Am amanat cativa ani deschiderea subiectului asta, pe deoparte pentru ca nu eram motivat si pe de alta, ca putinul pe care il stiu l-am pastrat pentru satisfactia proprie
.
Nu am gasit nicaieri documentatie (si nu am cautat in adevaratul sens al cuvantului) dar mi-am pus problema ce a existat inaintea actualei cladiri a aeroportului, bineinteles o alta cladire
dar cum arata cladirea ce forma avea cat de art-deco era nu am stiut. Wikipedia (sau baiatul care a scris) spune despre cladire doar atat: "În anii 1947-1952 se construiește noua clădire a aerogării Băneasa, care are formă de elice cu trei pale.", asta stim.
Acum urmeaza partea buna a povestii.
Cladirea precursoare actoalei cladiri arata asa:
[
Nu am gasit date despre cladire presupun ca a fost construita in jurul anului 1935 si probabil daramata la construirea noii cladiri a aeroportului. Mai exista si posibilitatea afectarii ei la bombardamente, sau daramarea ei de catre regimul comunist dupa castigarea puterii, aceeasi sorta cu a celorlalte cladiri care acum nu se mai afla pe teritoriul Romaniei.
Compania se numea L.A.R.E.S (Liniile Aeriene Române Exploatate cu Statul).
Siglele:
'38
'40
Avioanele de la sol din imagine erau frumoasele DC-3 Douglas:
Sper sa va bucure ochiul si mintea. O sa incerc in viitorul indepartat sa fac modelul 3D al cladirii, pentru ca o diorama tematica cu aeroportul ar fi foarte frumosa.
Nu am gasit nicaieri documentatie (si nu am cautat in adevaratul sens al cuvantului) dar mi-am pus problema ce a existat inaintea actualei cladiri a aeroportului, bineinteles o alta cladire
Acum urmeaza partea buna a povestii.
Cladirea precursoare actoalei cladiri arata asa:

Nu am gasit date despre cladire presupun ca a fost construita in jurul anului 1935 si probabil daramata la construirea noii cladiri a aeroportului. Mai exista si posibilitatea afectarii ei la bombardamente, sau daramarea ei de catre regimul comunist dupa castigarea puterii, aceeasi sorta cu a celorlalte cladiri care acum nu se mai afla pe teritoriul Romaniei.
Compania se numea L.A.R.E.S (Liniile Aeriene Române Exploatate cu Statul).
Siglele:

'38

'40
You do not have permission to view link
Autentificare sau înregistrare acum
Avioanele de la sol din imagine erau frumoasele DC-3 Douglas:

You do not have permission to view link
Autentificare sau înregistrare acum
Sper sa va bucure ochiul si mintea. O sa incerc in viitorul indepartat sa fac modelul 3D al cladirii, pentru ca o diorama tematica cu aeroportul ar fi foarte frumosa.