material plastic. (s-a mai vorbit pe forum despre acest tip de plastic dar nu mai tin minte unde... :( ) Ma gandesc in acest sens, daca nu ar fi bine sa se introduca in forum un script de cautare bazat pe cuvinte cheie, pentru ca sunt numeroase subiecte interesanta dar ale caror postare este greu de gasit....

Am taiat tronsoane identice mici pentru a putea manipula mai usor pe bucati si pentru a monta mai bine fiecare piesa la locul ei.
Dupa ajustarea fiecaruia, am creat in corel imaginea cu pavajul atat cel de suprafata cat si cel lateral. Tot in corel am creat modelul bordurilor.
Pe carton carti vizita cu model am tiparit pavajul de suprafata iar pavajul lateral si bordurile le-am printat pe hartie A4 ceva mai grosuĂžă!
Am montat pe coala de printare toate piesele corespunzatoare una langa alta astfel incat la o singura trecere cu caterul (va recomand sa taiati cu rigla si caterul pe un geam de sticla), sa separ doua piese.
Apoi al lipit intai pavajul de suprafata si apoi cel lateral iar la final bordurile.
La borduri, am trecut usor cu caterul pe linia de inbinare astfel incat sa nu tai complet hartia dar sa las o urma pentru indoirea mai usoara.
Desenul cu modele de pavaj si bordurile sunt AICI,
(in format JPG) dar personal recomnad ca fiecare sa-si faca propriile modele bazate pe gustul si necesitatile fiecaruia, mai ales adaptate la culorile de pe diorama!

Mai multe detalii si imagini din procesul de fabricatie gasiti aici:



Dupa ce termin de montat peronul cu lumini si semafoare o sa-l prezint in diorama!

Bafta!
 
De acord! Insa in cazul meu, circulatia pietonala nu se face prin capete, mai ales ca aceste capete dau in imbinarea dintre macaze ingustata.... vei vedea urmarea la final, sa termin si o sa intelegi in ansabmlu vine bine! Oricum, multam de carcoteli, caci fara carcotelile tale, multe din inovatiile mele nu ar fi existat! :evil:
 
da, si eu am amintit despre acest tip de plastic, care este extrem de versatil
se poate taia usor cu cutterul, si in plus este acoperit cu o folie subtire de protectie care se inlatura dupa trasare, ceea ce permite trasarea direct pe suprafata sa
si eu prefer a printa modelul care trebuie decupat , urmand a lipi hartia pe suprafata cu folie, deoarece dupa debitarea cu cutterul se poate inlatura usor
acest tip de plastic se gaseste la mai multe grosimi, foarte util fiind cel de 2 mm, iar pentru structuri mai groase, unde scara ar permite o grosime de zid mai mare se poate folosi si de 4 mm
de asemenea se poate imprenta prin trasare cu partea neascutita a cutterului, pentru a creea diverse urme
 
si ca o completare
un material cu structura asemanatoare este cartonul muss, care este format din doua straturi de folie din plastic intre care se gaseste un strat de spuma poliuretanica
avantajul fata de materialul anterior este ca are masa mai mica
dezavantajul este ca e mai putin rigid si poate fi comprimat la exercitarea de presiune
 
Acest plastic de care se tot vorbeÂşte, care se taie uÂşor cu cutter-ul, etc, etc... are Âşi un nume? :D