Login
Nickname

Parola

Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.

Sectiuni
· Forum
· FAQ
· Lista membrilor
· Mesaje private
· Your_Account

Mesaje pe forum
  Ultimele 20 de mesaje

Automotorul AP-020-01
scris de Prognosis in Imbunatatiri, reparatii de locomotive, constructie de la zero

actionare electrica macaze piko
scris de Prognosis in Informatii utile, sfaturi practice, pentru incepatori

Tipuri de sina utilizate la CFR
scris de flo82 in Discutii generale despre caile ferate din Romania

Despre semnale luminoase CFR
scris de ionutz72 in Discutii generale despre caile ferate din Romania

Intrebari venite de la incepatori.
scris de brcosminp in Informatii utile, sfaturi practice, pentru incepatori

N3–404 - "Batranica" din piata garii Sf. Ghe.
scris de BOGDAN I in Intalniri ale pasionatilor din tara, expeditii pe diverse rute

Tramvaie de epocă
scris de Panzerfaust1974 in Tramvaie

Vand BR218 Roco-scara H0
scris de tfa2003 in Vanzari

Vand BR03 PIKO-scara H0
scris de tfa2003 in Vanzari

Schema de culoare
scris de macleod in Material rulant din Romania

Figurine PREISER H0 (50%)
scris de railroad in Vanzari

Hunedoara - Gara Mica
scris de claudiu_ne2000 in Garile din Romania

pregatiri pentru diorama
scris de gamitzu in Prezentari si discutii despre diorame

Miniaturwunderland
scris de Gam3 in Expozitii

Colectie Tanc 1:72
scris de SantaFeFan in Alte categorii de modele

Stiri
scris de srazvi in Stiri, evenimente si noutati din domeniul feroviar

Istoricul semnalizarii la CFR
scris de flo82 in Discutii generale despre caile ferate din Romania

ÖBB Railjet
scris de teo_magdici in Cai ferate din Europa sau din lume

Vand locomotiva Ae 4/7 Liliput HO
scris de hgdan in Vanzari

Vand Tender HO
scris de hgdan in Vanzari

Forumurile
"Lokomotiv - Forumul pasionatilor de trenuri si trenulete"

Publicitate

User Info
Bine ai venit, Anonim
Nickname
Parola
(Register)
Membri:
Ultimul: bioanmarin
Noi azi: 2
Noi ieri: 0
Total: 1317

Online:
Vizitatori: 59
Membri: 16
Total: 75

Membri online:
01 : georgeadryan
02 : AndreiM
03 : ghita2
04 : marianbaloi
05 : licurici
06 : bioanmarin
07 : razvanradu
08 : aquino
09 : Prognosis
10: baron
11: rastel
12: Florin Tuica
13: laurentiu1971
14: 189DB
15: icefan
16: lucas

forum.lokomotiv.ro :: Vizualizare subiect - DE CITIT PENTRU INCEPATORI

Bun venit pe forumul Lokomotiv !
Forumul pasionatilor de trenuri si trenulete din Romania
 FAQFAQ   CautareCautare   Grupuri de membriGrupuri de membri   ProfilProfil   IntrareIntrare 

DE CITIT PENTRU INCEPATORI
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    INDEX -> Informatii utile, sfaturi practice, pentru incepatori
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
LDH
Consilier Tehnic

MesajTrimis: Sun Jun 08, 2008 11:44 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Deoarece pe parcursul acestui subiect am dat exemple despre realizarea suportului machetelor si uneori a iesit cu scantei ca nu am mentionat autorul iata ca acuma am acceptul acestuia si pot scrie fara frica Very Happy

Nu am vrut sa deschid un subiect nou care sa stea fata in fata cu "Module NEM" si continui aici.

Macheta nu este modulara iar infrastructura ei este de tip fix si este in lucru in atelierul de modelism al lui Cosmin78

Cateva detalii legate de executia ei in prima parte a articolului

http://modelism-feroviar.blogspot.com/2008/05/macheta-mea-187-h0.html

cafea

p.s. O mica dar utila cortectie. Macheta este pe module, cinci la numar, dar nu conform normelor NEM.
Sus
Vezi profilul membrului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza situl autorului
LDH
Consilier Tehnic

MesajTrimis: Sun Jun 08, 2008 1:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Uitai sa va zic ca la sfarsitul articolului este un filmulet cu o plimabare pe macheta, plimbare insotita de sunet Very Happy

cafea
Sus
Vezi profilul membrului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza situl autorului
diesellok

MesajTrimis: Sat Dec 06, 2008 8:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Care sunt normele NEM???
Sus
Vezi profilul membrului Trimite mesaj privat
cosmin78

MesajTrimis: Sun Dec 07, 2008 12:45 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Norme Morop

Modelism Feroviar
Sus
Vezi profilul membrului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
diesellok

MesajTrimis: Mon Dec 08, 2008 2:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mersi Very Happy
Sus
flvca

MesajTrimis: Fri Jan 16, 2009 6:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Foarte interesant acest topic, inceput acum mai bine de doi ani, cu multe informatii excelente pentru incepatori, printre care ma numar si eu. Doresc sa construiesc o diorama din module-cadru si as dori sa intreb la ce inaltime se construiesc in mod uzual? Vreau sa precizez ca doresc si realizarea unui triaj sub diorama.
Sus
sogard_2003

MesajTrimis: Fri Jan 16, 2009 7:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nu cred ca e o dimensiune standard pentru spatiul lasat sub diorama.dar daca vrei asta gasesti sigur la morop pe site ceea ce cauti si parca si LDH a scris undeva pe forum despre module.Eu unul am ales sa las o distanta detul de mica 30mm doar cat sa am loc pentru electronice.Insa eu am folosit la blaturi placi de pal de 18mm grosime ceea ce este destul de rigid pentru diorama.
Si trenul, navalnic, se-asterne la drum.""    Colibri<br><br><br>
Sus
Vezi profilul membrului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
cosmin78

MesajTrimis: Fri Jan 16, 2009 8:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

inaltime....inaltimea dioramei de la sol ? 80-90 cm

Modelism Feroviar
Sus
Vezi profilul membrului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
LDH
Consilier Tehnic

MesajTrimis: Fri Jan 16, 2009 10:58 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

flvca a scris:
Vreau sa precizez ca doresc si realizarea unui triaj sub diorama.

Cat sa incapa mana ca sa poti lua sau pune modele pe linii.
Sus
flvca

MesajTrimis: Sat Jan 17, 2009 9:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru raspunsuri. Diorama o doresc realizata in podul casei si vreau sa exploatez la maxim spatiul. Ma incurca putin planurile inclinate ale acoperisului si unele grinzi de sustinere. Ca sa fiu sigur ca in final voi putea realiza si relief mai inalt, am ajuns la concluzia ca inaltimea dioramei in cazul meu, ar trebui sa fie undeva la maxim 60 cm de podea, iar triajul la 22 cm sub aceasta cota. Ma gandesc daca optic va arata bine asa joasa.
Sus
victorian
Consilier Istoric

MesajTrimis: Sun Jan 18, 2009 8:16 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu e o problema o diorama mai joasa decat in mod normal. O diorama se poate viziona de deasupra, dar am vazut multi pasionati aplecandu-se s-o urmareasca de la nivelul ochiului, unde poti avea un control mai bun asupra imaginii dioramei comparandu-l cu felul cum vezi realitatea cotidiana.

Daca spatiul existent impune asezarea mai joasa, probabil ca si operarea ei se va face in pozitia sezand!

O diorama asezata mai jos decat normal are avantaje pentru vizionarea de catre copii -daca este cazul- si evident, dezavantajul ca acestia de obicei nu se multumesc sa priveasca, mai pun si mana!
cosmin78

MesajTrimis: Sun Jan 18, 2009 10:30 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

lucrul sub o diorama joasa e cam incomod...insa daca spatiul o impune....

Modelism Feroviar
Sus
flvca

MesajTrimis: Mon Jan 19, 2009 5:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am decis sa reduc dimensiunea dioramei (din pacate), dar cred ca mai important va fi accesul in jurul ei din toate partile si mai ales ca doresc si triajul, lucrul sub ea va fi avantajat. Deci planul va fi in principiu pentru o diorama in U, cu 4m baza si 2,5m lateralele, la o latime de 1,5m.Inaltimea undeva la 80cm de sol, iar triajul la 20cm sub diorama. Sunt sigur ca voi avea si in continuare nevoie de sfatul vostru-greul abia incepe-multumesc si va tin la curent.
Sus
leon-gr

MesajTrimis: Tue Feb 16, 2010 3:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

daca tot vorbim de linii si tot ceea ce tne de acestea...am si eu o intrebare...
detin linii PIKO drepte si curbe ...R2, R3, R4 si bineinteles si macaze curbe BWL, BWR dar si BWL-3 BWR-3...
deci...PIKO se limiteaza la R4...cum fac o curba de R5?...daca exista asa ceva bineinteles...folosesc linia flexibila?
am rulat trenuri din epoca IV-V de calatori dar si de marfa si pe R2 si in afara de faptul ca nu se vad bine, in rest nu am avut probleme...este corect sa fac asa ceva?!
victorian
Consilier Istoric

MesajTrimis: Tue Feb 16, 2010 4:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Leon,

Tine cont de faptul ca eu nu stiu situatia de la H0 si nici nu cunosc produsele Piko si modul cum se imbina intre ele liniile Piko standard cu cele flex, (la N, gama Fleischmann intre ele sau gama Peco intre ele se imbina perfect!) insa la modul teoretic vorbind este mereu de preferat sa faci curbe largi, folosind linie flexibila, decat sa mergi pe curbe standard de raza mica! Bafta!
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumurilor forum.lokomotiv.ro -> Informatii utile, sfaturi practice, pentru incepatori Data este GMT
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
Pagina 6 din 7

Salt la:  
Nu poti crea un subiect nou in acest forum
Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu poti vota in chestionarele din acest forum