Login
Nickname

Parola

Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.

Sectiuni
· Forum
· FAQ
· Lista membrilor
· Mesaje private
· Your_Account

Mesaje pe forum
  Ultimele 20 de mesaje

Colectii si Colectionari 2010
scris de liviu91 in Expozitii

Colectia personala de machete la scara 1/43
scris de OLECO in Alte categorii de modele

Magazin de trenulete in Sibiu sau Pitesti.
scris de d_ptr in Tot ce vrei sa stii

pregatiri pentru diorama
scris de Daniel in Prezentari si discutii despre diorame

Diorama la N pe segmente a lui Sogard
scris de cosmin78 in Prezentari si discutii despre diorame

28-29 la scara
scris de cosmin78 in Vagoane

Stiri
scris de AlexCFRmures in Stiri, evenimente si noutati din domeniul feroviar

PASIUNI ASCUNSE ALE TRENULISTILOR
scris de cosmin78 in Discutii pe marginea liniei

Ce mai vedem pe la CFR
scris de cortexedge in Stiri, evenimente si noutati din domeniul feroviar

Interail 2008-2009
scris de tuzonix in Jurnal de calatorie

Lumini functionale pentru BR86 Piko
scris de mpursu in Imbunatatiri, reparatii de locomotive, constructie de la zero

Ceferizari de material rulant real. la atelierul fam. Savin
scris de scristi in Imbunatatiri, reparatii de material rulant, constructie de la zero

Vand locomotiva H0
scris de marius_iasi in Vanzari

Metroul bucurestean
scris de flo82 in Discutii generale despre caile ferate din Romania

Schimb material rulant DB cu material rulant OBB (H0)
scris de rastel in Cumparari / Schimburi

Bine ati venit !
scris de NGABY in Bun venit pe forum ! Citeste aici inainte sa mergi mai departe!

Podul din Pasul Surduc sau Carligul Caprei la HO
scris de cosmin78 in Infrastructura

Prezentare si imbunatatiri BR66 Piko
scris de mpursu in Imbunatatiri, reparatii de locomotive, constructie de la zero

Coduri sine
scris de dRacus in Informatii utile, sfaturi practice, pentru incepatori

"Componente" seturi Lugoj
scris de popaeugen in Cumparari / Schimburi

Forumurile
"Lokomotiv - Forumul pasionatilor de trenuri si trenulete"

Publicitate

User Info
Bine ai venit, Anonim
Nickname
Parola
(Register)
Membri:
Ultimul: papoo
Noi azi: 0
Noi ieri: 0
Total: 1336

Online:
Vizitatori: 33
Membri: 4
Total: 37

Membri online:
01 : liviu91
02 : dac
03 : danezu
04 : matrix

forum.lokomotiv.ro :: Vizualizare subiect - Intrebari venite de la incepatori.

Bun venit pe forumul Lokomotiv !
Forumul pasionatilor de trenuri si trenulete din Romania
 FAQFAQ   CautareCautare   Grupuri de membriGrupuri de membri   ProfilProfil   IntrareIntrare 

Intrebari venite de la incepatori.
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 38, 39, 40, 41, 42  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    INDEX -> Informatii utile, sfaturi practice, pentru incepatori
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
saebbs

MesajTrimis: Sun Jan 31, 2010 10:06 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nu e chiar BR 01, e BR 012, dar ca idee:
http://cgi.ebay.de/R1-Maerklin-3310-BR-012-081-6-digital_W0QQitemZ120515744191QQcmdZViewItemQQptZDE_Modellbau_Modelleisenbahnen?hash=item1c0f4c51bf
gasesti si mai ieftin.
accentsrl

MesajTrimis: Sun Jan 31, 2010 10:09 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Foarte interesant ..... multumesc !
Caut .....ebay-ul e o poarta nesecata de cunoastere Very Happy
Sus
Vezi profilul membrului Trimite mesaj privat
saebbs

MesajTrimis: Sun Jan 31, 2010 10:15 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

vezi ca ai mesaj privat
FamiliaRusu

MesajTrimis: Mon Mar 22, 2010 4:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Va salut. Bun topicul asta. Felicitari tuturor celor care am vazut ca au rabdarea permanenta de raspunde diverselor intrebari aparute. Si inca nu-s epuizate....mai apar...Unul din cei care vor intreba se pare ca voi fi eu. Deocamdata lucram incet ca abia asezam linia, dupa mine un lucru esential. Vom face "experienta" combinatiei analog cu digital... Vedem ce iese. Daca iese, fiti siguri ca va spun. Razz

Ultima modificare efectuata FamiliaRusu la Mon Jun 14, 2010 8:53 am, modificat de 2 ori in total
Sus
Vezi profilul membrului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
teo_magdici

