Autocamioane si autobuze interbelice

cosmin78

Well-Known Member
Trenulist
28 Apr 2007
5.831
5
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
Daca pentru perioada marilor realizari socialiste ne-am dumirit cat de cat cam ce autocamioane circulau pe soselele tarii si nu numai, ar fi interesant de stiut si pentru perioada interbelica ce autovehicule grele erau la activ.

Zilele trecute am gasit o imagine cu un camion OSIN, un Ford AA, pe pagina facebook Poze Vechi din Romania
La H0, Busch are o varianta furgon a acestui camion

https://www.modellbahnshop-lippe.com/productzoom/Busch/44-4-0-279277-013001-0-0-0-0-0-0-mod-gb-p-0/productzoom.html

sau,mai greu de gasit, Jordan Miniatures, in versiunea tank truck.

http://www.87thscale.info/images/Jordan239.jpg
 

catalin

Well-Known Member
Trenulist
24 Apr 2007
2.846
47
Bucuresti
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Bucuresti
Identica situatia si pentru modelul T. Tot Jordan il face la scara, in realitate l-am vazut (in poze evident) in varianta cu bena de lemn, tepuse si salvare apartinand Armatei Romane.

Nu stiu daca este un avantaj sau un dezavantaj pentru modelisti insa perioada amintita nu se caracterizeaza prin standardizare. Se importau sasie si se construia restul in tara. Un exemplu relevant sunt autobuzele CFR cu mentiunea ca aceasta societate era cat de cat standardizata. Ceilalti actori economici, de dimensiuni mult mai mici, cumparau sasiele si din ele construiau camioane, autobuze, vidanje, masini de salubritate urbana...ce avea omul nevoie. In principiu daca s-ar gasi pe undeva sasie accesibile de Ford AA (sau licenta Fordului din Rusia, GAZ) cred ca deja ai cam acoperit 25% din parcul de camioane /autobuze din epoca. Cu ceva sasie de Chevy....mai adaugam 25-30% inclusiv autobuze CFR. Acuma, de identificat o sursa de sasie HO....si eventual cateva poze de epoca suficient de clare cat sa putem identifica numere de inmatriculare autentice. Ramane problema vopsirii pentru ca eu nu stiu decat poze alb negru la subiect.

Imagini cu vehicule din epoca sunt pe la alte subiecte si a mai existat undeva o discutie (parca initiata de ICRA) cu legatura la aceasta discutie.
 

ICRA

Well-Known Member
Trenulist
24 Aug 2011
661
13
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Credeam că v-ați pensionat! :D
Cătălin are dreptate, am încercat și eu să indentific ...dar parcul de camioane interbelice e de genul parcului de tramvaie și chiar de locomotive interbelice, multe custom.
Subiectul Osin a lui Misha este o enciclopedie de camioane interbelice. Acolo am identificat Ford G 917T că fiind unul dintre camioane.

Cătălin cred că a vrut să spună Ford AA de la Jordan. Jordan nu mai există și matrițele au au fost distruse. Există ebay sau modelul Busch pe care l-ai postat, îl am și eu dar as vrea să îi fac o copie înainte să îi tai cabina.

Sylvan models face pickupul de la Chevy în mai multe variante o să postez detalii.
...

Idea e că parcul auto interbelic arăta american, cea ce e bine doar că nu e cerere mare de modele interbelice.

Va urma... :D