Am si eu o intrebare pentru cunoscatori, cazanul de pacura de pe tenderul seriei 40.000, niturile care se vad in partea din spate a cazanului, se continua si pe partea superiara a cazanului, sau prinderea cu nituri se facea numai pe partile laterale, deoarece am vazut 2 tipuri de constructie, si anume cu prindere cu nituri pe 2 laturi adica pe conturul ce prinde lateralele de restul cazanului fara o buza suplimentara, si am vazut altele care au o buza iesita spre laterale iar niturile nu se mai vad pe contur.
Uitandu-ma la o poza cu tender paralelipipedic, vazut din spate se vad 4 raduri de nituri echidistante, pozele sunt vazute in lucrarea d-lui Lacriteanu, si sincer ce se poate vedea din carte, deoarece pozele sunt cam mici .
Si o alta nelamurile, pe langa buncarul de carbune am vazut spre marchiza 2 trape amplasate pe partea superioara a tenderului, asemanatoare ca si constructie cu trapa de alimentare cu apa care se afla in spate, adica dreptunghiulare cu capetele rotunjite.
Pentru ce erau acele trape?
Uitandu-ma la o poza cu tender paralelipipedic, vazut din spate se vad 4 raduri de nituri echidistante, pozele sunt vazute in lucrarea d-lui Lacriteanu, si sincer ce se poate vedea din carte, deoarece pozele sunt cam mici .
Si o alta nelamurile, pe langa buncarul de carbune am vazut spre marchiza 2 trape amplasate pe partea superioara a tenderului, asemanatoare ca si constructie cu trapa de alimentare cu apa care se afla in spate, adica dreptunghiulare cu capetele rotunjite.
Pentru ce erau acele trape?