MesajTrimis: Fri Apr 16, 2010 7:22 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salut!
am si eu o intrebare.
m-am apucat sa fac niste stalpi de iluminat si am taiat de la niste pixuri capetele rotunde. Capul intreg are 15 mm si cred ca e cam mare pt 1:87. ce ma sfatuiti? sa il las asa sau sa ii tai 5 mm?
si o poza informativa
Sus
Vezi profilul membrului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
victorian
Consilier Istoric

MesajTrimis: Fri Apr 16, 2010 8:10 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salut Teo,

La scara 1:87 un metru din realitate este reprezentat de 11.49 mm pe diorama, deci capatul pixului tau ar inseamna 1.30 metri, in timp ce un abajur din realitate cred ca rareori ajunge la un metru. Deci ai dreptate, ar trebui sa mai tai din el!
teo_magdici

MesajTrimis: Fri Apr 16, 2010 2:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ok, multumesc mult. Very Happy
Sus
Vezi profilul membrului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Panzerfaust1974

MesajTrimis: Mon Jun 14, 2010 8:33 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am de gand sa "materializez" un vagon caruia nu ii gasesc prea multe detalii pe internet... sau aiurea. Este vorba de un vagon MCi-43, DRG/DB. Tot ce am gasit au fost ceva poze ( http://homepages.fh-giessen.de/~hg14078/MCi43.htm ), iar date tehnice, doar ce e pe wikipedia ( http://de.wikipedia.org/wiki/Baureihe_MCi-43 ). Drept sa zic, restul cotelor le-am pus la ochiometru, la "ghici", si am si purces la a-l construi din carton... So far, so good, adica proportiile si felul in care mi-a iesit pana acum par ok;

totusi, as vrea sa stiu daca exista vreo metoda ceva mai "academica" de a deduce cotele pe care nu le ai? Merci frumos.
Sus
LDH
Consilier Tehnic

MesajTrimis: Mon Jun 14, 2010 5:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai cea mai "academica" metoda este sa iei diametrul rotii ca unitate de masura si sa te raportezi la el.
Roata, fara buza bandajului, are 1000 mm diametru
Sus
Vezi profilul membrului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza situl autorului
Panzerfaust1974

MesajTrimis: Mon Jun 14, 2010 6:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc, am bagat la cap.
Sus
manlif2_0

MesajTrimis: Tue Jul 20, 2010 6:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

se ia una bucata sasiu din zinc (cred) si se doreste scurtarea lui prin taiere. cum il pot lipi la loc?
Sus
brcosminp

MesajTrimis: Thu Jul 29, 2010 7:40 pm    Titlul subiectului: Vagoane marfa Baden Raspunde cu citat (quote)

Am achizitionat acum ceva vreme o loco roco G12 Baden pe care am admirat-o pana acum in vitrina, e vremea sa-i fac rost si de o garnitura, am inteles ca loco a fost produsa undeva intre 1917-1924 de prusaci si vanduta in cantitati destul de mari catre Baden si catre alte companii de cai ferate germane ale vremii. Avand in vedere ca asta se intampla cam in vremea primului razboi mondial as putea agatza de ea si vagoane ale altor companii (Wurttemberg, k.bay, kpev) avand in vedere ca asta se intampla cu relativ putzin timp inainte de unificarea in Deutsche Reichsbahn ?
Sus
Vezi profilul membrului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
adrianbanica29

MesajTrimis: Sun Aug 22, 2010 9:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salutare,

Stiti cumva daca sinele flexibile ATLAS cod 83/100 se potrivesc cu cele normale de la PIKO?
Sus
cosmin78

MesajTrimis: Sun Aug 22, 2010 10:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sinele "normale" de la Piko au inaltimea sinei de 2,5 mm sau code 100....deci se potrivesc...

la HO avem urmatoarele tipuri de sina utilizate:

cod 100=2,5mm
cod 83= 2,1 mm
cod 75=1,9 mm

exista clipsuri de trecere de la o marime la alta,pentru o utilizare combinata,insa cu putina indemanare si vointa ( o pila fina e de ajuns si o mica ajustare cu patentul la papucii de prindere Very Happy ) se pot monta impreuna linii de coduri diferite.

Modelism Feroviar
Sus
macleod

MesajTrimis: Mon Aug 23, 2010 8:06 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

use the force luke Razz
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumurilor forum.lokomotiv.ro -> Informatii utile, sfaturi practice, pentru incepatori Data este GMT
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 38, 39, 40, 41, 42  Urmatorul
Pagina 39 din 42

Salt la:  
Nu poti crea un subiect nou in acest forum
Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu poti vota in chestionarele din acest forum