Mini Diorama Mobile01 BogdanRa Ea Za (TT - statica )

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Genul asta de lucrare nu necesita prea mukta detaliere, parerea mea. Ai putea sa ii faci doua laterale din plastic pe care sa le fixezi acolo provizoriu sau definitiv. Ai putea eventual sa torni ipsos intre lateralele de plastic dupa care sa le scoti si sa ramana ceva asemanator cu cimentul turnat.
 
Deci ziua urmatoare a inceput iarasi pe la 12... De data asta am avut si suport auto de la Garajul TT.
Primul lucru a fost sa vedem cat de uscate sunt realizarile mele din ziua precedenta.

Desfacem cu grija forma de metal:
si obtinem un zid. Din pacate nu am calculat ca lumea ce vreau sa fac cu el si am facut marginea de sus prea mare. Dar textura imi place la nebunie si cred ca o voi folosi undeva candva:





Pregatim pentru turnare podestul. In primul rand am vrut sa il fac din metal. Nu ma intrebati de ce nu am facut-o. In al doilea rand am gresit substantial pentru ca eu cofrajul l-am facut fara sa calculez ca podetul turnat trebuia sa fie INAUNTRU, nu inclusiv cofrajul. A treia mare greseala a fost ca nu am lipit toate partile de cofrag si una din ele a fost luata "pe sus" de ipsosul lichid si a curs pe langa.

Povestea:


Am follosit un tub de oscillococcin pentru tubulatura.



Vedere de sus


Pentru turnat am avut ajutoare TT, asa cum spuneam:



Am inceput turnarea si am dat pe langa.



Cat era umed dar solidificat am facut tot posibilul sa curat ce a curs si sa repar. Mi-a parut cel mai greu pentru niste intruziuni in beton (facute in expandat) si care nu au mai fost aparut si s-au distrus...

Podul este in valuri pentru ca a fugit ipsosul si l-am alergat prin toata casa:)))



BREAKING NEWS: In timpul lucrarilor de excavatie s-au descoperit niste placi foarte vechi care demonstreaza existenta dioramei de aici de mai multe mii de ani:




Celebrul istoric BogdanRa le-a identificat ca facnd parte din cultura TT


Va urma santul de apa, impadurirea... dar acum am treaba cu puradelul al mai mic ;-)
 
Revenirea si continuarea...

In partea stanga am gandit eu asa ca este posibil sa vina vreun torent. Drept pentru care am gandit un sant. Am luat hartia de la josul Catan (este un fel de triplex, foarte gros), am luat o fasie de 20 cm (aprox 24 de metri reali) si am impartit-o in 3 sectiuni de 5 mm fiecare (60 cm). Am crestat-o pe o parte de-a lungul liniilor cat sa imi permita indorirea usor, dar nu a mers... Am mai stat, am mai gandit si am renuntat la triplex si am facut-o duplex. Fata ramasa usor poroasa am dat-o cu un acrilic diluat alb. Maine (sau pimaine) va urma un al doilea strat de acrilic alb dupa care va urma weatherizarea santului.
Poze:






Apoi au inceput lucrarile de refacere ale podului "scurs". Dintre toate optiunile am ales cartonul care va imbraca structura de ipsos, acoperind prostioarele facute de mine. Pus doar temporar pe diorama mi-a aratat ca mai trebuie sa tai din picioare. Va urma desenarea lui, imbunatatirea cu doua colonete si vopsirea. In partea dinspre munte vreau sa pun un grilaj pentru retinrerea aluvuiunilor stancoase, iar sus as vrea sa pun niste bare/mana curenta. Are rost?





Iarna este pe cale sa se duca, asa ca alcul hibernal al ipsosului, servetelelor de hartie si al aracetului trebuie sa aiba alta culoare.

niste pamant (ocru pentru pamant); apoi solutie de aracet (cred ca prea diluata) si un prim strat de turf...



si un mic Google Earth view from satellite:



Gata pe ziua de azi...
 
bogdanra a spus:



Gata pe ziua de azi...

Asta a fost atunci dar poate incerci ceva de genul

C1262_f_1.jpg


http://woodlandscenics.woodlandscenics.com/show/Item/C1262

sau

C1262_f_pkg.jpg


Tot de la woodlanscenics

Spoor!
 
Salutare
revin la voi cu niste chestii. LDH, in primul rand: tin seama de tunelul trimis, dar NU acuma:)))) Motivul este ca... am fost cam prins si nu am mai avut cum sa ma joc. Dar clar viitoarea asa cred ca va fi:)

Eu sper ca totui sa scot ceva din asta si... hai mai bine sa ne uitam la poze si apoi vin cu intrebari...

Am facut rost de o "bordura" in fata minidioramei pentru a schimba terenul, dupa care am pus o prima mana de hartie igienica cu aracet "made in Club Improvizat". Mai devreme facusem din spuma de 3 mm la care am "ras" una din fatete.


dupa care intr-o prima faza am ajuns la:



Avand in vedere ca totul parea valurile Dunarii si, de asemenea, pentru ca placa de PAL folosita in fata s-a dezlipit a doua zi am avut o dereglare de teren (in popor s-ar spune "curge pamantul") a doua zi, sub supravegherea managerului de proiect din Toyota(primita de la distinsul om din China care mi-a vandut masinile pe respectabilul site ebay.de):




Dupa cum se vede a fost provizoriu pusa si sina (a doua bucata trebuie curatata de porcarii), iar terenul a fost adus la nivel in modul cel mai realistic cu putinta. Rozul ala parca trebuie maronit dupa ce se usuca:



Urmeaza: linie, nisip, culoare pe sine. Dupa cum se vede in poza:

betonul de la podet este spart, va fi multa iarba si poate apa statuta.

Intrebare : cum se cheama iarba aceea care pare ca un stufaris, destul de 'naltuta? Trebuie cumparat sau pot sa o inlocuiesc cu ceva?
 
Daca te referi la iarba care creste pe langa apa, se numeste stuf.Daca te referi la iarba inalta de campie,se numeste fan.O poti face din fibre de in, canepa si, cum am vazut pe forum aici, nu stiu e unde, din pamatuf de barbierit.

Cu ce ai taiat deschizatura la podet?Foloseste si tu un bisturiu pentru modelism cu un sablon rotund, poti improviza unul cu o teava de PVC la diametrul dorit.Surplusul de adeziv trebuie curatat cat este moale, altfel pare inestetic dupa uscare...
 
Salut cosmin, multumesc de raspuns... Ma refeream la cum se numeste in produsele de modelism... Vazusem pe la Noch si Woodland ceva ceva, dar sincer metoda ta pare super faina... In si canepa... chiar nu stiu de unde sa fac rost... Iar canepa nu se fumeaza? - Glumesc!

Acum ma refeream la stufaris. Taietura cu bisturiu am facut-o...dar nu cu sablon... Practic am lasat o urma cu aceeasi forma cu care am facut si gaura (doza de Oscillococcin de la Bo..on). Nu m-am prea priceput.

O greseala mare facuta de mine si sper sa nu o mai faca si alti incepatori ca mine: Este MULT mai greu sa faci un element artificial de infrastructura pe un teren aleator facut decat invers.
Cred ca imi vei da dreptate daca iti spun ca mai bine faceam INTAI podetulk... care sa iasa frumos din forme, si abia apoi faceam terenul din jur.

Stima!
 
Gasesti in la instalatori, se pune pe filet ca sa etanseze.Spun ca se pune, pentru ca, in ciuda existentei benzii de teflon, inul are avantaje pe care teflonul nu le are si este folosit in continuare/paralel cu teflonul.
 
Ma refer la faptul ca faci tot felul de experimente.
Daca cei de la CCCF lucrau la un amarat de podet numai cat ai lucrat tu la al tau vai si iara vai.
Ai fost, ai vazut cum se face, ai vazut cu ce se face, ai vazut ce iese, ai vazut ca sunt chestii simple, ai vazut ca nu se complica nimeni iar tu nu si nu.
De ce sa facem simplu cand putem face complicat.

Este o impresie.
Poate este gresita ...

Spoor!
 
Ca sa n-o mai lungim.
Iote ce fac confratii tai la TT.
Nu te chinui sa citesti decat daca vrei sa-i dai copy/paste cu gogu translatorul

http://www.railnet.sk/view.php?cisloclanku=2012050002

Spoor!

Din pacate nu merge linkul deoarece contine "rail" si "net" desi este din slovacia.
Completeaza, intr-un cuvant, dupa www. si ai sa vezi podet de podet.

Rectific :D Linkul functioneaza 8)
 
@LDH: Saru'Mana... frumoasa lucrare si idei foarte bune chiar si pentru Clubul Improvizat!!!!
@sogard: Tu vorbeşti? Prenadez! Prenadez! Despre asta vorbim:)

In rest ştii cum este: mai bine un 4+ de la Domn Profesor decât un 10 de la un trecă’tor pe strada!
 
Trebuie sa reusesc cumva in viata, prietene... Uita-te-n'jur! Lucrurile nu sunt simple asa cum ne-am dori si o nota buna se obtine greu.
Pe de alta parte... Tot pe pagina aceea data de LDH am vazut o super idee de modul de legare a unor module diferite:)