• Forumul este in proces de upgrade!

Stiri

leon-gr

Well-Known Member
salut...nu stiu de bulgaria dar cel putin desiro diesel de grecia merg in tandem cel putin cite 2...si sint scurte...am vazut prin larisa si thessalonik cele electrice...si din cite imi amintesc erau formate din vreo 4-5 vagoane inclusiv cu cele de capat...
 

macleod

Well-Known Member
Hai sa zicem ca full electrice poate nu s-ar fi meritat, pentru ca din pacate avem foarte multe tronsoane (chiar principale - vezi brasov-sibiu, ma rog, pe vremea cand mai era circulat pe acolo) care sunt neelectrificate. Deci un diesel merge poate merge cam pe oriunde (sincer nu stiu daca exista o varianta hibrida, care sa poata merge si cu pantograf, si cu electrica - nu cred ca ar fi imposibil, ca spre exemplu da-urile sunt diesel-electrice, adica motorul pe motorina produce curent electric, care este apoi folosit in motorul de tractiune, deci teoretic macar poti sa-i pun un pantograf, daca mai ramane loc pentru diversele circuite electrice necesare).
Dar oricum, afacerile au fost facute ca sa castige cineva, si ala nu e calatorul de cfr, asta e clar.
Si iarasi, nu stiu de ce la noi e mitul cu vai sageata albastra mega tren. Sa fim seriosi. Desiro sunt un fel de metrouri, trenuri suburbane sau cel mult regionale, nu rapide asa cum sunt tratate la noi (bine ca nu le-au pus intercity-uri).
 

leon-gr

Well-Known Member
@macleod
intr-adevar, desiro-urile sint trenuri suburbane sau regionale...folosite pe distante mici si medii...folosite asa cum ai spus pt legaturi intre diferite obiective si un centru...adica...oras-aeroport sau oras-suburbie.
din cite stiu eu, daca nu ma insel nu prea am aauzit sau vazut "sageti albastre" sau "cai verzi ceferisti" sa faca rute as cum fac ai nostrii...
dar...intrarea in europa trebuie platita cumva...mai ales la SIEMENS
 

srazvi

Well-Known Member
La cati Desiro stau pe tusa din lipsa de osii care nu se pot rebandaja, mai o gramada de Desiro si mai lungi electrici la gard trebuiau :D
 

macleod

Well-Known Member
@sogard_2003: pai cu ce am gresit ? (ma rog, exprimarea posibil sa fi fost mai asa mai profana, dar importanta e ideea); m-am gandit (nu stiu daca am precizat) in cazul unui LDE spre exemplu
 

Dr2005

Well-Known Member
Motorul e sursa de energie pentru un generator, care scoate c.c.. Deci, practic, duce la producerea de curent electric... deci putem zice c㒠produce curent electric.
 

manlif2_0

Well-Known Member
macleod a spus:
Vezi ca linkul e de fapt asta cred
http://forum.transira.ro/viewtopic.php?p=113958
Mai multe info
http://www.trt.net.tr/trtinternational/en/newsDetail.aspx?HaberKodu=e0696c8e-3f5b-442e-a6e5-7454e69215c4

Probabil cei din Bucuresti si Constanta vor putea sa-l fotografieze.... restul ... nu prea se stie cand si cum va trece.
 

Gam3

Well-Known Member
Membru personal
Astra Vagoane Că’lă’tori va livra din august vagoane de că’lă’tori în Italia:

http://www.zf.ro/companii/blidar-duce-vagoane-de-calatori-made-in-arad-pe-piata-italiana-vom-compensa-scaderile-de-la-noi-6507524
 

srazvi

Well-Known Member
Circulaţia a aproximativ 120 de trenuri de mare viteză’, care transportau circa 35 de mii de că’lă’tori, a fost afectat㒠sâmbă’t㒠după’-amiaz㒠dup㒠ce patru români au furat trei kilometri de cabluri electrice la Ronchin, în apropiere de Lille, relateaz㒠La Voix du Nord, în ediţia electronică’.

Cei patru români sunt cunoscuţi pentru acest tip de vandalism care devine tot mai des pe mă’sur㒠ce creşte preţul cuprului. Ei au fost arestaţi sâmbă’t㒠seara, la Ronchin, în jurul orei locale 02.00 (03.00 ora României).

"Acesta este cel de-al 36-lea furt de cabluri de la începutul anului", recunoaşte SNCF, compania francez㒠de că’i ferate.

Trenurile au circulat sâmbă’tă’, dar pentru securitatea că’lă’torilor acestea au încetinit în zona de 300 de metri afectată’. Din acest motiv, 118 TGV-uri au avut întârzieri de 15-20 de minute. Trenurile veneau sau se deplasau că’tre Lille sau pe ruta Paris-Londra.

Să’ptă’mâna trecută’, patru români instalaţi într-o tabă’r㒠la Villeneuve-d'Ascq au fost condamnaţi la şase luni de închisoare cu suspendare pentru furtul a 30 de tone de cablu.
 

Radu161

Well-Known Member
A se citi tigani.
Cand o sa aiba "jurnalistii" astia suficienti neuroni si coloana vertebrala incat sa scrie tigani!
Ca pentru politicienii-molusca nu-mi mai fac sperante...
 

dimitrov

Well-Known Member
Se pare ca inca nu-i prea cald ca sa ia foc acea tabara :-x .....si vad ca se sufera de "sindromul fetei mari" :roll: printre ziaristi cind e vorba sa precizeze.....etnia faptuitorilor ! Si uite asa intram cu totii in hazna ca sa nu "discriminam" :(|) ......"condamnati cu suspendare" :p ca sa aiba timp si pentru altele...intre timp :lautar:
 
Sus Jos