Pcg si diorama lui

LDH

Well-Known Member
3 Sep 2016
6.938
0
Bucuresti
modelism-feroviar.blogspot.com
WEBSITE
http://modelism-feroviar.blogspot.com/
LOCATION
Bucuresti
Rally,

Nu s-a luat nimeni de munca lui pcg si este de apreciat ce a facu.
Noi doi, pcg si io, cand am gandit si refacut planul liniilor la macheta lui am facut compromisuri ca sa iasa bine si veridic.
Asta ca sa iti raspund la problema cu liniile R1 si R2 la care poti aduga macazele si DKW-urile care nu sunt la deschiderea reala ci la 15 gr.
Astea fac parte din categoria compromisurilor acceptate asa cum sunt si cuplele si decuplatoarele si motoarele de macaz, niturile de la vagoane care, serios vorbind, nu se vad cu ochiul liber la 1:87 ca sa nu mai vorbim la 1:160.

Dar, exista si un dar. Atunci cand faci modificari la un model pentru a-l face cat mai real ceeace se vede trebuie sa fie cat mai aproape de realitate iar compromisurile la partea nevazuta a modelului. Din pacate lumina se vede.
Cum crezi ca modelistii au luat medalii si premii la concursuri?

Te parafrazez iar "trebuie stabilite niste standarde" si, repet, toti apreciem munca celor care lucreaza si fac ceva, bun sau rau, dar consider de bun simt si mai ales colegial sa atragi atentia ca ceva nu este in regula. Cel care a lucrat poate tine cont de recomandare sau nu.
Vezi cazul lui mpursu. Face caz, pe buna dreptate, de corectitudinea bielelor la locomotivele cu abur, a scris producatorilor, s-a luat cu ei in bete ca nu au raspuns si nu au remediat deficientele dar, pe de alta parte, este partizanul luminilor alb/rosu la aceleasi locomotive.

In concluzie nu trebuie sa se supere nimeni cand este atentionat ca ceva nu este in regula.
Daca orgoliul este mai mare decat acceptarea unui adevar atunci ma retrag din discutie fara alte comentarii dar cei care vin dupa noi o sa faca aceleasi greseli fiind siguri ca procedeaza corect.
O fi bine asta?
 

pcg

Well-Known Member
13 Iul 2016
368
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
@Mpursu

Puntea se afla pe regleta, exact.Condensatorul trebuie instalat exact pe iesirea puntii (poti sa-l folosesti pe cel la 16 volti ca este mai mic si nu se va impusca deoarece caderea de tensiune pe iesirea puntii este de ~2V).

@LDH

Ai dreptate pe undeva. Cine vrea sa te asculte ok , dar trebuie sa recunosti ca nu poti face modelism fara compromisuri. Eu incerc sa adaptez nevoilor mele ceea ce gasesc pe piata. Din pacate timpul nu imi permite sa fac cercetare ! :D Iar solutia pe care am gasit-o ma multumeste pe deplin. La vagonul epoca doi lucrurile s-au schimbat usor. Dar la celelalte luminile sunt perfecte asa cum au iesit.
 
L

lok

Guest
@cosmin78

nu e vorba de 'furt de curent' ci de filtrarea semnalului. pe puls de tensiune condensatorul se incarca, iar pe lipsa se descarca in circuit atenuind impulsurile.
 

cosmin78

Well-Known Member
28 Apr 2007
5.832
1
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
stiu ca este ptr filtrare si ptr creerea unei zone tampon in caz contact imperfect
intre roti si sine,insa mai multe condensatoare nu diminueza curentul in linii,astfel
incat in loc sa controlez 4 locomotive in simultan,controlez mai putine?
 

mpursu

Well-Known Member
25 Aug 2007
3.323
4
Oradea
railcrisana.wordpress.com
WEBSITE
https://railcrisana.wordpress.com/
LOCATION
Oradea
YOUTUBE
mpursu
Datorita diodelor din componentza sa, puntea redresoare "izoleaza" ceea ce se afla dupa ea de ceea ce se afla inaintea ei. Astfel statia digitala, conectata la intrarea puntii prin sine & roti & captatoare, nu este deloc influentata de condensatorul de filtraj conectat la iesirea puntii.
 

mpursu

Well-Known Member
25 Aug 2007
3.323
4
Oradea
railcrisana.wordpress.com
WEBSITE
https://railcrisana.wordpress.com/
LOCATION
Oradea
YOUTUBE
mpursu
La prima redare au fost mici intreruperi cauzate de buffering, dar la a doua redare filmuletzul a mers "snur" (probabil o fi ramas memorat in cache sau cam asa ceva).