NanoX - s88 all in one.. probleme la partea s88

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Sep 2009
365
0
29
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
Salutari. Am terminat nanoxs88-genli all in one de pe site ul lui paco si s88_sch

Initial am crezut ca s88_sch s ar putea sa fie defect. Cand intru in traincontroller senzorii apar ON. De la toate adresele 65 in sus.

Am verificat trasele, curatat intre ele cu varful unei surubelnite.

Am schimbat chipul cu un alt sn7404n nou

...Si tot apar ON
Restul merge fara probleme (multimausul, control prin pc al locomotivei)

Ceva opinii?

Multumesc
 

LiviuM

Well-Known Member
Trenulist
11 Mar 2011
397
0
Salutare!
Esti sigur c-ai configurat bine senzorii in Traincontroller?
Nu stiu cum functioneaza TC, dar in Rocrail (cu care ma joc din cand in cand) poti seta polaritatea intrarilor (active high sau active low).
Daca la tine sunt configurati active low, cand n-ai senzori care sa traga intrarea in high, din cauza rezistentei pull-down (R12 in schema NanoX-S88) de pe intrare (Data), toti senzorii vor fi vazuti ca low => on.
Doua variante de test:
- incearca sa redefinesti senzorii in TC pe active high (daca merge) sau
- incearca sa pui 5 V (VCC) pe intrare (Data) si vezi daca se schimba ceva.

Liviu
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Sep 2009
365
0
29
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
Decat am introdus adresele..
Am sa incerc in rocrail..daca imi poti spune sumar cum sa ii setez

Multumesc
 

LiviuM

Well-Known Member
Trenulist
11 Mar 2011
397
0
N-am momentan nici un fel de sistem funtional, asa ca mi-e greu sa-ti dau exemple de la mine. Poti incerca sa citesti pe wiki-ul Rocrail.
In principiu in tab-ul Interface ii setezi interfata/bus-ul pe care e conectat (daca ai mai multe, daca nu il poti lasa necompletat), adresa, o gramada de alte optiuni de care nu stiu ce fac si jos de tot ai o casuta "Active low". Daca bifezi casuta, se activeaza optiunea.
Daca te hotarasti la Rocrail, probabil mai trebuie sa-ti setezi centrala/interfata - vezi pagina wiki a GenLi/xpressnet.
Din pacate sistemul cu care m-am jucat eu, loconet, se configureaza altdel decat al tau, asa ca detalii nu-ti pot da. Sfaturile din postul anterior au fost din punct de vedere "electric".

Raman totusi la parerea initiala: inainte sa incerci cu un soft pe care nu-l cunosti, poate e totusi mai usor sa incerci cu ce ai deja. Chiar n-are TC nici un meniu in care sa configurezi senzorii?

Spor,
Liviu
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Sep 2009
365
0
29
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
din pacate TC nu are alte optiuni la setarea senzorilor. Am decat adresa si portul.

https://www.locgeek.com/2013/02/traincontroller-and-marco-from-uhlenbrock/

o imagine in josul paginii cu setarile

Am sa incerc asta seara Rocrail sa vad ce se intampla si revin.
Multumesc mult ptr raspunsul prompt
 

LiviuM

Well-Known Member
Trenulist
11 Mar 2011
397
0
Cred ca cel mai simplu testezi cu un senzor. Ca pana la urma, primul test trebuie sa fie "ajunge ceva la centrala?". Si pentru asta e suficient sa vezi daca indicatiile pe ecran se schimba atunci cand te joci cu un senzor.
 

dac

Well-Known Member
Trenulist
15 Sep 2007
1.297
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Mie imi pare mai degraba o problema electrica: verifica pinul 4 al PIC NanoX care ar trebui sa fie tinut in "1" logic (5v). Am impresia ca schema electrica all-in-one nu este tocmai ok.
Daca pinul este "0" atunci senzorii apar toti activi.
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Sep 2009
365
0
29
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
acum 4 ani cand am facut aceleasi montaje au mers OK. Am avut si atunci probleme dar cu s88_sch unde DAC m-a scos din probleme de fiecare data. Am sa verific toti pasii de mai sus si revin cu update-uri
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Sep 2009
365
0
29
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
In rocrail setarea senzorilor (512-52...) se face in aceasta caseta? alte setari?

 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Sep 2009
365
0
29
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
din cate observ pe schema all in one. 7404n este pus invers? observ in schema nanox s88 pinul 4 PIC duce la pinul 2 7404n, iar in all in one duce la pinul 8
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Sep 2009
365
0
29
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
acum am realizat ca in schema all in one a folosit diferite intrari dar care corespund.. ramane sa verific pin 4 de la PIC
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Sep 2009
365
0
29
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
am verificat pin 4 de la NanoX pic si este 0,8V. Am verificat cu testerul negru la GND si testerul rosu la PIN4
:(|)
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Sep 2009
365
0
29
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
dupa 2 ore de incercari am reprogramat pic-ul de la GenLi cu: GenLi-S88.hex in loc de GenLi v2A

-Senzorii sunt off
-Daca pun 5v(vss) pe data-in Senzorii se aprind (si in Rocrail) si raman ON pana dau click pe ei sa se opreasca. In TC se opresc daca pun emergency break ON/OFF

-Conectez s88_sch.. fac scurt intre GND si cele 16 intrari dar nimic :?
 

LiviuM

Well-Known Member
Trenulist
11 Mar 2011
397
0
Salut,
Cum nu mai sunt sigur ca vorbim despre acelasi lucru, am sa te rog sa-mi zici si mie de unde iau schema de la all in one, ca pana acum eu nu m-am uitat decat pe schema de la paco pentru
Cod:
NanoX-S88. Command Station v.3 -> NanoX-S88_manual_v3.pdf
.
Eu gasesc numai layout pentru all in one.
Liviu
 

dac

Well-Known Member
Trenulist
15 Sep 2007
1.297
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Nu stiu daca este bine sa ai si NanoX-S88 si GenLI-S88; este posibil ca cele 2 interfete S88 sa intre in conflict.

Daca 7404 are pinul 8 conectat la pinul 4 al pic este ok; incearca micsorarea rezistentei care pune la masa pinul 9 al 7404 (la 4k7). astfel ar trebui sa ai "1" logic la iesire (pinul 8 ) fara interfata conectata la S88.
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Sep 2009
365
0
29
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
Liviu.. schema este pe site ul Paco- Home- collaborations

Dac.. am sa incerc sa reprogramez inapoi la versiunea GenLi v2A si schimbarea rezistentei.
Dar este bine cum am verificat? Tester negru la gnd si rosu la pin 4pic? Unde aveam doar 0.8v

Multumesc mult ptr ajutor
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Sep 2009
365
0
29
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
am micsorat rezistenta iar in TC inca apar ON iar pinul 4 este tot 0.8v

in rocrail sunt totusi off iar cand puns vss pe data se aprind