Locomotive cu Abur in Patrimoniul Cultural National

Florin-Dej

Well-Known Member
7 Mai 2011
390
0
Dej
LOCATION
Dej
Ce se mai poate proteja din niste cadavre? Basme pentru copii. Mai crede cineva ca in tara asta mai are cineva vreme pentru asa ceva? In iarna o jurnalista de la Bistriteaniu pe numele ei Ioana Bradea anunta cu surle si trambite ca impreuna cu cei de la comisia judeteana pentru cultura vor demara o ampla actiune de recuperare si restaurare a locomotibvei cu abur 50.645 aflata in prezent la un centru de fier vechi din Bistrita. Mi-am anuntat disponibilitatea de a participa la aceasta actiune in mod voluntar fara vreun folos material. I-am trimis de atunci nenumarate mailuri pentru a afla starea demersurilor. N-am mai primit nici un raspuns. Cam asa se procedeaza in Romania. Locomotiva se dorea expusa in viitoarea eurogara din Bistrita. Intrevad parca un viitor la fel de sumbru si la actiunea legata de trenul lui Gh. Gheorghiu - Dej.
 

dantm

Well-Known Member
5 Mar 2008
1.874
0
Nu stiu daca e locul potrivit: un coleg pe forumul ciclistilor a pozat in depoul Fetesti.Turnul din Fetesti esti cel care la un moment dat s-a inclinat si a fost readus la cota?

https://www.ciclism.ro/forums/topic/20093-parcul-eolian-de-la-movilafacaeni-si-orasul-fetesti/?tab=comments#comment-734967