Ajutor sina HOe!!!!!

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Emanuel

Active Member
17 Februarie 2012
73
0
Brad
LOCATION
Brad
Salutare vreau sa va cer ajutorul in legatura cu scara HOe. Am achizitionat o locomotiva si 2 vagoane la scara HOe dar nu am linie necesara ecartamentului HOe si vreau sa va intreb ce scara este apropiata HOe-ului am auzit ca ar fi scara N dar nu sunt sigur.
 
masoara distanta intre roti si ai sa vezi ecartamentul de care ai nevoie :|
scara N si H0e au acelasi ecartament, 9 mm, insa sinele sunt diferite ca vizual.
la H0e traversele sunt ceva mai rare, adica exact asa cum sunt in realitate liniile "Mocanitei".
gasesti sine H0e la Roco, Tillig...
 
Linie PECO H0e/00-9 Narrow Gauge: http://www.hobb-e-mail.com/hoeoo-9_narrow_gauge.html

Linie N: http://www.hobb-e-mail.com/code_55_finescale.html

Au acelasi ecartament, difera insa aspectul vizual si razele minime. E posibil sa faci sa mearga atat un material rulant la scara N pe un circuit H0e, cat si invers, material rulant H0e pe un circuit N. De altfel, uneori, constructorii de material rulant H0e chiar folosesc sasie de locomotive la scara N pentru a-si motoriza constructiile lor.
 
gasesti si in tara sine si sccesorii
http://www.trains-addicted.ro/index.php?page=shop.browse&category_id=55&option=com_virtuemart&Itemid=12&lang=ro&vmcchk=1&Itemid=12
 
@Emanuel : colegii de forum te-au cam lamurit cam ce si de unde poti gasi repede . Daca esti hotarasti sa investesti minim de bani atunci cumpara sina N code 80 de la oricare producator si elimina ( prin taiere) tot a 2-a traversa . Distanta dintre traverse se apropie de realitate , doar "grosimea" le tradeaza :)
Macazele pot fi tot N pe care le poti "prelucra" la fel sau le ingropi in balast si iarba si problema e rezolvata .
La macaze insa atentie : cumpara de la inceput cu inima polarizata ( electrofrog) . Astfel scapi de o multime de belele in viitor si n-o sa-ti para rau :confused:
Daca mergi direct pe material dedicat H0e atunci e limpede treaba ...
 
Multumesc pentru sfaturile acordate dar cred ca mai bine fac un mic efort si cumpar sina si macaze HOe si atunci am scapat de o grija............:)
Am gasit pe hdg set de lini HOe Roco la pretu de 250 roni..........

http://www.hgd.ro/prro/SSHOe.jpg