Roco sau Piko

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Superman95

Member
8 Noiembrie 2018
18
0
Salutare sunt nou in acest domeniu si as dori sa achizitionez o statie digitala si am gasit SH la noi Piko digi 1 si roco multimaus
Acum as dori putin ajutor care din ele sunt mai ok tin sa precizez ca o sa fac o diorama destul de maricica (4-5 locomotive+macaze si ce mai e)

Off topic daca aveti de vanzare vreuna din cele mentionate astept ofertele in privat
Multumesc :D
 
Parerea mea de incepator? Roco Multimouse! Am unul acasa dar astept sa cumpar un decodor pentru a il testa.
Piko Digi 1 este mai vechi si nu are display ca Multimouse asadar cred ca e mai greu de folosit, mai ales pentru un incepator.
 
Tu zici ca e mai ok sa iau multimouse
Poti sa imi faci o poza la ce contine kit.ul si de unde l.ai luat in privat te rog sa nu se supere nimeni
Multumesc
 
Eu (poate doar eu), ti-as recomanda sa mergi direct pe un z21 (cea alba). Exista si Z21 (neagra), dar este pentru profesionisti.
Investitita va fi ceva mai mare, dar satisfactiile inzecit mai mari.
Costuri estimative:
70-80$ statia (pe Ebay gasesti chiar mai ieftine), la SH, nu conteaza. Z21 (neagra) costa vreo 450$, nu se merita, mai ales ca esti incepator.
inca vreo 30$ codul de deblocare, in cazul in care statia nu este deblocata.
Mai trebuie un router, pe care il poti lua de pe piata interna, cel mai ieftin, preferabil TP-Link. Poti sa folosesti si alt router, dar am inteles ca se impaca mai bine cu TP-Link.

PS: z21 o poti folosi si cu Multimouse de la Roco, in caz ca nu vrei sa mergi pe WiFi si statia este codata.
 
Cauti pe Olx. Sunt vanzatori care dezmembreaza seturi de start de la Roco si vand separat locomotiva, vagoanele, sina, statia digitala...
 
Nu stiu care sunt sansele sa gasesc eu pe olx altceva decat ce am gasit pana acum mai exact o statie roco multimouse normala nu z21(daca se poate las un link cu ea)
 
Eu asta am gasit

https://www.olx.ro/oferta/statie-digitala-trenulet-electric-roco-IDafTBx.html

si asta

https://www.olx.ro/oferta/statie-digitala-piko-digi-1-trenulet-electric-IDafYfw.html

Sincer mai degraba o prefer pe prima doar ca e cam scumpa am gasit nu mai stiu pe site la noi in ro kit.ul complet la 280 lei nou pe hgd.ro parca
 
Uite aici... completa pentru Wifi

https://www.ebay.com/itm/Roco-Fleischmann-10825-z21-start-Roco-10814-z21-WLAN-Package-NEU/381700613664?hash=item58df212620:g:zOcAAOSwux5YQLpG:rk:1:pf:1&frcectupt=true

sau, mai "cheala"

https://www.ebay.com/itm/ROCO-Fleischmann-10825-z21-start-Digitalzentrale-470/401132519431?epid=4003304904&hash=item5d655c8007:g:ZhMAAOSw8-FaX4oM:rk:5:pf:1&frcectupt=true

Eu am luat separat... Statia de a unul, codul de la altul, am iesit mai ieftin decat la pachet.

Aici, o proba personala, cu cateva modele, pe rollerstand.

https://www.youtube.com/watch?v=tCSB9USP6Q0&t
 
Hmm sincer nu m.am gandit sa iau dinafara si separat e o varianta mersi frumos
App o recoamdare de unde se pot lua decodoare simple gen lumini si cam atat fara sunet
 
Pentru a rula ocazional 2 loco pe 1-2 sine geoline intinse pe parchet, cu viteze diferite si lumini aprinse, inca nu m-am hotarat intre piko digi1 si roco. La piko, cu toate dezavantajele ei, controlul mi se pare simplu: selectez prima loco, ii dau viteza, apoi selectez ce-a de-a 2a loco ii dau viteza ("increase/decrease"), din taste. La roco multimaus este un potentiometru, cum as putea sa modific vitezele celor 2 loco in timp ce merg? Nu am tinut nici unul in mana si nici tutoriale nu am gasit.
Iar in ceea ce priveste decodoarele, repet si eu intrebarea colegului Superman95. Puteti recomanda decodoare simple doar pentru deplasare cu diferite viteze si control lumini?
Multumesc!