Inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje cum ar fi manager de teme, configurarea comentariilor si publicarea de comentarii cu numele dvs.
Trimis: Wed Jul 21, 2010 9:18 am Titlul subiectului:
@interesantul: statutul administrativ/politic al autostrazii Transilvania e mai complex. N-am sa intru aici in detalii.
Voua nu va e frica asa un pic? De fiecare data cand aud cum se abereaza astia mi se face frica. Mi-e frica pentru ca intr-o zi chiar se va intampla sa treaca trenuri de mare viteza prin RO si ne facem de mandra minune. Daca ciobanu' a rupt gardu de langa autostrada sa-si treaca oile cine stie ce mama naibii or face cu liniile de tren.
Astia de sus is doar niste copii care cred ca istoria ii va tine minte ca mari fauritori; dar adevarul e ca nu avem o cultura care sa suporte un grad mai elevat de infrastructura si pana cand nu ne calmam cu "romanismele" nu meritam ceva mai bun.
Trimis: Wed Jul 21, 2010 9:23 am Titlul subiectului:
macleod a scris:
Auzi, apropos, de cand trece tgv-ul prin ungaria ? Sau iar sunt minunatii jurnalisti care la tot ce misca zic tgv ?
De fapt e Rail Jet ceea ce probabil va fi prelungit si la noi cand vom avea o infrastructura de 160 km/h macar.
Mai era o stire cu TGV din Germania, deci ei la tot ce e mai rapid ca la noi(ceea ce nu-i deloc greu, si o mocanita din Elvetia e mai rapida) vad ca-i zic TGV _________________ Luna Amara
Trimis: Wed Jul 21, 2010 11:14 am Titlul subiectului:
Baaaai, la fix vine stirea asta dupa ziua de ieri.
Ieri stam si priveam din prispa casii. Si cum priveam din prispa casii m-am gindit sa citesc un mers de tren din 1967-1968. Arunc o privire accelerat Bucuresti -Ploiesti Vest 44 sau 41 de minute. mai sa fie, iau mersul 2010 si vad 54 de minute.
Mai dau o pagina Brasov - Sighisoara 1 ora si 44 in 1968 si 2 ore si 4 minute in 2010.
Asa ca de pe prispa casii am aruncat mersurile in ...mai incolo si nu am luat si pe ala din 1988 pentru comparatie.
Seara plec de pe prispa la TV. Bai la fix vad un promo: ,,englezii n-au mai construit de peste un secol o cale ferata.dar si cind s-au apucat.."
Ma uit, High Speed 1, 9 ani de munca pentru 100 km, buget cit al Keniei. Ramin uimit de citeva aspecte prezentate.
1. au dus linia intr-o gara din epoca victoriana ( nu s-a pus problema sa mute gara pe razoare)
2.au renovat si pastrat gara
3. au gasit si au mutat 7000 de schelete dintr-un fost cimitir
4. au comparat bugetul cu al Keniei.
Azi citesc aici si vad ca TGV ocoleste Clujul. Ma umplu de ciuda, dar zic, lasa ba ca asa incet incet s-a extins TGV la inceput Atlantique, apoi Thalys, apoi Mediterranne, o sa ajunga el si la Cluj.
Imediat m-am gindit ca daca iti faci rezervare din timp ca la avioane o fi mai ,,eftin", am intrat pe situl SNCF si mi-am rezervat un bilet TGV Sibiu -Paris. Dus -intors.
ce raspuns primesc? nous remercie pour votre interes bla, bla bla, si ca imi ofera biletul gratis, chiar mi-au dat ei 1 euro bonus, dar din pacate ei au renuntat la proiect pentru ca s-au bagat astia de la Maglev si cica ma indruma spre ei.
Acuma eu nu vreau la Maglev ca nu e chiar tren, ca si TGV pe sine clasice.
Asa ca o sa mai circul cu Malaxele si astept sa scoata Regiotransul TGV -ul ala pe care il au ei dar nu il arata
Trimis: Wed Jul 21, 2010 11:51 am Titlul subiectului:
Cel putin 48 de oameni si-au pierdut viata intr-un accident, in aceasta noapte in India. Un expres a trecut peste un semnal rosu si a lovit in plina viteza un alt tren, oprit intr-o gara. Impactul a fost atat de violent incat trei vagoane au fost distruse iar fragmente metalice au fost proiectate pe o pasarela, la mare inaltime.
