Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
Trimis: Mon Mar 22, 2010 4:02 pm Titlul subiectului:
Va salut. Bun topicul asta. Felicitari tuturor celor care am vazut ca au rabdarea permanenta de raspunde diverselor intrebari aparute. Si inca nu-s epuizate....mai apar...Unul din cei care vor intreba se pare ca voi fi eu. Deocamdata lucram incet ca abia asezam linia, dupa mine un lucru esential. Vom face "experienta" combinatiei analog cu digital... Vedem ce iese. Daca iese, fiti siguri ca va spun. _________________ Drumuri bune !
Ultima modificare efectuata FamiliaRusu la Mon Jun 14, 2010 8:53 am, modificat de 2 ori in total
Trimis: Fri Apr 16, 2010 7:22 am Titlul subiectului:
Salut!
am si eu o intrebare.
m-am apucat sa fac niste stalpi de iluminat si am taiat de la niste pixuri capetele rotunde. Capul intreg are 15 mm si cred ca e cam mare pt 1:87. ce ma sfatuiti? sa il las asa sau sa ii tai 5 mm?
si o poza informativa
Trimis: Fri Apr 16, 2010 8:10 am Titlul subiectului:
Salut Teo,
La scara 1:87 un metru din realitate este reprezentat de 11.49 mm pe diorama, deci capatul pixului tau ar inseamna 1.30 metri, in timp ce un abajur din realitate cred ca rareori ajunge la un metru. Deci ai dreptate, ar trebui sa mai tai din el! _________________ Dorin<br><br>"Daca am putea incrucisa omul cu pisica, am imbunatati omul, dar am strica pisica!" (Mark Twain)<br>
Trimis: Mon Jun 14, 2010 8:33 am Titlul subiectului:
Am de gand sa "materializez" un vagon caruia nu ii gasesc prea multe detalii pe internet... sau aiurea. Este vorba de un vagon MCi-43, DRG/DB. Tot ce am gasit au fost ceva poze ( http://homepages.fh-giessen.de/~hg14078/MCi43.htm ), iar date tehnice, doar ce e pe wikipedia ( http://de.wikipedia.org/wiki/Baureihe_MCi-43 ). Drept sa zic, restul cotelor le-am pus la ochiometru, la "ghici", si am si purces la a-l construi din carton... So far, so good, adica proportiile si felul in care mi-a iesit pana acum par ok;
totusi, as vrea sa stiu daca exista vreo metoda ceva mai "academica" de a deduce cotele pe care nu le ai? Merci frumos.
Trimis: Mon Jun 14, 2010 5:22 pm Titlul subiectului:
Pai cea mai "academica" metoda este sa iei diametrul rotii ca unitate de masura si sa te raportezi la el.
Roata, fara buza bandajului, are 1000 mm diametru _________________ Toate cele bune,
LDH
Modelism Feroviar
Am achizitionat acum ceva vreme o loco roco G12 Baden pe care am admirat-o pana acum in vitrina, e vremea sa-i fac rost si de o garnitura, am inteles ca loco a fost produsa undeva intre 1917-1924 de prusaci si vanduta in cantitati destul de mari catre Baden si catre alte companii de cai ferate germane ale vremii. Avand in vedere ca asta se intampla cam in vremea primului razboi mondial as putea agatza de ea si vagoane ale altor companii (Wurttemberg, k.bay, kpev) avand in vedere ca asta se intampla cu relativ putzin timp inainte de unificarea in Deutsche Reichsbahn ?
Membru din: Apr 28, 2007 Mesaje: 3039 Locatie: Porto-Portugalia/Craiova
Trimis: Sun Aug 22, 2010 10:01 pm Titlul subiectului:
sinele "normale" de la Piko au inaltimea sinei de 2,5 mm sau code 100....deci se potrivesc...
la HO avem urmatoarele tipuri de sina utilizate:
cod 100=2,5mm
cod 83= 2,1 mm
cod 75=1,9 mm
exista clipsuri de trecere de la o marime la alta,pentru o utilizare combinata,insa cu putina indemanare si vointa ( o pila fina e de ajuns si o mica ajustare cu patentul la papucii de prindere ) se pot monta impreuna linii de coduri diferite. _________________ Cosmin
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum