MOCANITA 2013

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Buna seara,
intrebare inainte de a se decide juratii ce sentinta finala primeste inculpatul s-a testat cu fiola impegatul de servici ?

Din pacate informatiile care ne-au fost furnizate privind acest aspect de catre organele de ordine locale sunt neconcludente, pentru ca probele de urina au fost luate la multa vreme dupa producerea evenimentului si persoanele implicate sustin ca au consumat alcool in cantitati mari pentru a evacua stresul produs de accident.

Singura informatie clara este ca mecanicul locomotivei BR 57.10 de la trenul de marfa nu se afla in cabina locomotivei la momentul impactului, acesta revenind la fata locului doar dupa producerea accidentului. In audierea sa, mecanicul, investigat in stare de libertate a declarat:
Am iesit doar o clipa, t'arse presedinte al curtii, am vazut ca nu aveam camera de fotografiat cu mine, m-am intors la marfar si i-am gasit pe toti cu vagoanele mele in maini

Starea de surexcitare a mecanicului in momentul declaratiei este evidenta si se pune pe seama imaginilor violente de la fata locului.

Avand in vedere elementele contradictorii de la dosar, analiza accidentului va fi lunga. Am fost insa informati ca forurile superioare cer o pedepsire exemplara a celor gasiti vinovati asa ca acestia trebuie sa se astepte la pedepse drastice atat pe plan profesional cat si juridic. Am si instiintat Regionala CF in acest sens.
Inteleg ca pana la urma a fost si un concurs, poate ne aratati si noua ce modele au participat si clasamentul.

Intrebare nevinovata. :D
Pe undeva pe internet circulau niste diplome fotografiate pe ascuns :|
 
Din pacate, HR, te contrazic. Impiegatul care a facut accidentul nu mai consuma alcool din motive deosebite pe care nu le doreste nimanui. Nu numai ca plecand ametit de la accident se urca oricum la volan, dar conditiile medicale au creat o stare de stress supliemntar de non baute pana dincolo de revelion ;-( (si asta este ca o pedeapsa, putem spune)

referitor la profesor nu stim, dar clar era betia momentului la amandoi...

Gam3... bine ca erau cu ele in maini. Cred ca daca si cei din Spania de la accidentu' de acum cateva luni aveau sansa asta se discuta de altceva la teveu ;-)

Dom judecator... accept ca pedeapsa o statie Roco de digital de ziua mea si sa fac o macheta in digital... daca se poate dau si o butelca de vin. Io tot zic ca ma sacrific sa trec pe digital si nimeni nu ma aude...

PS: acum am citit ce s-a mai scris... Pai ok...un modul pe care garnitura merge cu 5kmh (la 1:1)... cred ca il pot face ;-)
 
Felicitari pentru organizare, poze si expunere ! M-am amuzat copios pe seama rechizitoriului, sper ca vinovatul sa primeasca o pedeapsa exemplara astfel incat asemenea evenimente sa aiba o incidenta cat mai redusa asupra circulatiei feroviare :D. Bravo !
 
Tovarase Bogdanra,

In primul rand te invit sa te adresezi curtii asa cum se cuvine. In societatea noastra nu exista "Dom judecator" ci "Onorata instanta" sau "Tovarase presedinte al curtii" dupa caz. Asemenea iesiri pot constitui in cazul dumitale circumstante agravante intrucat prin exprimarea dumitale ne faci sa intelegem ca esti un nostalgic al vechiului regim burghezo-mosieresc si prin aceasta un dusman al poporului.

Din acest motiv ordon ca acuzatul Bogdanra sa prezinte instantei in cel mai scurt timp documente care sa ateste originea sa sociala sanatoasa si modul prin care a contribuit la bunastarea poporului si combatera burghezo-mosierimii.
referitor la profesor nu stim, dar clar era betia momentului la amandoi...

Tovarase Bogdanra, organele de ordine nu au informatii concludente in acest sens asa ca te invit sa-ti sustii afirmatiile cu documente.
Gam3... bine ca erau cu ele in maini.

Tovarasii care au participat la salvarea bunurilor obstesti aflate in vagoanele de marfa deraiate in urma coliziunii sunt invitati sa se prezinte in fata tribunalului popular. :D
 
Tovarasi, sunteti rugati sa nu perturbati sedinta, in caz contrar voi cere organelor de ordine sa va scoata din sala!

Cine poate raspunde concret in privinta chestiunii diplomelor de merit pentru soimii patriei si pionerii prezenti la manifestare sa o faca cu ordine si disciplina.
 
Nu a fost nici un concurs, diplomele si cupa au fost inmanate simbolic ! Modelele expuse , lucrarile realizate au fost intradevar exceptionale si merita toata atentia si laudele precum si diplomele !

Cand o sa fie suficienti participanti , cand o sa se inlature problemele pe care unii vor sa le inteleaga si altii nu, atunci o sa avem un concurs in adevaratul sens al cuvantului (aici este vorba si despre organizator si despre membrii cluburilor din tara) . La concurs vor putea participa si vor fi liberi sa paticipe oricare modelist din tara asta si din alte tari.

Trebuie sa inteleaga toata lumea ca nu sunt bani , sponsorizarile sunt greu de obtinut si deseori trebuiesc depuse eforturi foarte mari si din partea celor participanti. Si nu trebuie intotdeauna sa ne asteptam sa fie "ca afara" pentru ca din nou spun : nu sunt bani !

Pentru anul urmator vom stabili din timp toate detaliile, locatia cea noua precum si alte detalii.

Puteti sa tratati acest eveniment ca o intalnire intre modelisti si nimic mai mult, am rulat garnituri din colectiile fiecaruia, ne-am distrat, ne-am revazut, am mancat si am baut o bere impreuna . Am facut poze, am vizitat locuri din zona Rasnov si Brasov...per total ne-am simtit cu totii bine .
 
Intradevar ceea ce a scris Sogard se adeverste, aceasta expozitie a fost prilej de intalnire fara stres cu termene,situatii exacte, tabele si etc (lucruri de care ne lovim zilnic). Oricum stres a fost deoarece eveniment fara stres nu exista .
Referitor la "ravnitele premii" de fapt niste diplome care sa ne aduca aminte noua celor care am participat (sub orice forma) de aceasta intalnire. Nu inteleg inversunarea asta cu vai cince ce si cate a castigat, chiar doar de asta mergeml la o expozitie ? chiar doar acesta este motivul pentru care dorim sau nu sa participam ?
Referitor la cine a participat o sa pun in seara asta 2,3 fotografii cu grupul care a facut posibil acest eveniment sa aiba loc. Si deoarece am castigat premiul "special" pentru camera ce filmeaza hd din vagon sper in noaptea asta sa finalizez montajul filmuletelor sa le postez cel tarziu pana Sambata.

Toti ne laudam ca vrem sa promovam aceasta lume a modelismului feroviar in Romania tara asta asa cum e ea... dar ne lovim de "daca nu este standardul X si daca nu am cazare .. masa si daca nu se dau diplome si cupe nu vin", mai bine le tin pe rafturi si modulele ambalate doar pentru mine.

Si eu ca si toti cei ce au participat au facut sacrificii finaciare pe criza asta ca sa ne intalnim sa dezmortim trenuletele si vagoanele si nu am facut-o pentru diplome.
 
Buna Radu,
Prefer sa tin trenurile acasa decat sa ajunga in situatia de a se imprastia pe podea (dupa cum se vede in ultimile 2 pagini)

Cu parere de rau, nu ai inteles deloc spiritul unei asemenea manifestari.

Accidente se intampla oriunde, si la case mai mari. Am vazut cu ochii mei la FREMO in urma cu 4 sau 5 ani un incident unde o garnitura completa format din 28 de vagoane Falns a ajuns pe jos de la inaltimea de 1,30m, cu toate consecintele pe care asta le implica, in urma unui accident de manevra. Face parte din riscurile unei asemenea manifestari.

Cand aduci o locomotiva sau un vagon ca sa-l expui in vitrina nu trebuie sa iei cine stie ce precautii particulare. Insa cand il aduci ca sa circule pe reteaua modulara, trebuie sa iti fie clar ca va fi manipulat de multe (zeci de) maini, unele mai putin atente ca altele si ca poate ca se va intoarce cu un tampon stramb si cu o mana curenta rupta. Asa este oriunde, de la intalnirile FREMO Proto 87 / H0 Pur unde se merge cu locomotive Micro Metakit cu sasiu Teichmann de 4500 € pana la clubul de la coltul strazii (Kriegsstrasse cu Bolzstrasse) unde circula Märklin Primex de doi bani.

Nu e ceva "romanesc", e ceva universal. Si acest risc trebuie constientizat in permanenta.

Daca valoarea respectivului material rulant este prea mare pentru a circula cu el, singura solutie e sa il pastrezi acasa sub cheie, insa nici asta nu te scuteste de vreun cutremur de pamant care sa-l faca terci. :D
 
Onorata Instanta, Tovarase prim vice prim Judecator, Onorati invitati...

Cu umilinta si fara de tagada, totusi, as dori sa confirm cele spuse de toti ceilalti interlocutori cu privire la orice subiect. Educatia mea sanatoasa se pierde in istoria carnetului rosu, a camasii portocalii cu o cvasi-cravata albastra, a orelor de munca patriotica prin care sper ca am reusit sa imi afirm atasamentul fata de valorile modelismului...

Si totusi... Onorata Instanta,
A fost o greseala pe care mi-o asum din toate punctele de vedere. Si daca din aceasta cauza sunt tovarasi care prefera sa isi tina trenurile acasa prefer sa stau EU acasa pentru a nu mai fi un pericol public.

De aceea adevar graiesc eu voua care sunteti si cititi...