Numarul victimelor ar putea creste, pentru ca foarte multi pasageri sunt blocati intre resturile vagoanelor distruse. Presa locala vorbeste de de 70 sau chiar 100 de morti, dar aceste evaluari nu sunt confirmate.
Autoritatile au anuntat ca au dificultati in identificarea victimelor, in conditiile in care majoritatea acestora calatoreau in vagoane in care locurile nu sunt numerotate si care sunt, de obicei, foarte aglomerate.
Accidentul feroviar din aceasta dimineata vine la mai putin de doua luni de la un atentat produs asupra unui tren din India, produs tot in Bengalul de Vest si soldat cu zeci de morti si raniti.
Trimis: Wed Jul 21, 2010 10:24 pm Titlul subiectului:
Click a scris:
O bătrână Dacie a intrat, în urmă cu 4 ani, pe mâna studenţilor de la specializarea Automobile, de la Universitatea „Ovidius" din Constanţa.
Maşina a primit marţi seară „botezul drumului de fier". Pentru ca maşina să meargă pe calea ferată, s-a lucrat intens la roţile speciale, la tracţiune, punând în valoare creativitatea studenţilor.
A ieşit un hibrid rutier şi feroviar, botezat „TrenD", viteza maximă estimată a autovehicului fiind de 100km/h, iar consumul de combustibil este de 4 litri la suta de kilometri.
Trimis: Thu Jul 22, 2010 4:55 am Titlul subiectului:
ce stire, ce creativitate a studentilor. M-am dat pe spate.
Pai ce e nou aici?
Nu exista Volgi, camioane, microbuze deja adaptate inainte ca acesti studenti sa se nasca?
Nu cumva studentii astia n-au studiat bine microbuzele de pe Valea Vaserului care sint mai accesibile publicului?
Daca studiau mai atent ar fi montat si ei un dispozitiv care sa permita intoarcerea masinii pe sina.
Trimis: Fri Jul 23, 2010 3:31 pm Titlul subiectului:
Daca stam si cugetam un pic, prea multe masini pe ecartament normal n-am vazut
Ca tot suntem la stiri, a deraiat Swiss Glacier Express deci se intampla si la case mai mari _________________ Luna Amara
Trimis: Sun Jul 25, 2010 1:05 pm Titlul subiectului:
Case mari...case mari..... ......dar cu atitia turisti avizi de niste buloane sau altceva ... ca amintire ...se mai intimpla !!!!! Glumeam...orice asemanare cu alte realitati..........e pura intimplare........"Criza"...bat-o vina...
Trimis: Tue Jul 27, 2010 10:45 am Titlul subiectului:
Linii inchise din cauze meteo!
Este vorba de magistrala 500 Bucureşti Nord-Suceava-Vicşani, între h.m Faraoani şi staţia Valea Seacă, firul II, la km 289+700 şi de magistrala 300 Bucureşti Nord-Cluj Napoca- Episcopia Bihor, între staţia Teiuş şi h.m. Aiud, firul II, km 405+500. CFR SA face precizarea că circulaţia trenurilor pe aceste distanţe se efectuează normal pe firul I de circulaţie.
Totodată, au fost închise linia 502 Suceava Nord-Ilva Mică, între staţia Frasin şi h.m Molid, km 47+760 şi linia 509 Bacău-Bicaz, între staţia Buhuşi şi h.m. Podoleni, km 32+000.
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA recomandă publicului călător ca, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informaţii despre circulaţia trenurilor şi întârzirile acumulate în parcurs la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară.
Trimis: Tue Jul 27, 2010 9:19 pm Titlul subiectului:
Locomotiva unui tren marfar, care se indrepta spre exploatarea miniera Berbesti Valcea, pentru a incarca lignit, a luat foc, marti, in apropierea unui tunel la iesirea din localitatea Popesti _________________ Luna Amara
Trimis: Wed Jul 28, 2010 10:42 am Titlul subiectului:
Cred ca-i din arhiva, desi la noi ar putea fi o inDa la Marfa(totusi parca GFR face transportul cisternelor pe acolo iar cei ce pun stirile repede cauta o o poza cu o locomotiva fumegand, deja am vazut 3 diferite ) _________________ Luna Amara
Trimis: Sat Jul 31, 2010 2:35 pm Titlul subiectului:
Astazi, intr-o calatorie cu trenul de la Gara de Nord la Gara Obor, am avut placuta surpriza sa aflu ca de aproximativ o saptamana trenul opreste si in Gara Baneasa. Informatia deocamdata nu apare pe www.mersultrenurilorcfr.ro.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum