Stiri

catalin

Well-Known Member
Trenulist
24 Apr 2007
2.821
26
Bucuresti
YAHOO
Catalinpavel@yahoo.com
LOCATION
Bucuresti
Ma uit de cateva zile la diversele filmari si pe langa restaurarea exemplara remarc miile de suflete care vin sa admire locomotiva in diverse locatii.....fierul ca fierul dar asa se naste pasiunea...

 
  • Like
Reacții: cosmin78 și GFN

GFN

Well-Known Member
Trenulist
14 Oct 2010
521
155
Bucuresti
YAHOO
contactless
LOCATION
Bucuresti
Sa vezi balamuc ,dau toti iama in magazinele de trenulete sa isi cumpere cate un Bigboy , astia nu stiu prea multe si mandria lor de americani este mare.
Drept vorbnd sa auzi ca trece asa un mastodont care face eclipsa de soare prin orasul tau , este ceva rar , si nu ai cum sa ratezi un asa eveniment mai ales daca ai microbul trenurilor in sange.
 

dantm

Well-Known Member
Trenulist
5 Mar 2008
1.900
12
Asta in timp ce la noi abia abia mai scapa citeva carcase caree sa fie vopsite ici colo. Am fost in 2 mai la Dej triaj la nou infiintatul muzeu.
primul diesel (cel dublu)este exilat undeva la gard. In fata depoului intr-un scuar e o locomotiva 40000 despre care am prezumat ca este de pe Boutari( Cataline, te-am sunat sa imi confirmi dar n-ai raspuns). in zona depoului sint citeva blocuri si mai incolo un ghetou.
Mi-am bagat capul printre roti sa vad daca este roata dintata, nu era, insa nu am stat mult ca scuarul e folosit sa-si scoata unii ciinii la cacare.A venit unu cu catelu si a inceput vinzoleala dulailor boschetari.

Atunci ne uitam la altii care au reparat 5 ani o locomotiva. 5 ani
 

GFN

Well-Known Member
Trenulist
14 Oct 2010
521
155
Bucuresti
YAHOO
contactless
LOCATION
Bucuresti
Cincinalul este si la ei :D , diferenta este ca la ei oamenii cu bani si pasiune fac ceva , la noi oamenii cu bani nu prea au pasiuni d'astea, iar statul nu este in stare sa mentina functional ce este in exploatare(material rulant si infrastructura), dar sa mai si restaureze.
Citisem undeva mai de mult pe un site ca la Americani este un bogatan care are in colectie cateva locomotive de genul acesta , unele donatoare de piese pentru cea functionala, acum nu stiu daca este vorba despre aceasta restaurata , sau este vorba despre alt model, ideea este ca la ei si la altii se doreste sa se pastreze piesele de istorie si sa aiba cu ce sa se mandreasca
Mai auzisem ca la noi locomotiva prototip DA 060 001 a fost salvata in ultima clipa de la casare iar apoi reparata si restaurata, bine macar in ceasul al doisprezecea cineva cu capul pe umeri s-a impotrivit unei asemenea decizii.
Si atunci cum spui si tu ne uitam la altii cum repara 5 ani o locomotiva.
 

dantm

Well-Known Member
Trenulist
5 Mar 2008
1.900
12
Da, prima locomotiva DA 001 care a venit in tara este in Muzeul Dej Triaj este salvata functionala la fel si EC 001(EA0001 a murit in accidentul de la Augustin), eu am zis de prima locomotiva diesel (care era dubla adica doua unitati cuplate) este ostracizata pe o linie ferita in depou. Aproape ca uitam de ea daca nu faceam citiva pasi sa caut urcarea pe pasarela.