Solutia Rasnov-ului in noiembrie NU cred ca este ceva gresit, s-a incercat sa NU se piarda o traditie. O singura chestie: un regulament intern al organizatorilor ar ajuta sa se evite anumite momente ... mai putin placute.

Ah! Si pe latura cultural-educationala as mai indrazni sa propun ceva: o scurta prezentare a machetelor prezentate, a dioramei, daca este necesar... Lumea vine, se uita si zice: Iote---inca niste jucarii!

La anumite ore sa se prezinte niste elemnte interesante sau 1-2-3 dintre membrii participanti sa fie ghizi...
 
Buna ziua tovarasi,

Ridicati-va in picioare, tribunalui popular va prezenta rezultatul deliberarii.

Asezati-va tovarasi.

Acuzat Bogdanra, ramai in picioare. Acuzat secundar geo2087 de asemenea.

Instanta trece peste prezentarea rechizitoriului, care a fost discutat pe larg in sedintele trecute.

In numele poporului si al Republicii Populare Romane, noi, presedintele completului de judecata si al tribunalului popular, declaram:

- Acuzatul secundar geo2087 se recunoaste vinovat de catre Tribunalui Popular pentru capatul de acuzare "punerea in circulatie a unui tren condus de o persoana care nu dispunea de capacitatea si cunostintele necesare" si nevinovat pentru celelalte capete de acuzare.

- Acuzatul principal Bogdanra se recunoaste vinovat de catre Tribunalui Popular pentru capetele de acuzare "conducere a unui tren fara a dispune de capacitatea si cunostintele necesare", "trecere peste semnalul de intrare inchis reprezentat de placa trapezoidala", "punere in pericol a circulatiei feroviare", "avarierea si distrugerea de material feroviar din culpa" precum si "avarierea si distrugerea de bunuri obstesti din culpa".

- Mecanicul de locomotiva al trenului marfar va fi sanctionat pe linie profesionala pentru parasirea acesteia fara a instiinta forul superior de control al statiei.

Sentintele se vor comunica ulterior.

In urma recunoasterii faptelor de catre cei doi acuzati au recunoscut faptele, ca regreta cele produse in mod public si ca amandoi au o origine sociala sanatoasa, cei doi beneficiaza de circumstante atenuante si vor fi lasati pana la pronuntarea sentintelor in stare de libertate cu control la domiciliu.

Controlul la domiciliu se va efectua de catre organele de ordine competente.

Sentinta se va comunica in termen de 11 luni de la aceasta data.

Sedinta se ridica, tovarasi, puteti iesi.
Tovarase militian, ridica te rog catusele de la mainile acuzatilor si restituie-le efectele personale.

Semnat,

Presedinte al Tribunalului Popular
HR

Grefier
Anonim
 
imi permit sa intervin si eu : faptul ca numarul copiilor de toate varstele a fost foarte mare comparativ cu cel al adultilor cred ca este un lucru exceptional pentru promovarea modelismului feroviar, este greu de descris tonul vocii unui baietel care ii cerea tatalui sau sa-i cumpere locomotiva cu abur expusa de muzeul CFR sau emotia unui alt baietel care sub supravegherea mea apasa un banal buton la diorama TT pentru a face sa porneasca un tren din gara asteptand ca niste ipotetici calatori sa coboara sau sa urce in tren, era fascinat cum prin propia voita la simpla apasare de buton un tren pleca din gara
cred ca asemenea intamplari merita tot efortul depus de participantii la expozitie drept care le adresez toate felicitarile.

P.S. propunerile lui Bogdan sunt demne de luat in seama, poate si o mica diorama simpla pe care copii sa se joace sub supraveghere
 
Salut!
Referitor la situatiile neplacute in care garniturile pot ateriza accidental pe podea. Daca montati panouri din PVC transparent pe marginea modulelor, evitati orice accident neplacut. Este o solutie pe care o adopta multe cluburi cu diorame, nu costa o avere si in plus salvezi piese valoroase.
 
NU vreau sa am de a face cu acet proces asa ca rog Presedinte Tribunalului Popular sa nu ma mai pomeneasca.

@cftt
F.buna ideea cu o minidiorama pentu copii, imi vine acum in minte diorama cu care se joaca vizitatorii de la Sinaia. Poate la edita din iarna nu vom putea sa punem in practica ideea dar in 2014 da.

@ionut07
de 3 ani tot vrem sa punem Plexiglas pe marginea modulelor. Am avut o singura data la expozitia din 2009.
 
Salutare tuturor,

As vrea tare mult sa clarific un lucru.

Anul viitor se doreste organizarea unei expozitii mixte. Cand spun mixt ma refer la participarea cu module a tuturor celor care detin module pentru sistemul Analogic si module pentru sistemul DCC (digital).

Se doreste realizarea a doua circuite independente , exact asa cum de vede si pe la alte expozitii cu diferenta ca vor fi ambele pe H0.

Detalii, cand o sa fie cazul. Multumesc si nu va tineti trenurile in vitrine acasa ca nu le vede nimeni si le aveti degeaba ! :D :D