Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
Trimis: Sun Sep 07, 2008 7:36 pm Titlul subiectului: Miniaturwunderland
In Hamburg, citiva baieti, cu adevarat destepti, au transformat unul din depozitele din vechiul port intr-o expozitie permanenta de trenulete. Din ceea ce stiu eu este cea mai mare din lume, dar in Berlin se afla in constructie o expozitie si mai mare.
In imaginile de mai jos este cladirea, dupa cum se poate observa dupa cirligele de la acoperis aceasta cladire a fost un fost depozit.
Un pod interesant aflat in apropiere:
Expozitia are mai multe teme, cea mai noua fiind Elvetia:
Germania:
Scandinavia (Danemarca si Suedia precum si podul care le uneste)
Citeva detalii:
Stadionul:
Si probabil primul trenulet:
Fotografiile sunt facute de Lok intimpul vizitei de lucru pe care am efectuat-o impreuna in Germania.
Trimis: Tue Sep 23, 2008 9:49 am Titlul subiectului:
Saptamana trecuta, intre un curs si un drum catre aeroport am avut ocazia sa vizitez expozitia Miniatur Wunderland din Hamburg. Am avut la dispozitie doar o ora si jumatate, dar merita sa stai o zi intreaga (inauntru exista si un restaurant pentru a nu pierde timpul cu o indelungata iesire pentru pauza de pranz ). Daca aveti drum in acea zona, oricarui pasionat ii recomand cu caldura sa viziteze aceasta diorama care se intinde pe doua nivele (detalii despre orarul de functionare, localizare sau preturi le gasiti la www.miniatur-wunderland.de). Fotografiatul este permis, asa ca luati cu voi un aparat de calitate (nu o "sapuniera" Fuji ).
Trecerea printr-un perete intre diferite parti ale dioramei:
Traversarea unei sectiuni urmarind curbura unui tavan :
O idee interesanta: traversarea catre alta sectiune a dioramei prin treapta unei scari:
Cam greu de facut asa ceva acasa fara risc de inundatie sau de prabusire a dioramei sub greutatea apei, nu?
Partea vizibila a echipamentului de comanda (iti trebuie un obiectiv wide pentru a cuprinde toate monitoarele intr-o poza ):
Ideea realizarii acestui obiectiv, ii apartine unui coproprietar al unei discoteci din Hamburg. In vara anului 2000, acesta isi petrece vacanta la Zurich, unde vede un magazin de modelism feroviar, in care va petrece mult timp. De aici incepe munca punerii in practica.
Din fericire, intors in Germania, gaseste sprijin din partea familiei, prietenilor si poate cel mai important din partea oficialitatilor. Desi initial estimase investitia la 300-400.000 DM, a fost necesara suma de 2 milioane. Intrebarea catre Hamburger Sparkasse (banca) a fost: "Pot primi 2 mil pt. trenuletele mele?". Raspunsul a fost:" Cu ce altceva putem sa comparam trenuletele?" Prezentand conceptul, s-a ajuns la semnarea unui complicat contract. Concluzia mea ar fi ca, daca se doreste, se poate. A urmat gasirea unei locatii, care tot cu mult sprijin si deschidere, a devenit un fost depozit din apropierea portului "Hafen City". Bineinteles acesta a fost renovat si adaptat noilor cerinte.
Dioramele se intind pe o suprafata de cca 1100mp. Exista 12 km de sina, pe care circula 890 de trenuri. Cel mai lung tren are 14,5 m. De asemenea sunt in jur de 1200 de semnale si 2500 de macaze, controlate de 40 de computere.
[
O succesiune a ritmului zi-noapte:
Sunt diferite scenarii prezentate, deci nu putea sa lipseasca un incendiu:
Alte poze:
Cladirea din exterior:
Trimis: Wed Sep 23, 2009 5:54 pm Titlul subiectului:
La ora actuala se pot admira, cele 7 faze din 10 cate vor fi in final, undeva prin 2014. Cele 7 diorame interconectate, au urmatoarele scenarii:
In lucru se afla aeroportul:
Diorama Elvetiei este cea mai noua si cea mai elaborata. Un an si jumatate a durat planificarea liniilor, pentru ca trenurile sa poata fata fata diferentei de nivel de 6 m, a masivului muntos Matterhorn:
Trimis: Wed Sep 23, 2009 8:44 pm Titlul subiectului:
La un moment dat sinele treceau prin podea:
Si ajungem in zona Scandinaviei, cu 30.000 l de apa...adevarata!!!
Vine si iarna, de fapt nu mai e chiar mult:
Sa nu-i uitam pe rockeri si microbisti:
Si o sa inchei cu poze din zona Hamburg, doar sunt gazde:
Nu putea sa lipseasca locatia:
Urmatoarele trei faze de lucru, vor avea ca tema Franta, Italia respectiv Africa, India, GB sau Olanda. Finalizare undeva prin 2014, dar promisiuni ca vor urma si alte surprize. Suprafata tuturor dioramelor va depasi 1800 mp, peste 1300 de trenuri, 15000 de masini, 1900 semnale, 4000 macaze, peste 500.000 de lumini, 300.000 figurine, 330.000 pomi si peste 800.000 ore de munca.
Trimis: Thu Sep 24, 2009 4:56 am Titlul subiectului:
.....Hamburg......Hamburg......alta lume......................... .........sa ma duc la "brd" (de exemplu) si sa le cer bani pentru asa ceva ......cred ca n-as gasi iesirea atit de rapid cit as avea nevoie.......sau gresesc,fiindca la noi bancile incurajeaza...statul (statul roman).......
Sa fim sanatosi si sa visam,pina nu se pune impozit si pe vise......
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum