Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
Trimis: Tue Feb 17, 2009 8:26 am Titlul subiectului:
Citat:
1. Daca 2 linii se unesc, nu conteaza ca esti pe directa sau abatuta, semnalul de iesire va fi acelasi pentru amandoua. (ies pe aceiasi linie)
Cum adica? Aidca e un singur semnal sau sunt doua semnale si se pun ambele pe liber? Nu are cum sa fie bine, daca in gara sunt trenuri pe ambele linii, e normal ca unu sa aiba liber iar celalalt sa aiba rosu, ca sa se stie care trebuie sa plece.
Trimis: Tue Feb 17, 2009 9:54 am Titlul subiectului:
O singura completare (sper ca nu bat campii):
Din cate am citit lumina de alb lunar clipitor (pentru cazul de avarie) apare ca "bloc" separat in cam toate semafoarele, adica inclusiv in cel cu 3+2+alb. Exact cum ai zis tu, restrictii de viteza, mare atentie etc etc, sunt toate scrise in documentatie (daca mai citesc de vreo 2-3 ori deja pot sa conduc si locomotive :-d)
Daca nu ma insel, in cazul (G-V-R)(G-A), ca semnal de iesire, albul inseamna ca poti sa faci manevra dincolo de semafor (gen semnal alb de manevra sau pitic), iar albul clipitor de mai jos e exact ceea ce ai zis tu, in cazul semnalelor defecte (dar cum pe diorama presupunem ca nu prea se defecteaza, ca doar suntem noi acolo sa-l "reparam"), atunci raman doar cele 5 focuri folosite atunci cand semaforul functioneaza pe bune.
Trimis: Tue Feb 17, 2009 10:06 am Titlul subiectului:
shoppy a scris:
Cum adica? Aidca e un singur semnal sau sunt doua semnale si se pun ambele pe liber? Nu are cum sa fie bine, daca in gara sunt trenuri pe ambele linii, e normal ca unu sa aiba liber iar celalalt sa aiba rosu, ca sa se stie care trebuie sa plece.
Din cate am citit sunt 2, cate una pentru fiecare linie, dar automat nu are cum sa fie verde la amandoua, pentru ca cel putin una este oprita de macaz (si aia sigur va avea lumina rosie). Cealalta va avea liber cel putin dincolo de primul macaz, si va avea dupa caz va avea verde, verde galben, galben samd.
Problema binenteles se complica in cazul in care ai o statie mare cu multe macaze astfel incat logica se combina in permutari si aranjamente de ne doare capul.
Trimis: Tue Jul 27, 2010 6:27 am Titlul subiectului:
O intrebare as avea in legatura cu semnalele luminoase de manevra (galben- albastru). Stiu ca sunt controlate de pe acele "coloane de manevra" (CM-urile) din capatul statiilor. Intrebarea este daca aceste semnale luminoase de manevra sunt reprezentate si pot fi controlate si de pe luminoschema din biroul IDM.
Trimis: Tue Jul 27, 2010 8:43 am Titlul subiectului:
flo82 a scris:
O intrebare as avea in legatura cu semnalele luminoase de manevra (galben- albastru). Stiu ca sunt controlate de pe acele "coloane de manevra" (CM-urile) din capatul statiilor. Intrebarea este daca aceste semnale luminoase de manevra sunt reprezentate si pot fi controlate si de pe luminoschema din biroul IDM.
1. Sunt alb lunar - albastru, si nu galben albastru.
2. Pot fi controlate din birou IDM, atat pentru indicatiile de manevra de pe semnale de parcurs, iesire, ramificatie... cat si cele de manevra simple.
3. Nu ai pus intrebare dar e ca o curiozitate. In cazul semnalelor de parcurs, iesire, ramificatie, pentru indicatia de manevra, inductorul de la semnal se depaseste ca si cum ar fi culoarea rosie. _________________ http://flickr.com/photos/alexandrusos www.alexandrusos.blogspot.com
Trimis: Tue Jul 27, 2010 8:59 am Titlul subiectului:
macleod a scris:
Din cate am citit lumina de alb lunar clipitor (pentru cazul de avarie) apare ca "bloc" separat in cam toate semafoarele, adica inclusiv in cel cu 3+2+alb.
