LED

gamitzu

Well-Known Member
Trenulist
8 Feb 2010
694
8
galati
LOCATION
galati
Unde a ajuns tehnologia LED fata de ce era 20-30 de ani in urma. Nu stiu daca este acelasi lucru ca back light-ul de la ecranul televizoarelor sau laptop-ului. Pretul pare de tot rasul pentru ceva de marimea asta. Ma gandeam la ea pentru iluminatul dioramei, dar deja am achizitionat din Dedeman ce imi trebuia ca lungime, cu tot cu carcasa de aluminiu si capacele din plastic.
https://www.adafruit.com/product/1621
 

V200

Active Member
Trenulist
9 Feb 2009
81
2
nowhere
LOCATION
nowhere
Este intr-adevar un panou tip backlight, nu este bun pentru iluminatul unei diorame. De fapt se vede la cea de dimensiune mai mare ca are un singur LED in capat, restul e doar o placa de dispersie optica. S-ar putea folosi de exemplu la un panou luminos de reclama pe diorama. Dar cam acelasi rezultat se poate obtine cu un LED si o bucata de policarbonat transparent (evident la dimensiuni mici). Este tehnica de iluminare folosita si la panourile cu LEDuri pe cant, ca de exemplu cele cu inscriptia EXIT pe verde din magazine, sali de cinema, etc.
 

gamitzu

Well-Known Member
Trenulist
8 Feb 2010
694
8
galati
LOCATION
galati
Din filmulet pare interesant. Inseamna ca au pus un led puternic unde vin firele de alimentare si atat,restul e reflexia luminii in prismade policarbonat. Eu am mers pe bagheta cu leduri de la Dedeman, vand si sursa de curent pt ele si canal profilat din aluminiu cu difuzor din policarbonat. Cam scump, dar este estetic si practic. Au panglici led cu lumina alba tip neon sau naturala. Se pot taia din 4 in 4 led-uri.