Centrala Roco Z21 (neagra) sau centrala Roco z21 ( alba ) ??

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

sesamcave

Well-Known Member
Trenulist
1 Aprilie 2016
848
153
Brexit country.
LOCATION
Brexit country.
Va salut,

Pentru ca am observat discrepanta dintre cele doua si prezenta in startseturi a doua modele diferite de centrale Z21,
si mai ales ca am fost rugat de un prieten sa vad care / ce /unde este diferenta,
iata va prezint si voua, poate va este de ajutor.

Sursa este aici si e in germana :

http://www.z21.eu/Was-ist-Z21/Allgemein


.....si TRADUCEREA cu Google TRANSLATE in romana :

"
Versiunea Z21 pentru experţii (cutie neagră’) face schimbarea la Z21 simplu:

Acesta este pe deplin compatibil cu toate modele de mouse multe şi Lokmaus 2 şi vine standard cu trei porturi multiple mouse-ului.
Astfel, întreaga familie se pot ală’tura în! Locomotive dvs. sunt detectate automat şi s㒠raporteze statutul lor prin Railcom © la Z21.
Puteţi menţine, de asemenea, flote mari, cu un efort minim - şi mesaje de stare de uz curent în aplicaţiile de control.
Software şi sunet de Zimo decodor de sunet poate fi actualizat în mod convenabil folosind telefonul smartphone cu Z21.
Deci, locomotive digitale sunt mereu pe marginea de taiere.
Z21 suport㒠o varietate de interfeţe standard şi opţiuni de conectare - ideal㒠dac㒠doriţi s㒠extindeţi sistemul dvs. continuu sau adă’uga noi caracteristici.
Inclus: router wireless, comutare eficient de alimentare
============================================


Versiunea Z21 pentru incepatori (cutie alba, z mic cu z21)

---are aceleaşi caracteristici ca şi Z21 pentru experţii fă’cute doar limită’ri minore de conectare şi configurare.

Acest lucru elimin㒠LocoNet, CAN bus, un conector X-Bus, autobuzul sniffer, posibilitatea de a actualiză’rilor de decodoare pentru Zimodecoder şi pista de programare şi stabilirea de tensiune cale.

Doar pune şi se las㒠cu smartphone sau tableta - un hobby fascinant şi o experienţ㒠unic㒠de condus cu Z21.

Kiturile disponibile în e-shop a Fleischmann şi Roco şi în magazinele de specialitate Z21 starter.

======================================

Concluzie :

Fiti atenti ce centrala Z 21 sau z 21 alegeti...daca tot dati un ban, fiti siguri ca acel ban a fost CHELTUIT cu folos !!!!

Am pus cele de mai sus , deoarece NIMENI din vanzatori NU spun exact ce face Z21 sau z21 .
...e un VID absolut si am constat ca exista printre potentialii clienti o DERUTA totala legat de acest aspect !!!!
Marius.
 
Salut.

Am z21 si il folosesc de fiecare data in combinatie cu un Samsung Galaxy S4 Mini.

Cu putina rabdare si pricepere poti regla CV-urile locomotivelor in asa fel incat sa nu mai fi On/Off asa cum vezi prin filmuletele diversilor "priceputi" de pe Youtube.

Momentan nu m-am apucat de constructia dioramei deoarece traseul sau mai bine zis camerele prin care o sa treaca viitorul traseu or sa intre cel mai probabil anul viitor in renovare.

Revenind la z21 pot spune ca este ani lumina fata de alte sisteme DCC, privind prin prisma usurintei controlului si programarii decodoarelor. Initial am vrut sa imi iau Multimaus Pro (cel wireless) dar dupa cateva luni de studiu am inteles ca z21 momentan nu are concurenta, cel putin din partea sistemelor DCC care se pot gasi in Romanica.

Personal nu am simtit lipsa porturilor LocoNet, CAN bus, X-Bus si Sniffer bus, dar acest lucru probabil ca o sa se schimbe in momentul in care o sa am diorama cu trafic si rute controlate de PC si o sa am instalate module de feedback.
Desi dintre cele 3 locomotive cu sunet, 2 au decodeare Zimo mx645 care nu au ultima versiune de firmware, merg pe principiul "if it ain't broke don't fix it!".

Despre sina de programare pot sa va spun ca poate fi relativ usor emulata daca se foloseste un comutator DPDT. E adevarat ca in acel moment diorama nu mai are alimentare, dar macar nu trebuie scoase toate celelalte loco de pe ea.

Momentan sunt la inceput, nu am decat 4 locomotive dintre care 3 cu sunet si cateva vagoane, 3 de pasageri, 17 de marfa si unul de curatat sina (sina Roco Geoline are prostul obicei de a se oxida intr-o ora cat altele intr-o zi, dar despre asta in alt topic).

Am microbul asta fara leac si n-am scapare.

Nu ma dau expert in z21, nici pe departe nu sunt, dar il am si il folosesc de aproape 1 an si pot incerca diverse lucruri si eventual pot sa ofer raspunsuri la intrebarile pe care le aveti.

Pentru orice detalii legate de z21 nu ezitati sa ma contactati.

Multumesc si spor la trenulit!
 
@alias,

Bine ai venit printre noi, trenulistii !

Si multumesc pentru feedback !

Este foarte bine ca ne impartasesti din experienta ta cu acest nou gadget !

Marius.
 
Pentru cei interesati care folosesc aplicatia z21 pentru telefon/tableta, a aparut o versiune noua.
https://www.apkmonk.com/app/eu.z21.app/#previous
 
GFN post_id=165285 time=1519035553 user_id=1512 a spus:
Pentru cei interesati care folosesc aplicatia z21 pentru telefon/tableta, a aparut o versiune noua.
https://www.apkmonk.com/app/eu.z21.app/#previous

Salut. Eu m-am jucat cu Z21 1.00 si de cand cu update-ul la 1.01 am avut urmatoarele probleme:
- Uneori textul din meniu ( exceptie Main Menu care sunt poze :p) sau configurarea locomotivelor nu mai este vizibil ; singura solutia care a mers la mine ... reinstall the app (sper ca aveti backup ca sa aveti ce importa!),
- Uneori (nu am reusit sa gasesc un pattern) dupa import pozele locomotivelor sunt incurcate intre ele pentru unele locomotive. Numele si datele raman identice, doar pozele se incurca intre ele; solutia care a mers la mine a fost reasignarea pozelor corespunzatoare locomotivelor afectate,
- Uneori (nu am reusit sa gasesc un pattern) aplicatia nu salveaza anumite campuri din configurarea locomotivelor, de exemplu: Article number, In stock since, Description; solutie iesire din aplicatie, apoi din task manager->active apps se inchide aplicatia daca mai este deschisa, tot in task manager ne mutam in tab-ul download, selectam Z21 si apasam in stanga sus butonul force stop! Dupa aceea repornim aplicatia,
- Uneori (nu am reusit sa gasesc un pattern) aplicatia refuza sa salveze timpul setat ca timeinterval pentru functii. Atentie ca daca atunci cand se manifesta astfel deschideti o functie setata ca timeinterval in campul careia este setata o valoare si incercati sa o modificati se pierde! Singura solutie functionala din pacate este reinstalarea aplicatiei cu clear data din Task manager. Atentie sa aveti back-up!!! ... pentru ca trebuie sa importati layout-urile salvate, da stiu cu problemele aferente de incurcare apozelor si posibila pierdere a campurilor mai sus amintite,
- Uneori (nu am reusit sa gasesc un pattern) daca doriti sa aduceti modificari unui layout existent sau sa salvati unul nou, modificarile nu sunt salvate si mai mult au fost cazuri cand am pierdut toate elementele din Control Station, ca si cum nu ar fi existat niciodata. Toate locomotivele, vagoanele, trenurile si accesoriile adaugate erau inca prezente; Solutia care a functionat la mine Exit app si apoi Force stop din Task manager.

In total am alocat peste 100 de ore aplicatiei Z21, in ciuda greutatilor, buseurilor si crapaurilor la tot pasul am insistat penttru ca mi-a placut modul de construire al layout-ului. Din pacate insa nu pot recomanda Z21 ci Z21 mobile care este stabila, utilizabila si mult mai prietenoasa!

Daca ati fost pe faza si nu ati permis update-ul aplicatiei Z21 la versiunea 1.01 bravo! Altfel trebuie sa testati functionalitatea si daca aveti probleme sa reveniti la o versiune anterioara.

Am testat aplicatia Z21 pe un Samsung Galaxy S4 Mini Black cu android 4.4.2 . Pe acelasi telefon ruleaza aplicatia Z21 mobile care functioneaza f. bine, este mult mai stabila si per ansamblu utilizabila!

Toate bune - alias

PS - Z21 has stopped. OK/Report is not your friend! :D
 
Stiu ca este putin off topic dar este cineva dispus in bucuresti sa ma ajute si pe mine sa programez un decodor?
Acesta este un TOM Basic W achizitionat de nou iar ca si statie roco multimouse cea standard sa zic asa