Trimis: Tue Jul 27, 2010 7:42 pm Titlul subiectului:
Alex dar daca blocul de linie automat este scos din functie ,mecanicul fiind avizat de asta prin ordin de circulatie,cu inductorii in concordanta cu indicatia semnalului de trece al BLA, cum va circula el la un semnal de trecere pe culoare galbena ,si apoi pe rosu,sau vede si apoi rosu? _________________ 060 DA
Trimis: Wed Jul 28, 2010 8:01 am Titlul subiectului:
Citat:
Alex dar daca blocul de linie automat este scos din functie ,mecanicul fiind avizat de asta prin ordin de circulatie,cu inductorii in concordanta cu indicatia semnalului de trece al BLA, cum va circula el la un semnal de trecere pe culoare galbena ,si apoi pe rosu,sau vede si apoi rosu?
In cazul defectarii si scoaterii din functie a BLA se schimba sistemul de circulatie din BLA in "cale libera" (sistemul intelegerii telefonice - asta in semna ca pe un interval de statie unde se circula pe baza de "cale libera' nu poate exista in acelasi timp decit un singur tren)
Mecanicul este incunonstiintat despre schimbarea sistemului de circulatie prin "ordin de cirulatie"(in scris) in care se mentioneaza atit faptul ca circula pe baza de "cale libera" precum si faptul ca "nu va lua in considerare semnalele de trecere ale BLA cu indicatie rosie,dubiase sau stinse cu exceptia semnalelor de trecere care fac functia de semnale de avarie la trecerile de nivel" completindu-se "ordinul de circulatie" cu eventualele alte observatii , restrictii de viteza ori mentiuni care trebuiesc aduse la cunostinta mecanicului.....
Sper ca am fost destul de explicit.....
Trimis: Wed Jul 28, 2010 6:19 pm Titlul subiectului:
Are dreptate big boy.
Revenind, eu mai frecventez o gara (Tirgu Mures Nord) care pe sensu X are BLA si pe sensu Y are cale libera pe comenzi telefonice.
Cat priveste trecerea de la un regim la altu' se face usor prin ordinul de circulatie in care se specifica peste ce semnale si intre ce km se poate trece.
Iar, evidenta trenurillor se va face in Registrul unificat de cai libere, comenzi si miscare unde se trec datele treceri fiecarui tren, incluzand cererea de primire si cea de expediere a trenului, in fiecare gara de pe sector de circulatie afectat. _________________ http://flickr.com/photos/alexandrusos www.alexandrusos.blogspot.com
Trimis: Wed Jul 28, 2010 6:47 pm Titlul subiectului:
Hm ,eu asteptam raspunsu de la el...,in fine, de adaugat ca vitezele de control ale instalatiei INDUSI trebuie respectate,eu aici voiam sa bat restul e instructie _________________ 060 DA
Trimis: Thu Jul 29, 2010 8:29 pm Titlul subiectului:
andrey a scris:
Hm ,eu asteptam raspunsu de la el...,in fine, de adaugat ca vitezele de control ale instalatiei INDUSI trebuie respectate,eu aici voiam sa bat restul e instructie
Corect,nu a specificat nimeni, in ordinul de circulatie odata cu scoaterea BLA din functie, IDM trebuie sa specifice daca instalatia autostop este sau nu in functie.
Daca este in functie instalatia autostop,si mecanicul are ordin de circulatie ca nu ia in considerare indicatiile semnalelor BL, le va depasi cu butonul "depasire ordonata",si nu va opri langa BL,chiar daca este rosu ...
AlexCFRmures a scris:
...
Cat priveste trecerea de la un regim la altu' se face usor prin ordinul de circulatie in care se specifica peste ce semnale si intre ce km se poate trece.
...
Un sistem de circulatie tine intre doua statii deservite de IDM,nu pe o zona km-trica.
Trecerea de la un sistem la altul nu se face doar prin ordin,dar astea sunt deja amanunte....
Trimis: Thu Jul 29, 2010 9:02 pm Titlul subiectului:
AlexCFRmures a scris:
3. Nu ai pus intrebare dar e ca o curiozitate. In cazul semnalelor de parcurs, iesire, ramificatie, pentru indicatia de manevra, inductorul de la semnal se depaseste ca si cum ar fi culoarea rosie.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum