Login
Nickname

Parola

Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.

Sectiuni
· Forum
· FAQ
· Lista membrilor
· Mesaje private
· Your_Account

Mesaje pe forum
  Ultimele 20 de mesaje

Colectii si Colectionari 2010
scris de liviu91 in Expozitii

Colectia personala de machete la scara 1/43
scris de OLECO in Alte categorii de modele

Magazin de trenulete in Sibiu sau Pitesti.
scris de d_ptr in Tot ce vrei sa stii

pregatiri pentru diorama
scris de Daniel in Prezentari si discutii despre diorame

Diorama la N pe segmente a lui Sogard
scris de cosmin78 in Prezentari si discutii despre diorame

28-29 la scara
scris de cosmin78 in Vagoane

Stiri
scris de AlexCFRmures in Stiri, evenimente si noutati din domeniul feroviar

PASIUNI ASCUNSE ALE TRENULISTILOR
scris de cosmin78 in Discutii pe marginea liniei

Ce mai vedem pe la CFR
scris de cortexedge in Stiri, evenimente si noutati din domeniul feroviar

Interail 2008-2009
scris de tuzonix in Jurnal de calatorie

Lumini functionale pentru BR86 Piko
scris de mpursu in Imbunatatiri, reparatii de locomotive, constructie de la zero

Ceferizari de material rulant real. la atelierul fam. Savin
scris de scristi in Imbunatatiri, reparatii de material rulant, constructie de la zero

Vand locomotiva H0
scris de marius_iasi in Vanzari

Metroul bucurestean
scris de flo82 in Discutii generale despre caile ferate din Romania

Schimb material rulant DB cu material rulant OBB (H0)
scris de rastel in Cumparari / Schimburi

Bine ati venit !
scris de NGABY in Bun venit pe forum ! Citeste aici inainte sa mergi mai departe!

Podul din Pasul Surduc sau Carligul Caprei la HO
scris de cosmin78 in Infrastructura

Prezentare si imbunatatiri BR66 Piko
scris de mpursu in Imbunatatiri, reparatii de locomotive, constructie de la zero

Coduri sine
scris de dRacus in Informatii utile, sfaturi practice, pentru incepatori

"Componente" seturi Lugoj
scris de popaeugen in Cumparari / Schimburi

Forumurile
"Lokomotiv - Forumul pasionatilor de trenuri si trenulete"

Publicitate

User Info
Bine ai venit, Anonim
Nickname
Parola
(Register)
Membri:
Ultimul: papoo
Noi azi: 0
Noi ieri: 0
Total: 1336

Online:
Vizitatori: 35
Membri: 4
Total: 39

Membri online:
01 : liviu91
02 : dac
03 : danezu
04 : matrix

forum.lokomotiv.ro :: Vizualizare subiect - Stiri

Bun venit pe forumul Lokomotiv !
Forumul pasionatilor de trenuri si trenulete din Romania
 FAQFAQ   CautareCautare   Grupuri de membriGrupuri de membri   ProfilProfil   IntrareIntrare 

Stiri
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    INDEX -> Stiri, evenimente si noutati din domeniul feroviar
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Daniel

MesajTrimis: Wed Jul 21, 2010 9:18 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@interesantul: statutul administrativ/politic al autostrazii Transilvania e mai complex. N-am sa intru aici in detalii.

Voua nu va e frica asa un pic? De fiecare data cand aud cum se abereaza astia mi se face frica. Mi-e frica pentru ca intr-o zi chiar se va intampla sa treaca trenuri de mare viteza prin RO si ne facem de mandra minune. Daca ciobanu' a rupt gardu de langa autostrada sa-si treaca oile cine stie ce mama naibii or face cu liniile de tren.

Astia de sus is doar niste copii care cred ca istoria ii va tine minte ca mari fauritori; dar adevarul e ca nu avem o cultura care sa suporte un grad mai elevat de infrastructura si pana cand nu ne calmam cu "romanismele" nu meritam ceva mai bun.
Sus
Vezi profilul membrului Trimite mesaj privat
srazvi

MesajTrimis: Wed Jul 21, 2010 9:23 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

macleod a scris:
Auzi, apropos, de cand trece tgv-ul prin ungaria ? Sau iar sunt minunatii jurnalisti care la tot ce misca zic tgv ?

De fapt e Rail Jet ceea ce probabil va fi prelungit si la noi cand vom avea o infrastructura de 160 km/h macar.
Mai era o stire cu TGV din Germania, deci ei la tot ce e mai rapid ca la noi(ceea ce nu-i deloc greu, si o mocanita din Elvetia e mai rapida) vad ca-i zic TGV Laughing
V200

MesajTrimis: Wed Jul 21, 2010 10:48 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In Germania circula intr-adevar TGV, alternativ cu ICE pe ruta Frankfurt am Main- Strasbourg-Paris.
Sus
srazvi

MesajTrimis: Wed Jul 21, 2010 10:58 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sa revenim la oile noastre, de fapt la Dacile noastre:
http://observator.antena1.ro/social/Trenule-masina-mica_15485.html
dantm

MesajTrimis: Wed Jul 21, 2010 11:14 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Baaaai, la fix vine stirea asta dupa ziua de ieri.

Ieri stam si priveam din prispa casii. Si cum priveam din prispa casii m-am gindit sa citesc un mers de tren din 1967-1968. Arunc o privire accelerat Bucuresti -Ploiesti Vest 44 sau 41 de minute. Mad mai sa fie, iau mersul 2010 si vad 54 de minute.

Mai dau o pagina Brasov - Sighisoara 1 ora si 44 in 1968 si 2 ore si 4 minute in 2010.
Asa ca de pe prispa casii am aruncat mersurile in ...mai incolo si nu am luat si pe ala din 1988 pentru comparatie.

Seara plec de pe prispa la TV. Bai la fix vad un promo: ,,englezii n-au mai construit de peste un secol o cale ferata.dar si cind s-au apucat.."

Ma uit, High Speed 1, 9 ani de munca pentru 100 km, buget cit al Keniei. Ramin uimit de citeva aspecte prezentate.
1. au dus linia intr-o gara din epoca victoriana ( nu s-a pus problema sa mute gara pe razoare)
2.au renovat si pastrat gara
3. au gasit si au mutat 7000 de schelete dintr-un fost cimitir
4. au comparat bugetul cu al Keniei.

http://www.highspeed1.com/

Azi citesc aici si vad ca TGV ocoleste Clujul. Ma umplu de ciuda, dar zic, lasa ba ca asa incet incet s-a extins TGV la inceput Atlantique, apoi Thalys, apoi Mediterranne, o sa ajunga el si la Cluj.

Imediat m-am gindit ca daca iti faci rezervare din timp ca la avioane o fi mai ,,eftin", am intrat pe situl SNCF si mi-am rezervat un bilet TGV Sibiu -Paris. Dus -intors.

ce raspuns primesc? nous remercie pour votre interes bla, bla bla, si ca imi ofera biletul gratis, chiar mi-au dat ei 1 euro bonus, dar din pacate ei au renuntat la proiect pentru ca s-au bagat astia de la Maglev si cica ma indruma spre ei.

Acuma eu nu vreau la Maglev ca nu e chiar tren, ca si TGV pe sine clasice.
Asa ca o sa mai circul cu Malaxele si astept sa scoata Regiotransul TGV -ul ala pe care il au ei dar nu il arata nu
Sus
srazvi

MesajTrimis: Wed Jul 21, 2010 11:51 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cel putin 48 de oameni si-au pierdut viata intr-un accident, in aceasta noapte in India. Un expres a trecut peste un semnal rosu si a lovit in plina viteza un alt tren, oprit intr-o gara. Impactul a fost atat de violent incat trei vagoane au fost distruse iar fragmente metalice au fost proiectate pe o pasarela, la mare inaltime.

Numarul victimelor ar putea creste, pentru ca foarte multi pasageri sunt blocati intre resturile vagoanelor distruse. Presa locala vorbeste de de 70 sau chiar 100 de morti, dar aceste evaluari nu sunt confirmate.

Autoritatile au anuntat ca au dificultati in identificarea victimelor, in conditiile in care majoritatea acestora calatoreau in vagoane in care locurile nu sunt numerotate si care sunt, de obicei, foarte aglomerate.

Accidentul feroviar din aceasta dimineata vine la mai putin de doua luni de la un atentat produs asupra unui tren din India, produs tot in Bengalul de Vest si soldat cu zeci de morti si raniti.

http://www.antena1.ro/news/extern/india-zeci-de-morti-in-urma-unui-accident-feroviar-114638.html
srazvi

MesajTrimis: Wed Jul 21, 2010 10:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Click a scris:

O bătrână Dacie a intrat, în urmă cu 4 ani, pe mâna studenţilor de la specializarea Automobile, de la Universitatea „Ovidius" din Constanţa.

Maşina a primit marţi seară „botezul drumului de fier". Pentru ca maşina să meargă pe calea ferată, s-a lucrat intens la roţile speciale, la tracţiune, punând în valoare creativitatea studenţilor.

A ieşit un hibrid rutier şi feroviar, botezat „TrenD", viteza maximă estimată a autovehicului fiind de 100km/h, iar consumul de combustibil este de 4 litri la suta de kilometri.

dantm

MesajTrimis: Thu Jul 22, 2010 4:55 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ce stire, ce creativitate a studentilor. M-am dat pe spate.
Pai ce e nou aici?
Nu exista Volgi, camioane, microbuze deja adaptate inainte ca acesti studenti sa se nasca?
Nu cumva studentii astia n-au studiat bine microbuzele de pe Valea Vaserului care sint mai accesibile publicului?
Daca studiau mai atent ar fi montat si ei un dispozitiv care sa permita intoarcerea masinii pe sina.

ce stire domle, ce stire

O fi platit TUI?
Sus
srazvi

MesajTrimis: Fri Jul 23, 2010 3:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca stam si cugetam un pic, prea multe masini pe ecartament normal n-am vazut Very Happy
Ca tot suntem la stiri, a deraiat Swiss Glacier Express deci se intampla si la case mai mari
dimitrov

MesajTrimis: Sun Jul 25, 2010 1:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Case mari...case mari..... Wink ......dar cu atitia turisti canta avizi de niste buloane sau altceva ... ca amintire fluierat ...se mai intimpla !!!!! Glumeam...orice asemanare cu alte realitati..........e pura intimplare........"Criza"...bat-o vina...
Sus
Florin Tuica

MesajTrimis: Tue Jul 27, 2010 10:45 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Linii inchise din cauze meteo!

Este vorba de magistrala 500 Bucureşti Nord-Suceava-Vicşani, între h.m Faraoani şi staţia Valea Seacă, firul II, la km 289+700 şi de magistrala 300 Bucureşti Nord-Cluj Napoca- Episcopia Bihor, între staţia Teiuş şi h.m. Aiud, firul II, km 405+500. CFR SA face precizarea că circulaţia trenurilor pe aceste distanţe se efectuează normal pe firul I de circulaţie.

Totodată, au fost închise linia 502 Suceava Nord-Ilva Mică, între staţia Frasin şi h.m Molid, km 47+760 şi linia 509 Bacău-Bicaz, între staţia Buhuşi şi h.m. Podoleni, km 32+000.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA recomandă publicului călător ca, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informaţii despre circulaţia trenurilor şi întârzirile acumulate în parcurs la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară.

sursa:
http://www.realitatea.net/patru-sectoare-de-cale-ferata-de-pe-raza-cf-iasi-si-cluj-au-fost-inchise-din-cauza-ploilor_725313.html
srazvi

MesajTrimis: Tue Jul 27, 2010 9:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Locomotiva unui tren marfar, care se indrepta spre exploatarea miniera Berbesti Valcea, pentru a incarca lignit, a luat foc, marti, in apropierea unui tunel la iesirea din localitatea Popesti
Daniel

MesajTrimis: Wed Jul 28, 2010 6:32 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si o poza cu DA-ul fumegand.
Sus
srazvi

MesajTrimis: Wed Jul 28, 2010 10:42 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cred ca-i din arhiva, desi la noi ar putea fi o inDa la Marfa(totusi parca GFR face transportul cisternelor pe acolo iar cei ce pun stirile repede cauta o o poza cu o locomotiva fumegand, deja am vazut 3 diferite Laughing ) Very Happy
crgtmp

MesajTrimis: Sat Jul 31, 2010 2:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Astazi, intr-o calatorie cu trenul de la Gara de Nord la Gara Obor, am avut placuta surpriza sa aflu ca de aproximativ o saptamana trenul opreste si in Gara Baneasa. Smile Informatia deocamdata nu apare pe www.mersultrenurilorcfr.ro.
Sus
Vezi profilul membrului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumurilor forum.lokomotiv.ro -> Stiri, evenimente si noutati din domeniul feroviar Data este GMT
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79  Urmatorul
Pagina 75 din 79

Salt la:  
Nu poti crea un subiect nou in acest forum
Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu poti vota in chestionarele din acest forum